Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Δελτίο τύπου για τις συναντήσεις του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Γ. Σταμπουλή, με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου και την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας



ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΝΙΟΥΣ
Συναντήσεις με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου και την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας.

Τη Δευτέρα, 14-4-2014, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Γιώργος  Σταμπουλής με την περιφερειακή παράταξη «Δρόμος Ανατροπής για την Θεσσαλία»  συναντήθηκε με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου στο πλαίσιο της ενημέρωσής και ανταλλαγής απόψεων με φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες. Στην συνάντηση έγινε ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με τα θέματα που χρονίζουν για το Λιμάνι του Βόλου και τις ελλείψεις σε προσωπικό. Από την πλευρά του Γιώργου Σταμπουλή επισημάνθηκε ότι η εμμονή στο ιδεολόγημα της ιδιωτικοποίησης και της «βιωσιμότητας» έχει οδηγήσει σε στασιμότητα, θεσμικές αγκυλώσεις και έλλειψη ευελιξίας, με αποτέλεσμα την κακή εξυπηρέτηση των Σποράδων,  την καθυστέρηση στην υλοποίηση απαραίτητων επενδύσεων σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό. Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας διαπίστωσε επίσης την έλλειψη σχεδιασμού με αποτέλεσμα σήμερα να χωροθετούνται άναρχα λιμενικές εγκαταστάσεις στον Παγασητικό και να μην υπάρχει σχεδιασμός για την εξυπηρέτηση των πολιτών, της παραγωγής και του τουρισμού. «Είναι στρατηγικής σημασίας τα λιμάνια να είναι σε δημόσιο έλεγχο με αποφασιστικό ρόλο των Δήμων και της Περιφέρειας», τόνισε.

Στη συνέχεια ο Γιώργος Σταμπουλής συναντήθηκε με το ΔΣ της Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας. Ο πρόεδρος κ. Ζαφείρης και τα μέλη του ΔΣ έθεσαν τις προτεραιότητες για τον τουριστικό κλάδο στη Μαγνησία και επεσήμαναν την αδράνεια, που σε ορισμένες περιπτώσεις απλών παρεμβάσεων, όπως η σήμανση για την προσέλευση των επισκεπτών στους προορισμούς, διαρκεί δεκαετίες. Από τη μεριά του ο Γ. Σταμπουλής παρουσίασε συνοπτικά τους βασικούς άξονες της τουριστικής πολιτικής του «Δρόμου Ανατροπής για την Θεσσαλία» και περιέγραψε πώς η Περιφέρεια μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει στρατηγικό ρόλο και να συνεργασθεί με φορείς και τοπικές κοινωνίες, ώστε να έχει πραγματική προστιθέμενη αξία και να μην παραμένει άβουλος θεατής ή να μοιράζει απλά κονδύλια προγραμμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger