Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Έφαγε ξύλο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στον Βόλο?


Ένα απίστευτο, γεγονός, πρωτοφανές για τα πολιτικά πράγματα της Θεσσαλίας, συνέβη χθες το απόγευμα, στο στούντιο της TRT, στον Βόλο.
Πρωταγωνιστές, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο ιδιοκτήτης της TRT, Άγγελος Αντωνίου.
Ενώ η εκπομπή του δημοσιογράφου Σωτήρη Πολύζου ήταν στον «αέρα, και μιλούσε η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης των «Θεσσαλών Συμπολιτεία» κ. Λίτσα Λιακούλη από το στούντιο της Λάρισας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, βρέθηκε στο στούντιο του Βόλου και ζήτησε να μιλήσει και να δώσει απάντηση για τα κονδύλια δημοσιότητας του ΕΣΠΑ, τα οποία διεκδικεί ο Άγγελος Αντωνίου. Αμέσως μετά στο στούντιο μπήκε και ο Άγγελος Αντωνίου, υπήρξε έντονη λογομαχία, η οποία δεν βγήκε στον αέρα διότι υπήρξε η σύνδεση με το στούντιο της Λάρισας.

Ο κ. Αντωνίου, έβγαλε τον κ. Αγοραστό έξω από το στούντιο και κλείδωσε την πόρτα, αλλά ο καυγάς υπήρξε εντονότατος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο Περιφερειάρχης βρέθηκε στο έδαφος και μετά πάνω στα διαχωριστικά τζάμια του στούντιο, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει τραυματισμό, από τα σπρωξίματα του κ. Αντωνίου.
Ο Περιφερειάρχης ζητούσε να βγει στον «αέρα» και να μιλήσει για το ΕΣΠΑ και να δώσει απάντηση σε όσα επί μέρες δεν του επιτρέπουν να πει, καθότι όπως αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον του, είναι αποκλεισμένος από το Θεσσαλικό κανάλι.
Τελικά, η ασφάλεια του Old City, επενέβη και ο καυγάς μεταφέρθηκε στο χώρο του ασανσέρ, όπου και τελικά συμφωνήθηκε ο κ. Αγοραστός να δώσει γραπτή δήλωση και αυτή να μεταδοθεί από τα ΜΜΕ και κατόπιν η TRT να μεταδώσει την απάντηση.
Αγοραστός: Μου απαγόρευσε να μιλήσω
Την δική του πλευρά σχετικά με το περιστατικό που συνέβη χθες στα στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού TRT παρουσιάζει με επιστολή του στα Μέσα Ενημέρωσης ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Ο κ. Αγοραστός χαρακτηρίζει «υπάλληλο» της TRT τον κ.Άγγελο Αντωνίου και καταφέρεται με σφοδρότητα κατά του ιδίου για την «λασπολογική» όπως τη χαρακτηρίζει επίθεση που δέχεται καθημερινά.
Αναλυτικά στην επιστολή του ο κ.Αγοραστός αναφέρει τα εξής:
Προσβολή κάθε έννοιας πολιτισμού, δημοκρατίας και πλουραλισμού από... υπάλληλο της ΤRΤ
Ένα γεγονός που προσβάλλει κάθε έννοια πολιτισμού, δημοκρατίας και πλουραλισμού συνέβη σήμερα Μεγάλη Δευτέρα μεσημέρι στα στούντιο της TRT, από την οποία εγκαλούμαι καθημερινά για χρήματα του ΕΣΠΑ που δεν διέθεσα στο ταμείο της μέσω των προγραμμάτων προβολής.
Όπως όλοι οι πολίτες της Θεσσαλίας διαπιστώνουν και μπορούν να βεβαιώσουν, καθημερινά υφίσταμαι λασπολογικής επίθεσης και δέχομαι μια άνευ προηγουμένου επίθεση σε προσωπικό επίπεδο, χωρίς πολιτικά χαρακτηριστικά και χωρίς κριτική στο έργο μου και χωρίς να μπορώ να έχω την τηλεοπτική δυνατότητα να απαντήσω. Μου επιτίθενται ανενδοίαστα εκμεταλλευόμενοι ανθυποψηφίους μου, οι οποίοι δυστυχώς συνεργούν με αντάλλαγμα την τηλεοπτική προβολή τους, επειδή έκανα αυτό που όφειλα: τήρησα τους νόμους και δεν διέθεσα με τρόπο αδιαφανή κοινοτικά κονδύλια. Επειδή σεβάστηκα το δημόσιο χρήμα μέχρι το τελευταίο ευρώ.
Σήμερα, συναντήθηκα με την Ένωση Συντακτών Θεσσαλίας και αφού παρέθεσα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία η TRT ζητάει 73.500 ευρώ πλέον ΦΠΑ για την κατά καιρούς κάλυψη των ειδησεογραφικών εξελίξεων στην Περιφέρεια για τα έτη 2011-2012-2013 κατά παράβαση κάθε έννοιας δεοντολογίας και νομιμότητας, συνέχισα να δέχομαι από το κανάλι, κατ' εντολή του κ. Άγγελου Αντωνίου, αναίτια προσωπική επίθεση.
Επισκέφθηκα το κανάλι στον Βόλο ώστε να απαντήσω όπως μου εζητείτο μέσω μηνυμάτων αλλά και απο δημοσιογράφους στην τηλεόραση. Από τον ίδιο τον κ. Άγγελο Αντωνίου, ο οποίος μου συστήθηκε ως προσωπικό ασφαλείας των εγκαταστάσεων του τηλεοπτικού του σταθμού, μου απαγορεύτηκε η είσοδος στο στούντιο. Μου ανακοίνωσε ότι θα μου επιτραπεί να δώσω απάντηση σε όσα με εγκαλεί μόνο όποτε εκείνος επιθυμεί, με προπηλάκισε. Ταυτόχρονα, μου αποκάλυψε ότι το προσωπικό του εργάζεται «σε συνθήκες γαλέρας με μισθούς πείνας», γιατί εγώ προσωπικά δεν υποκύπτω στο αίτημα για καταβολή εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στα ταμεία του.
Το περιστατικό με τον ...υπάλληλο φύλαξης των εγκαταστάσεων της TRT κ. Άγγελο Αντωνίου προσδίδει μια νέα διάσταση στις απαιτήσεις των ΜΜΕ. Δεν θα αφήσω βεβαίως αναπάντητες τέτοιες συμπεριφορές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Ειλικρινά, δεν βρίσκω λόγια να σχολιάσω τη μικρή – ευτυχώς – μερίδα ανθυποψηφίων μου που με αντάλλαγμα λίγα λεπτά τηλεοπτικού χρόνου, απαιτούν δημόσια από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας να διαχειριστεί το κοινοτικό χρήμα με τρόπο ανέντιμο. Τους αφήνω στην κρίση της κοινωνίας της Θεσσαλίας.
Συμπερασματικά, οι δημόσιες τηλεοπτικές συχνότητες δεν είναι... τσιφλίκι κανενός.
Η Ελληνική Δημοκρατία είναι συντεταγμένη Πολιτεία, με νόμους και κανόνες που ισχύουν για όλους ανεξαιρέτως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger