Τρίτη 22 Απριλίου 2014

ΔΡΟΜΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την απουσία της Δημοτικής Αρχής από την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και την έλλειψη στήριξης των επιχειρηματιών που προσπαθούν να διατηρήσουν ζωντανή την τοπική οικονομία μέσα στην πρωτοφανή κρίση που βιώνει και ο Βόλος, επισήμαναν συμπολίτες στον επικεφαλής της παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης», υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου κ. Μαργαρίτη Πατσιαντά, ο οποίος επικεφαλής κλιμακίου περιόδευσε σε διάφορες συνοικίες του Βόλου και της Ν. Ιωνίας.

Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή λειτούργησε στο πλαίσιο της απρόσκοπτης εφαρμογής σε επίπεδο Δήμου των κυβερνητικών μνημονιακών πολιτικών και του «Καλλικράτη», απέχοντας από αγώνες και διεκδικήσεις, υλοποιώντας μια μίζερη και εν πολλοίς αναποτελεσματική διαχείριση των δημοτικών προβλημάτων της καθημερινότητας.
Η δημοτική πλειοψηφία, ανέφερε ο κ. Πατσιαντάς, αποδέχθηκε τις κυβερνητικές πολιτικές, διοίκησε αποκομμένη από το λαό της πόλης, αλλοτριώθηκε και κλείσθηκε στον εαυτό της. Τώρα η Δημοτική Αρχή που μας έφερε ως εδώ λειτουργώντας ως εκφραστής των επιταγών των μνημονιακών κυβερνήσεων, ζητά την ψήφο των πολιτών, για να συνεχίσει την ίδια πολιτική στο Δήμο, ως δήθεν ακομμάτιστος, ανεξάρτητος, καλός διαχειριστής.
Εμείς πιστεύουμε ότι αυτή η  βάρβαρη αυτοδιοικητική πολιτική  δεν εξωραΐζεται. Πρέπει να ανατραπεί με την ψήφο των πολιτών και τους αγώνες του λαϊκού κινήματος.
Σε αυτές τις δημοτικές εκλογές, φωνάζουμε “φτάνει πια” στη φτώχεια, την ανεργία, τον αυταρχισμό, την υποβάθμιση της υγείας και της παιδείας, την υποθήκευση του φυσικού πλούτου και του μέλλοντος της νέας γενιάς. Παλεύουμε για έναν Δήμο Βόλου ζωντανό, σύγχρονο, προσβάσιμο, καθαρό, που δημιουργεί και αναπτύσσεται με σεβασμό στο περιβάλλον, υποστηρικτή αλλά και μπροστάρη στους αγώνες και τα κινήματα. Για μια δημοτική αρχή συμμετοχική, δημοκρατική,  αγωνιστική, δίπλα στον δημότη και τις ανάγκες του, εμπνεόμενη από την προοπτική της νέας γενιάς.
Αισιοδοξούμε ότι η δημοτική μας παράταξη θα είναι ο νικητής των εκλογών και έτσι θα συμβάλει άμεσα και καθοριστικά στη δημιουργία μιας διαφορετικής - ελπιδοφόρας - προοπτικής για την τοπική μας κοινωνία.»
Στη διάρκεια της περιοδεία του στη Νέα Ιωνία, στα καταστήματα της οδού Πολυμέρη και το απόγευμα στη συνοικία Οξυγόνο, ο υποψήφιος Δήμαρχος άκουσε με προσοχή όχι μόνο τα παράπονα των συμπολιτών για την εγκατάλειψη της πόλης στην τύχη της αλλά και των προτάσεων για βελτίωση της καθημερινότητας και του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
«Ελλιπής καθαριότητα, έλλειψη χώρων στάθμευσης, κακοτεχνίες και ζημιές σε οδοστρώματα και πεζοδρόμια, φθορές στο δημοτικό φωτισμό, λιγοστό πράσινο, εγκατάλειψη κοινόχρηστων χώρων κ.α. σε συνδυασμό με ακριβά τιμολόγια ύδρευσης και υψηλά ανταποδοτικά τέλη, συνθέτουν την εικόνα μαρασμού η οποία δεν αξίζει στο Βόλο», τόνισαν στον κ. Μαργαρίτη Πατσιαντά συνδημότες και επιχειρηματίες στη Ν. Ιωνία, στην οδό Πολυμέρη, στην οδό Αναλήψεως και στην περιοχή από το Οξυγόνο μέχρι το Δημαρχείο.
«Τον Μάιο με την ψήφο μας μπορούμε όλοι μαζί να φέρουμε την ανατροπή  για την πόλη μας. Έχει έρθει η ώρα να βάλουμε τέλος στο μαρασμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και στην εξαθλίωση των συμπολιτών μας», απάντησε ο κ. Πατσιαντάς.

Σε απόγνωση οι οικοδόμοι
Αντιμέτωποι με πρωτοφανή ανεργία που αγγίζει το 90% αλλά και με μια Δημοτική Αρχή που επέλεξε να μην σταθεί στο πλευρό τους, είναι οι οικοδόμοι, δημιουργικές δυνάμεις που εγκαταλείπονται στο περιθώριο και βιώνουν με σκληρό τρόπο την ανθρωπιστική κρίση.
Στην επίσκεψη του υποψηφίου Δημάρχου Βόλου κ. Μαργαρίτη Πατσιαντά, του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλεξ. Μεϊκόπουλου (είχαν περιοδεύσει με τον κ. Πατσιαντά και στη Ν. Ιωνία) και μελών της παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης» στη Λέσχη του Συνδικάτου Οικοδόμων, επισημάνθηκε πως αποδείχθηκαν λόγια του αέρα οι δεσμεύσεις του απερχόμενου Δημάρχου κ. Σκοτινιώτη για απασχόληση οικοδόμων και εργατοτεχνιτών σε τοπικά έργα που εκτελούν εργολάβοι ή σε έργα με αυτεπιστασία από το Δήμο. «Ούτε φυσικά τήρησαν τις δεσμεύσεις τους για στήριξη του Σωματείου σε ζητήματα όπως εντατικοποίηση ελέγχων για μαύρη εργασία στον κατασκευαστικό κλάδο, μειωμένα τιμολόγια ύδρευσης για άνεργους οικοδόμους, ρυθμίσεις για ασφάλιση και περίθαλψη κ.α.», ανέφεραν μέλη της Διοίκησης που αδυνατούν να συντηρήσουν ακόμη και τη λειτουργία της ιδιόκτητης Λέσχης στην οδό Ρ. Φεραίου.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς, διαβεβαίωσε τους οικοδόμους ότι θα συνεχίσει να υπερασπίζετε τα δικαιώματα της πόλης και των δημοτών όπως πράττει καθημερινά μέσα από τη μάχιμη δικηγορία που ασκεί εδώ και δεκαετίες στο Βόλο, με έμφαση στο εργατικό δίκαιο και πάντα στο πλευρό των εργαζομένων.
«Είναι αδιανόητο, τόνισε, να παραδοθεί ο Δήμος σε πολιτικούς υποστηρικτές του Μνημονίου. Σε ανθρώπους που υπόσχονται σήμερα να λύσουν προβλήματα, για τα οποία είναι οι ίδιοι συνυπεύθυνοι με την ψήφο τους και την πολιτική τους στάση. Τελειώστε με όσους υποστυλώνουν, στηρίζουν, προπαγανδίζουν το καθεστώς των μνημονίων. Είναι στο χέρι σας. Καταδικάστε τους με τον πιο απόλυτο τρόπο.
Ψηφίστε για τη ζωή σας.
Στηρίξτε το ψηφοδέλτιο των Δρόμων Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης.
Στις εκλογές που έχουμε μπροστά μας δίνουμε απάντηση, στέλνουμε το πιο ηχηρό μήνυμα.
Τον Μάιο θα κερδίσουμε τη μάχη των εκλογών στο Βόλο και από Σεπτέμβριο θα είμαστε η νέα δημοτική αρχή στην πόλη. Τώρα είναι η μεγάλη στιγμή!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger