Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Στη Σκόπελο ο «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία»



 
Περιοδεία και σύσκεψη στη Σκόπελο με κύριο θέμα τον τουρισμό, τα προβλήματα του νησιού αλλά και την σημασία αυτών των εκλογών πραγματοποίησε το Σάββατο 12 Απρίλη η περιφερειακή παράταξη «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία της ευημερίας, της αλληλεγγύης, της οικολογίας», με επικεφαλής την Ηρώ Διώτη υποψήφια Περιφερειάρχη και τον Γιώργο Σταμπουλή υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, καθώς και τον βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο.

Η Ηρώ Διώτη αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις και στην εκλογική μάχη για την Περιφέρεια Θεσσαλίας υποστηρίζοντας ότι «όλοι εμείς, ο Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία, θέλουμε με μια τελείως άλλη μορφή διοίκησης και μ’ ένα απλό σχέδιο να πάμε μπροστά. Το σχέδιο αυτό λέει ότι κριτήριό μας για το τί θα κάνουμε αύριο, είναι οι κοινωνικές ανάγκες, η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και η ενίσχυση των πλεονεκτημάτων του τόπου μας, ώστε να πάμε προς μια ήπια ανάπτυξη που θα δίνει εισόδημα και ταυτόχρονα θα διατηρεί την ομορφιά του τόπου και τους φυσικούς πόρους».
Αναφερόμενη στις Σποράδες και στη Σκόπελο, μίλησε για τα προβλήματα και τις διαλυμένες υπηρεσίες και, ειδικά για το θέμα του τουρισμού, ανέφερε: «Εμείς βλέπουμε διαφορετικά το ζήτημα με επίκεντρο τους ίδιους τους νησιώτες και όχι ξένους επενδυτές με τεράστιες μονάδες και τεράστια συμφέροντα που δεν έχουν κανένα νοιάξιμο για τον τόπο. Ταυτόχρονα θα προωθήσουμε μια λογική που θα αναδεικνύει τις ομορφιές των Β. Σποράδων, τις ομορφιές της Σκοπέλου, τους ανθρώπους και τα προϊόντα της, με σκοπό την ανάπτυξη του τόπου για τον τόπο».
Ο Γιώργος Σταμπουλής στη συνέχεια υπογράμμισε ότι «καθώς οι Β. Σποράδες αποτελούν σημαντικό τουριστικό προορισμό και η τουριστική δραστηριότητα αποτελεί σημαντικό μέρος της οικονομίας τους, κάθε σχεδιασμός πρέπει να συμβάλλει στην ανάδειξη της ταυτότητας του προορισμού και τη συνολική αύξηση της προστιθέμενης αξίας από όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων που συνδέονται με αυτόν, άμεσα ή έμμεσα».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε αναλυτικές προτάσεις οι οποίες, όπως τόνισε, πρέπει να στοχεύουν στην ανάπτυξη της ταυτότητας των νησιών ως οικοτουριστικού προορισμού, στη μείωση του κόστους λειτουργίας και διαβίωσης, στην αύξηση της τοπικά προστιθέμενης αξίας και της απασχόλησης, στην περιφρούρηση και ανάδειξη του περιβαλλοντικού πλούτου. Συγκεκριμένα, για την ακτοπλοϊκή σύνδεση ανέφερε πως η Περιφέρεια πρέπει να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στη λειτουργία μιας διαδημοτικής εταιρίας λαϊκής βάσης που θα αξιοποιεί το θεσμικό πλαίσιο και το νησιωτικό χαρακτήρα για την εξασφάλιση πόρων, ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των νησιών με πλήρη τρόπο και σε απόλυτη προτεραιότητα.
Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στον χαιρετισμό του τόνισε ότι για το ΣΥΡΙΖΑ «η παραγωγική ανασυγκρότηση για την οποία μιλάμε είναι συνυφασμένη με την ενίσχυση της δημοκρατίας, τον κοινωνικό έλεγχο, τη στήριξη στο ανθρώπινο δυναμικό, το σεβασμό στο περιβάλλον και υπηρετεί μια οικονομία των αναγκών. Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάπτυξη του τουρισμού στα πράσινα νησιά των Β. Σποράδων περιλαμβάνει και τη στήριξη της τοπικής παραγωγής.
Ταυτόχρονα, μια αναπτυξιακή προσέγγιση του τουρισμού στις Β. Σποράδες πρέπει να περιλαμβάνει εναλλακτικές μορφές τουρισμού, με διακριτή ταυτότητα και δεν είναι δυνατόν να μην λάβει υπόψη της την ανάπτυξη των υποδομών που αφορούν τις συνδυασμένες μεταφορές, με έμφαση φυσικά στις θαλάσσιες και αεροπορικές συγκοινωνίες».
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Σπύρος Λεμονής, Σταμάτης Περίσσης και Χρήστος Βασιλούδης, ο πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου Σκοπέλου Δημήτρης Χρυσάνθης, το μέλος του Ναυτικού Ιστιοπλοϊκού Κολυμβητικού Ομίλου Σπύρος Κοσμάς, η εκπρόσωπος των Ενεργών Πολιτών Νινέττα Κοσμά και κάτοικοι του νησιού. Η συζήτηση έγινε στο κτήριο Ξενία στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το Γραφείο Τύπου
Βόλος, 13.4.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger