Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

το Σάββατο 12 Απριλίου στις 7.30 μμ. στην αίθουσα του ΞΕΝΙΑ, στην Σκόπελο, η υποψήφια περιφερειάρχης Θεσσαλίας Ηρώ Διώτη και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Γιώργος Σταμπουλής, Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και θα χαιρετίσει ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τις προγραμματικές θέσεις της περιφερειακής παράταξης «Δρόμος Ανατροπής για την Θεσσαλία της ευημερίας, της αλληλεγγύης, της οικολογίας» για τον τουρισμό και την ανάπτυξη των Β. Σποράδων θα παρουσιάσουν στην αίθουσα του ΞΕΝΙΑ, στην Σκόπελο, η υποψήφια περιφερειάρχης Θεσσαλίας Ηρώ Διώτη και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Γιώργος Σταμπουλής, το Σάββατο 12 Απριλίου στις 7.30 μμ. Στην εκδήλωση θα παρευρεθεί και θα χαιρετίσει ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.
Ο «Δρόμος Ανατροπής για την Θεσσαλία της ευημερίας, της αλληλεγγύης, της οικολογίας» αντιλαμβάνεται τον τουρισμό με άλλο πρόσημο, με άλλη στρατηγική και με άλλες πολιτικές για την ανάπτυξη, ανάδειξη και αξιοποίηση των προορισμών και όχι την λεηλασία των εργαζομένων και του περιβάλλοντος..


Χρειάζεται ένα νέο εναλλακτικό τουριστικό  μοντέλο, που θα εντάσσεται μέσα σε ένα εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, θα σχεδιάζεται δημοκρατικά από δημόσιες πολιτικές, θα αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας (φυσικοί, περιβαλλοντικοί, πολιτισμικοί πόροι), θα συμβάλλει στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών και θα στηρίζει έμπρακτα την εργασία και τη μικρή επιχειρηματικότητα.

Με δεδομένους τους μοναδικούς στον κόσμο τουριστικούς πόρους της Ελλάδας, αυτό που αποτελεί την καλύτερη διαφήμιση για τον ελληνικό τουρισμό, ώστε «όποιος έρθει να ξανάρθει», δεν είναι οι «τουριστικοί παράδεισοι εν μέσω «καμένης γης», αλλά οι αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης του γηγενούς πληθυσμού.                                                                                 .
Η Περιφέρεια μπορεί και πρέπει να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό και ουσιαστικό ρόλο στην ανάπτυξη του τόπου, και όχι μόνον να  περιορίζεται στην αξιοποίηση προγραμμάτων και εργαλείων που σχεδιάζονται σε κεντρικό ή Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger