Κυριακή 13 Απριλίου 2014

ΔΡΟΜΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ




Την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής Βόλου, ακόμη και σε τομείς της  καθημερινότητας, διαπιστώνουν οι κάτοικοι της Δράκειας, του Αγ. Βλασίου και του Αγ. Λαυρεντίου, όπως και σε άλλες Δημοτικές ενότητες.
Ξεχασμένοι από την απερχόμενη Δημοτική Αρχή και τις υπηρεσίες της, οι κάτοικοι των συγκεκριμένων Τοπικών Κοινοτήτων, επισήμαναν στον υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου κ. Μαργαρίτη Πατσιαντά πως βιώνουν την υποβάθμιση των χωριών τους τόσο σε καθημερινά θέματα της δημοτικής μέριμνας, όσο και σε δράσεις ή παρεμβάσεις, ακόμη και μικρής κλίμακας.

Επικεφαλής κλιμακίου της Δημοτικής παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης», ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου, επισκέφθηκε συνοδεία κατοίκων των περιοχών, διάφορα σημεία στη Δράκεια, τον Αγ. Βλάσιο και τον Αγ. Λαυρέντιο, ξεχασμένα από τη Δημοτική Αρχή Βόλου.
«Ζούμε στο περιθώριο, λησμονημένοι από τον απερχόμενο Δήμαρχο Π. Σκοτινιώτη και τους Αντιδημάρχους του. Τα χωριά μας μαραζώνουν ξεχασμένα από το Δήμο Βόλου. Για ποια ισόρροπη ανάπτυξη, για ποια συμμετοχικότητα και αρμοδιότητες μιλούν οι άφαντοι;», διερωτήθηκαν κάτοικοι των τριών Τοπικών Κοινοτήτων, επισημαίνοντας πως κυρίαρχα προβλήματα είναι το υδροδοτικό, το αρδευτικό, η αγροτική οδοποιία, η καθαριότητα, η στήριξη της κοινωνικής συνοχής και τοπικής οικονομίας.
Ο κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς, κάλεσε τους κατοίκους των Τοπικών Κοινοτήτων, να διατηρήσουν άσβεστη την αγάπη τους για τα χωριά τους και να δώσουν στις επικείμενες Δημοτικές εκλογές, μαζί με τους «Δρόμους Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης», τη μάχη της αλλαγής με τη στασιμότητα, του νέου με το φθαρμένο, της δημοκρατίας με τον αυταρχισμό. 
Μια μάχη στην οποία θέλουμε να καταργήσουμε τον σημερινό συγκεντρωτισμό του «Καλλικράτη» και τους εμπνευστές του, να δημιουργήσουμε μια νέα Αυτοδιοίκηση, πιο άμεση, πιο φιλική και κοντινή στον πολίτη, που θα έχει τη δυνατότητα να κινητοποιεί τις τοπικές κοινωνίες για τη λύση των προβλημάτων τους.
Μια μάχη στην οποία χωρούν όλοι οι δημοκράτες, χωρίς στείρους διαχωρισμούς, με γνώμονα το καλό του Δήμου μας. Για να ενεργοποιήσουμε τη συμμετοχή των πολιτών στην ανάδειξη των προβλημάτων καθώς και στην λήψη αποφάσεων για την επίλυση τους. Για να αναδείξουμε τα Συμβούλια των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, τις λαϊκές συνελεύσεις σε άμεσους εκφραστές της λαϊκής θέλησης.
Οι εκπρόσωποι της φθοράς, οι τοπικοί αντιπρόσωποι της μνημονιακής κυβέρνησης, της κοινωνικής και εργασιακής ισοπέδωσης, της διάλυσης της Αυτοδιοίκησης και του ελάχιστου κοινωνικού κράτους, υπονόμευσαν συνειδητά στοιχειώδεις λειτουργίες των Δήμων. Τώρα θέλουν να προχωρήσουν και στη διάλυση των εναπομεινουσών δημοτικών κοινωνικών δομών προστασίας των ασθενέστερων στρωμάτων.
Θα επιτρέψουμε το απεχθές έργο τους ή θα αναλάβουμε την ιστορική ευθύνη για μια νέα συμμαχία Δήμου και πολιτών; Για μια μεγάλη στροφή στον άνθρωπο και το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζει. Καλούμε τους πολίτες να ψηφίσουν έχοντας υψηλές απαιτήσεις από το Δήμο. Είμαστε έτοιμοι, κατέληξε ο κ. Πατσιαντάς να δρομολογήσουμε αυτή την ιστορική αλλαγή στο Βόλο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger