Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Πατσιαντάς: Τον Μάϊο φέρνουμε την αλλαγή στο Βόλο



Δίκαιη και κοινωνικά αποδεκτή λύση στην προβληματική πολεοδομική ανάπτυξη της Αγ. Παρασκευής, μέσα από διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς, πρωτίστως όμως με τους άμεσα ενδιαφερόμενους κατοίκους της συνοικίας, δεσμεύτηκε να προωθήσει ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς, επικεφαλής της παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης».
«Η Δημοτική Αρχή εμφανίστηκε διστακτική να κάνει το αναγκαίο βήμα για την οριστική λύση του προβλήματος, παρά τη διάθεση για συζήτηση που επέδειξε. Τελικά περιορίστηκε στο να αναμασήσει και να προτείνει την παλιά ρύθμιση, η οποία ουδόλως αλλάζει την κατάσταση επί του εδάφους και απλά περιορίζει τις απαράδεκτες εισφορές σε χρήμα”, είχε επισημάνει πρόσφατα σε ανακοίνωσή του ο Εξωραϊστικός – Πολιτιστικός  Σύλλογος Αγ. Παρασκευής, μετά από μια ακόμη άκαρπη στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής αλλαγής.
Την ίδια θέση και πολλές αγωνίες εξέφρασαν η Διοίκηση και μέλη του Συλλόγου καθώς και δεκάδες κάτοικοι της Αγ. Παρασκευής στον υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου κ. Μαργαρίτη Πατσιαντά και στο κλιμάκιο της δημοτικής παράταξης που επισκέφθηκαν τον παραδοσιακό οικισμό.

«Η ιδιότυπη ομηρία μιας ολόκληρης περιοχής, το πάγωμα κάθε αναπτυξιακής πολιτικής, η εγκατάλειψη και το βάλτωμα, δεν έχουν θέση στο πρόγραμμά μας γιατί θέλουμε το Μάιο να φέρουμε την αλλαγή στο Βόλο. Δεν θέλουμε τους πολίτες θύματα ανεφάρμοστων πολεοδομικών πολιτικών μέσα σε ένα ήδη καταστροφικό μνημονιακό περιβάλλον. Δεν θέλουμε τους δημότες δέσμιους γραφειοκρατικών διαδικασιών που έχουν απονευρώσει την πολιτική βούληση, ούτε και το Δήμο εντεταλμένο εκπρόσωπο της κεντρικής Διοίκησης και των σχεδιασμών της για ένα Βόλο χαμηλών προσδοκιών.
Εδώ και δύο δεκαετίες, οι συμπολίτες μας στην Αγ. Παρασκευή, οι περιουσίες τους, τα όνειρά τους, είναι καθηλωμένα εξαιτίας αστοχιών στην Πολεοδομική Μελέτη και στην Πράξη Εφαρμογής. Δέσμιοι μιας παρέμβασης που θα αντιμετώπιζε το οικιστικό – αναπτυξιακό πρόβλημα της περιοχής, οι κάτοικοι με μπροστάρη στον Εξωραϊστικό – Εκπολιτιστικό Σύλλογο, ανέλαβαν πρωτοβουλίες για τη λύση του προβλήματος και την οριστικοποίηση του Σχεδίου της Αγ. Παρασκευής. Δυστυχώς η απερχόμενη Δημοτική Αρχή, σε απόλυτο συντονισμό με το κυβερνητικό στέλεχος του νομού μας, συμβιβάστηκαν με την πρόταση του υπουργείου για νομοθετική πρωτοβουλία τροποποίησης του Ν2508/97, εξέλιξη η οποία, όπως αποτυπώνεται και στην ανακοίνωση του τοπικού Συλλόγου, δεν δίνει λύση στο μείζον οικιστικό πρόβλημα της Αγ. Παρασκευής.
Την περίοδο που η πόλη είχε ανάγκη περισσότερο από ποτέ έναν Δήμαρχο με διάθεση, όραμα και προοδευτικό προσανατολισμό, ο απερχόμενος Δήμαρχος επέλεξε να είναι ένας καλός και ήσυχος μαθητής του μνημονίου. Ένας τροχονόμος των προβλημάτων.
Αντί να είναι ο βασικός σύμμαχος των πολιτών απέναντι σε κάθε κεντρική εξουσία, επέλεξε να είναι ο αντιπρόσωπος της κυβέρνησης και της πολιτικής της ενάντια στους πολίτες. Έκανε ότι και οι τελευταίοι προκάτοχοί του. Έγινε το μακρύ χέρι της κυβέρνησης στην πόλη και στη συγκεκριμένη περίπτωση του ΥΠΕΚΑ στην Αγ. Παρασκευή», ανέφερε ο κ. Πατσιαντάς.
Στη συνάντηση τέθηκαν στον υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου και άλλα ζητήματα που αφορούν στην Αγ. Παρασκευή όπως οι φουσκωμένοι λογαριασμοί ύδρευσης, η ανυπαρξία αρδευτικού κανονισμού, η προβληματική συγκοινωνιακή σύνδεση της περιοχής με το Βόλο, η καθυστέρηση επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου, ο οδικός αποκλεισμός της, η έλλειψη στέγης για τον δραστήριο Εξωραϊστικό – Εκπολιτιστικό Σύλλογο κ.α.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου κάλεσε τους πολίτες να κάνουν στις εκλογές το μεγάλο βήμα, να έχουν μεγάλες προσδοκίες από τον δήμο τους και να κάνουν την επόμενη μέρα των εκλογών εντελώς διαφορετική από την προηγούμενη.
«Ο Βόλος, τόνισε, έχει τις δυνατότητες και οι πολίτες έχουν την δύναμη για να φέρουν μια πραγματικά μεγάλη αλλαγή. Έχουν τη δύναμη να πάρουν την πόλη στα χέρια τους.
Τον Μάιο θα κερδίσουμε τη μάχη των εκλογών στο Βόλο και από τον Σεπτέμβρη θα είμαστε η νέα δημοτική αρχή στην πόλη.
Τώρα είναι η μεγάλη στιγμή!»

Περιοδεία σε Άνω Λεχώνια και Αγριά
Σοβαρές ελλείψεις σε έργα υποδομής, σημαντικά προβλήματα με την ύδρευση, εικόνες εγκατάλειψης κοινόχρηστων χώρων και μεγάλη αγανάκτηση από τους πολίτες για την ποιότητα ζωής, κατέγραψε στις επισκέψεις του σε Άνω Λεχώνια και Αγριά, κλιμάκιο της δημοτικής παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου κ. Μαργαρίτη Πατσιαντά.
Λιγότερος Δήμος, υποστελέχωση υπηρεσιών, μαρασμός αντί για νοικοκύρεμα και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου στο Καραγάτς.
«Η κοινωνική πολιτική του δήμου, επισήμανε ο κ. Πατσιαντάς, αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για τη διατήρηση του κοινωνικού ιστού, που σήμερα έχει διαρρηχθεί από την κυβερνητική πολιτική αλλά και τη μνημονιακή στάση που έχει κρατήσει η απερχόμενη δημοτική αρχή.
Έχει ωριμάσει η ανάγκη για τον άλλο Βόλο της αλληλεγγύης και της κοινωνικής ανατροπής απέναντι στα Μνημόνια - θηλιά στο λαό μας, τον Καλλικράτη που σκοτώνει την Αυτοδιοίκηση, την κοινωνική και πολιτιστική πτώχευση μιας πόλης με βάθος αιώνων που έπρεπε να σφύζει από ζωή. Σίγουρα η κάλπη για τον Βόλο θα στείλει πολιτικό μήνυμα. Μήνυμα αντίστασης, αξιοπρέπειας, ανατροπής και δημιουργίας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger