Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Σποράδες Προχωρούν οι μελέτες


Προχωρούν οι μελέτεςΓια το νέο λιμάνι της Αλοννήσου στις Σπαρτίνες
Σειρά μελετών έχουν ήδη ολοκληρωθεί για το σχεδιαζόμενο λιμάνι της Αλοννήσου στη θέση Σπαρτίνες και εντός του 2014 αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι υπόλοιπες μελέτες που απαιτούνται. Στόχος είναι «να φτάσουμε στην οριστική μελέτη, ώστε μόλις ανοίξει το νέο ΕΣΠΑ να προωθηθεί προς ένταξη σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα το συγκεκριμένο έργο» εξηγεί ο δήμαρχος Αλοννήσου κ. Βαφίνης, τονίζοντας παράλληλα ότι «η προτεινόμενη θέση, που είχε επιλεγεί ευθύς εξαρχής, είναι απολύτως ασφαλής από κάθε άποψη».
Το ερώτημα που εύλογα προκύπτει στο σημείο αυτό, έχει σχέση με την πρόσβαση των οχημάτων, διότι δεν υπάρχουν οι ανάλογες οδικές υποδομές. «Η δημιουργία δρόμου είναι ενταγμένη στο
πλαίσιο του έργου και έχει προβλεφτεί» απαντάει ο δήμαρχος Αλοννήσου, τονίζοντας παράλληλα ότι με αυτό τον τρόπο θα αποφορτιστεί το λιμάνι από την κυκλοφορία βαρέων οχημάτων και τον θόρυβο που παρατηρείται κυρίως στην διάρκεια της θερινής σεζόν.
Ο σχεδιασμός που ήδη έχει αρχίσει να υλοποιείται, βασίζεται στην πεποίθηση ότι η θέση Σπαρτίνες είναι η πλέον ασφαλής και ενδεδειγμένη για την δημιουργία εμπορικού και επιβατικού λιμένα. Στο πλαίσιο αυτό έχει τεθεί υπόψη των αρμοδίων της περιφέρειας και της αρμόδιας διαχειριστικής μονάδας, το παραπάνω αίτημα, προκειμένου να προβλεφτούν ανάλογα έργα στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ.
Σε ότι αφορά, τέλος, το ήδη υπάρχον λιμάνι του Πατητηρίου, εκτιμάται ότι δεν απαιτείται σημαντικό κόστος, προκειμένου να αξιοποιηθεί ως μαρίνα τουριστικών σκαφών και ως εκ τούτου οι αναγκαίες υποδομές μπορούν να υλοποιηθούν με ίδιους πόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger