Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Τιμήθηκαν πρώην πρόεδροι στο Αργυροπούλι



ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

Με πολύ θερμά λόγια μίλησε για την προσφορά  των δύο πρώτων προέδρων της  Κοινότητας Αργυροπουλίου της μεταπολιτευτικής περιόδου Νικολάου Μήτσιου και Αστερίου Κουτίνα ο τοπικός σύμβουλος κ. Γιώργος Σκούπρας, στην αίθουσα τελετών του δημοτικού σχολείου Αργυροπουλίου, όπου ο Δήμος Τυρνάβου σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα Αργυροπουλίου τίμησαν όλους τους προέδρους – κοινοτάρχες της Κοινότητας. Πρόκειται για τους  αείμνηστους Νικόλαο Μήτσιου, Αστέριο Κουτίνα και τους κ. Κωνσταντίνο Βουγιατζή, Γεώργιο Βόγγολη, Γεώργιο Ρόσιο και Στυλιανό Τριανταφύλλου. Επίσης  τιμήθηκε  ο ευεργέτης και δωρητής κ. Χρήστος Μπουντίνας ο οποίος  με δικές του δαπάνες κατασκεύασε το σύγχρονο κτίριο του ΚΑΠΗ.

Ο κ. Σκούπρας για τον δωρητή τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο Χρ. Μπουντίνας δούλεψε στην ξενιτιά, πρόκοψε στην ξενιτιά αλλά έδωσε από το περίσσευμα της ψυχής και του κόπου του στην πατρική γή. Και τηρουμένων των αναλογιών και του χρόνου θύμισε  τους μεγάλους ευεργέτες της πατρίδας.
ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΙ
Για τους εκλιπόντες προέδρους Νικόλαο Μήτσιου και Αστέριο Κουτίνα ο κ. Σκούπρας είπε ότι η ουσιαστική και ανεκτίμητη προσφορά του  ήταν ότι για πάνω από 20  χρόνια μοίραζε χωρίς αμοιβή τα γράμματα στο χωριό και βοηθούσε  όλους συγχωριανούς του οι οποίοι στις πρώτες ελεύθερες  εκλογές μετά τη μεταπολίτευση τον εξέλεξαν πρόεδρο του Αργυροπουλίου με  ποσοστό που άγγιξε το 85% του εκλογικού σώματος.
Για τον Αστέριο Κουτίνα ο κ. Σκούπρας τόνισε ότι με τόλμη και πρωτόγνωρο πολιτικό θάρρος, με δύναμη και  με σπάνια πολιτική οξυδέρκεια, με τις δύο συνεχείς θητείες του κατόρθωσε να αλλάξει  εντελώς την εικόνα του χωριού και να δημιουργήσει τις απαραίτητες υποδομές για την ανάπτυξή του.
Με εξίσου θετικά λόγια  ολοκλήρωσε ο τοπικός σύμβουλος την ομιλία του αναφερόμενους στους παραβρισκόμενους πρώην προέδρους λέγοντας ότι όλοι προσπάθησαν για την πρόοδο και την προκοπή του Αργυροπουλίου πέρα και πάνω από κομματικές ή άλλες σκοπιμότητες.
Στο πνεύμα και οι χαιρετισμοί του δημάρχου Τυρνάβου κ. Νίκου Μαλάκου και του αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Δημητρίου Χαλούλη.
Τέλος, ως εκπρόσωπος των τιμώμενων ο κ. Γιάννης Μήτσιου γιός του Νικολάου Μήτσιου ο οποίος ευχαρίστησε θερμά  τη δημοτική και τοπική κοινοτική αρχή για την πρωτοβουλία τους.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν  μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αργυροπουλίου κ. Βασίλης  Τριανταφύλλου,ο πρώην υφυπουργός και υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου κ. Στέλιος Ροντούλης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημητρης Ζώης, οι αντιδήμαρχοι κ. Λάμπρος Βλιώρας κ Βασίλης Νταβαρούκας, ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου κ. Δημήτρης Χασιώτης, συγγενείς των τιμώμενων και κάτοικοι του Αργυροπουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger