Τετάρτη 2 Απριλίου 2014

«Υπάρχει συνταγματική εκτροπή»

Για παρακράτος μίλησε ο Πάνος Καμμένος, σε παρέμβασή του για το θέμα Μπαλτάκου-Κασιδιάρη

Με παρέμβασή του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ,  Πάνος Καμμένος, τοποθετείται για τον φερόμενο διάλογο του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης, Τάκη Μπαλτάκου με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη και κάνει λόγο για παρακράτος που έρχεται εναντίον ενός άλλου παρακράτους και ζητάει να μοιραστεί στα κόμματα το οπτικοακουστικό υλικό.

«Κύριε Πρόεδρε, είχα ζητήσει το λόγο προκειμένου να αναπτύξω τη θέση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στην άτυπη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Εμείς αποφασίζουμε κατά συνείδηση βάσει του άρθρου 60 του Συντάγματος, όμως μετά από τα στοιχεία τα οποία φέρεται να υπάρχουν, ζητούμε να διακοπεί η συζήτηση, να δοθεί το υλικό αυτό στο σύνολο της Βουλής των Ελλήνων και να έχουμε πολύ σύντομα, πριν παρθεί οποιαδήποτε απόφαση, μια γνωμοδότηση εάν το υλικό αυτό είναι γνήσιο.

Διότι, εάν υπάρχει αυτό το υλικό και ο διάλογος αυτός μεταξύ του Γενικού Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου και έχουν διαπραχθεί αυτά τα εγκλήματα της παρέμβασης στη Δικαιοσύνη του υπουργού, τότε πλέον έχουμε το παρακράτος εναντίον του άλλου παρακράτους.

Θέλουμε να γνωρίζουμε και οφείλουμε να γνωρίζουμε πριν πάρουμε οποιαδήποτε απόφαση, την αλήθεια. Εμείς έχουμε ταχθεί κατά της Χρυσής Αυγής, ως ναζιστικής οργάνωσης, από την πρώτη στιγμή.

Εδώ όμως, κρίνουμε αν υπάρχει ή όχι πολιτική δίωξη. Θέλουμε λοιπόν να ζητήσουμε από το προεδρείο και από την Ολομέλεια να μας χορηγηθεί το οπτικοακουστικό υλικό, όπως επίσης και να υπάρξει άμεσα διερεύνηση κατά πόσον το υλικό αυτό είναι γνήσιο.

Δεν είναι η πρώτη φορά στην οποία συναντούμε την παρέμβαση του κράτους και ιδίως του υπουργείου Δικαιοσύνης. Εδώ έφθασαν στο σημείο εισαγγελείς να κινούνται κατόπιν εντολής μέσω twitter του συμβούλου του πρωθυπουργού.

Και βεβαίως δεν θα κάνουμε ήρωα τη Χρυσή Αυγή. Όμως το υλικό αυτό οφείλουμε να το έχουμε, πριν αποφασίσουμε. Εάν δεν χορηγηθεί το υλικό αυτό από εσάς, όχι το γραπτό και από την πλευρά της Χρυσής Αυγής, οφείλετε να μοιράσετε τώρα στα κόμματα το οπτικοακουστικό υλικό.

Και από την πλευρά της Δικαιοσύνης να ξέρουμε αν είναι στημένο ή όχι και να αποφασίσουμε. Αυτή είναι η θέση μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger