Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Κάλυψη των κενών στις Σποράδες

Κάλυψη των κενών στις ΣποράδεςΥπόσχεται το Υπουργείο και η Διοίκηση του ΓΝΒ ενόψει καλοκαιριού - Σύσκεψη χθες με την κ. Ζ. Μακρή
Η κάλυψη των κενών που υπάρχουν ειδικά στα Κέντρα Υγείας των Βορείων Σποράδων, η ενίσχυση του Νοσοκομείου Βόλου με ιατρικό προσωπικό και η προβληματική λειτουργία του αξονικού τομογράφου που τίθεται εκτός πολύ συχνά λόγω παλαιότητας καθώς και γενικότερα ζητήματα για το χώρο της υγείας τέθηκαν στη σύσκεψη που έγινε χθες στο Νοσοκομείο Βόλου παρουσία της υφυπουργού Υγείας Ζέττα Μακρή.
Οπως τονίστηκε στη σύσκεψη εντός του Απριλίου, από τα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας, θα γίνει καταγραφή για τις ανάγκες που υπάρχουν, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα, ιδιαίτερα σε μια χρονιά που αναμένεται μεγάλη αύξηση των τουριστών.

Για τον αξονικό τομογράφο, αυτό που επισημάνθηκε για μία ακόμη φορά είναι ότι εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η αγορά ενός νέου σύγχρονου τομογράφου καθώς ο αξονικός που σήμερα χρησιμοποιείται έχει ξεπεράσει το τέλος ζωής του στις 31/12/2012 και πλέον δεν υπάρχουν ανταλλακτικά, σύμφωνα με γραπτή ενημέρωση της κατασκευάστριας εταιρίας Phillips.
Αυτό που ωστόσο προκαλεί προβληματισμό είναι να μην υπάρξουν δικαστικές προσφυγές από τους ενδιαφερόμενους αναδόχους και μέχρι το Σεπτέμβριο να ολοκληρωθεί η προμήθεια του νέου εξοπλισμού ύψους 600.000 €.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Διοικητής του ΓΝΒ Κώστας Καραμπάτσας αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έχουν γίνει για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας ενώ υπογράμμισε ως θετική εξέλιξη το γεγονός ότι προσλήφθηκαν 29 επικουρικοί γιατροί προκειμένου να ενισχύσουν τη λειτουργία των Κλινικών του Αχιλλοπούλειου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger