Κυριακή 6 Απριλίου 2014

Πάτρα: Τεμπονέρας και Γαλανάκη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

Φωτογραφία για Πάτρα: Τεμπονέρας και Γαλανάκη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ
Εβδομάδα των ευρω-υποψηφιοτήτων η τρέχουσα για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το ψηφοδέλτιο πρέπει να είναι έτοιμο σε μία εβδομάδα από σήμερα!

Σε επίπεδο κορυφής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταβάλλεται προσπάθεια, οι κομματικές υποψηφιότητες να είναι σχεδόν μισές-μισές με τις εξωκομματικές. Στόχος είναι για τους μεν εξωκομματικούς να υπάρξει συμφωνία από όλες τις πλευρές, για τους δε εσωκομματικούς να γίνει ψηφοφορία -αν χρειαστεί- στη διήμερη Κεντρική Επιτροπή, που θα γίνει στις 12 και 13 Απριλίου.

Κοντά στα ονόματα που έχουν ήδη ακουσθεί έχουν προστεθεί δύο ακόμη: της καθηγήτριας Επικοινωνίας και εμβληματικής, ασφαλώς, φυσιογνωμίας από τα χρόνια της δικτατορίας, Πέπης Ρηγοπούλου και της μαχητικής εκπροσώπου του κινήματος των καταναλωτών (ΕΚΠΟΙΖΩ) Παναγιώτας Καλαποθαράκου. Είναι γεγονός, πάντως, ότι με όλα τα ονόματα που έχουν εξετασθεί, όχι δύο, αλλά... τρία ψηφοδέλτια συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ!


Υπενθυμίζουμε λοιπόν και τα ονόματα: των τριών βουλευτών Δημήτρη Παπαδημούλη, Σοφίας Σακοράφα και Παναγιώτη Κουρουμπλή και, βέβαια, του νυν ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή. Του συναδέλφου του, ανεξάρτητου σήμερα, Κρίτωνα Αρσένη, για τον οποίον έχουν διατυπωθεί ωστόσο αντιρρήσεις από την... πιο αριστερή πτέρυγα του κόμματος.

Την αναγκαία, σε κάθε ψηφοδέλτιο, λάμψη, θα φέρουν κάποιοι από τους συγγραφείς Μάρω Δούκα, Ρέα Γαλανάκη, Ιωάννα Καρυστιάννη, ενώ ακούγονται και τα ονόματα του τραγουδιστή Αλκίνοου Ιωαννίδη, του ποδοσφαιριστή Σάββα Κωφίδη.

Στους παραπάνω προσθέστε τη συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα, που σήμερα βρίσκεται στο Παρίσι για την αποκατάσταση των τραυμάτων της. Τον Σάββα Ρομπόλη από το ΙΝΕ ΓΣΕΕ και τον Αντώνη Κανάκη από τους «Γιατρούς του Κόσμου». Τους δημοσιογράφους Νίκο Ξυδάκη και Στέλιο Κούλογλου. Τους πανεπιστημιακούς Κώστα Βεργόπουλο, Κώστα Χρυσόγονο, Κώστα Δουζίνα, Φωτεινή Τσαλίκογλου, Γιάννη Μυλόπουλο (πρύτανης του ΑΠΘ), Γιώργο Κατρούγκαλο, Τριαντάφυλλο Αλμπάνη (πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που είχε παρευρεθεί στην πρόσφατη ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην πρωτεύουσα της Ηπείρου) και Σία Αναγνωστοπούλου. Και το γιο του Νίκου Τεμπονέρα, Διονύση Τεμπονέρα, που είναι σήμερα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κι από το στενό κομματικό πυρήνα, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας Γιάννη Μηλιό, Χριστόφορο Παπαδόπουλο, Ελένη Σωτηρίου, Σόφη Παπαδόγιαννη, Κώστα Ησυχο, Αλέκο Καλύβη. Τους στενούς συνεργάτες του Πάνου Σκουρλέτη στο γραφείο Τύπου, Ράνια Σβίγκου και Χρήστο Στάικο. Τέλος, τους αντιπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ στο Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς Γιάννη Μπουρνού και Νατάσα Θεοδωρακοπούλου.
xespao

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ο νικητας κανακης απ τους γιατρους του κοσμου,όχι αντωνης,αυτος είναι στο …ραδιο αρβυλα…

Powered By Blogger