Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

4 δίκη ΣΠΦ - 37η συνεδρίαση, Τρίτη 8.4.14

4 δίκη ΣΠΦ - 37η συνεδρίαση, Τρίτη 8.4.14

Για τη συνεδρίαση κλήθηκαν 30 μάρτυρες, ανάκατα, για διάφορες ενέργειες (γκαζάκια-εμπρηστικοί μηχανισμοί και βόμβες, όπως στα γραφεία των φασιστών της Χρυσής Αυγής). Κατέθεσαν μόνο 13 και εκτός από μία δικηγόρο κανένας δεν ισχυρίστηκε ότι τραυματίστηκε από εμπρηστικό μηχανισμό. Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων οι ζημιές ήταν μικρές και σε καμία δεν κινδύνεψαν άνθρωποι. Κανείς από τους μάρτυρες, φυσικά, δεν αναγνώρισε κάποιον από τους κατηγορούμενους.
Αίσθηση προκάλεσε μόνο η κατάθεση της δικηγόρου που ισχυρίστηκε ότι τραυματίστηκε κοντά στο μάτι από το ωστικό κύμα που δημιούργησαν γκαζάκια που τοποθετήθηκαν στον 3ο όροφο πολυκατοικίας στη Σόλωνος 12. Αυτοί που τη συμβούλεψαν δεν της είπαν ότι τα γκαζάκια είναι εμπρηστικός και δεν δημιουργούν ωστικό κύμα. Η μάρτυρας επέμενε στον ισχυρισμό ότι τραυματίστηκε από το ωστικό κύμα, αλλά όταν ρωτήθηκε από τα φυλακισμένα μέλη της ΣΠΦ και από συνηγόρους αν στο γραφείο ήταν και άλλοι άνθρωποι και αν τραυματίστηκαν κανείς τους, απάντησε ότι βρισκόταν και άλλος άνθρωπος, ο οποίος δεν τραυματίστηκε.

Οταν ρωτήθηκε αν έκανε αγωγή για αποζημίωση, η μάρτυρας απάντησε ότι δεν έκανε και ότι περιμένει να εκδοθεί η απόφαση για να δει εναντίον ποίου ή ποίων θα στραφεί! Επιβεβαίωσε έτσι, χωρίς να το καταλαβαίνει, ότι ήρθε να καταθέσει επιδιώκοντας να καταδικαστούν πάση θυσία οι κατηγορούμενοι, για να διεκδικήσει και η ίδια αποζημίωση!

Η ίδια μάρτυρας, στην αρχή της εξέτασής της, κατέθεσε στον πρόεδρο ένα μεγάλο ντοσιέ, ενώ ως δικηγόρος γνωρίζει ασφαλώς, ότι οι μάρτυρες δεν μπορούν να καταθέτουν έγγραφα που έχουν σχέση με τη δικαζόμενη υπόθεση. Με την όλη στάση της προκάλεσε θυμηδία τόσο στους κατηγορούμενους, όσο και στο ακροατήριο.

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη 7 Μάη.

ΚΟΝΤΡΑ

http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/21371.4-δίκη-ΣΠΦ---37η-συνεδρίαση-Τρίτη-841 4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger