Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

VERBIETEN ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΙΚΙΑ


...ΛΟΓΩ ΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ!
ΑΥΤΑΡΧΙΚΑ, ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!
Για άλλη μια φορά η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αποκαλύπτει το αποκρουστικό και αυταρχικό της πορόσωπο. Απαγορεύονται αύριο, Πέμπτη (6/3), αυθαίρετα και αντισυνταγματικά ,με απόφαση του γενικού αστυνομικού διευθυντή Αττικής, κατ'εντολή της κυβέρνησης της αποικίας οι συγκεντρώσεις και οι πορείες κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στην Αθήνα, του Γερμανού προέδρου, Γιόαχιμ Γκάουκ.
Η απαγόρευση θα ισχύει από τις 08:00 έως τις 19:00 ώρα με το πρόσχημα της «δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής»(!!!).
Η μνημονιακή συγκυβέρνηση με σειρά παρόμοιων ενεργειών το τελευταίο διάστημα επιχειρεί να θέσει σε αμφισβήτηση το ίδιο το δικαίωμα του λαού στην διαδήλωση. Δεν πρέπει και δεν θα τους περάσει!

Συγκεκριμένα, απαγορεύεται κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς – Λεωφόρους: Σταδίου (από τη συμβολή της με την οδό Ομήρου) – Ομήρου – δεξιά Ακαδημίας – αριστερά Κανάρη – Πλατεία Φιλικής Εταιρείας (Κολωνακίου) – Καψάλη – δεξιά Ηροδότου – αριστερά Υψηλάντου – δεξιά Γενναδίου – Πλατεία Μεγάλης του Γένους Σχολής – Β. Κωνσταντίνου – Β. Όλγας – Β. Αμαλίας – αριστερά Φιλελλήνων – αριστερά Μητροπόλεως – δεξιά Βουλής – δεξιά Κολοκοτρώνη – αριστερά Σταδίου (μέχρι τη συμβολή της με την οδό Ομήρου).
Οι αντισυνταγματικές αυτές απαγορεύσεις δεν πρέπει μόνο να καταγγελθούν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ως επιχείρηση τρομοκρατίας του εργατικού-λαϊκού κινήματος.
Όλες οι μαχόμενες δυνάμεις του κινήματος και της Αριστεράς ,οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και η νεολαία πρέπει να λάβουν μέρος μαζικά στις μεγάλες συγκεντρώσεις της Πέμπτης (6/3) ώστε να "σπάσει" στην πράξη η πρωτοφανής απαγόρευση που στοχεύει άμεσα στην κάμψη του αγωνιστικού φρονήματος της αγωνιζόμενης λαϊκής πλειοψηφίας και του κόσμου της εργασίας.
Άλλωστε μόνο ένα μαζικό , ενωτικό, δυναμικό κίνημα μπορεί να αποτρέψει τον αυταρχισμό και να αποδείξει πως οι εργαζόμενοι και η πληττόμενη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία είναι πιο δυνατή από τα βάρβαρα μέτρα τους!
Υπενθυμίζεται ότι για αύριο Πέμπτη στις 09.00 έχει προγραμματισθεί μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας από σχολικούς φύλακες έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στις 10.00 εργατικά συνδικάτα έχουν προγραμματίσει μαζικό συλλαλητήριο στην Ομόνοια ζητώντας μέτρα για την προστασία των ανέργων. Θα ακολουθήσει πορεία προς το υπουργείο Εργασίας.
Επίσης για τις 12.30 διοργανώνεται μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας από ΠΟΕ - ΟΤΑ και ΟΛΜΕ για τη διαθεσιμότητα στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στη κινητοποίηση θα συμμετάσχουν σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί, καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, υπάλληλοι υπουργείων, εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ κ.α. Στη συνέχεια έχει προγραμματιστεί πορεία προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και κατάθεση ψηφίσματος στη Βουλή.
Επιπλέον η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων του υπουργείου Πολιτισμού στηρίζει κινητοποίηση που έχει προκηρύξει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ενιαίου Συλλόγου Αττικής, Στερεάς και Νήσων, με στάση εργασίας την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014, από τις 13:00 μέχρι τη λήξη του ωραρίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13.30 στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ριζάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger