Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Επέστρεψε στη Σκόπελο το κλιμάκιο της Taskforce

Επανήλθαν στη Σκόπελο οι εμπειρογνώμονες της Taskforce, οι οποίοι πραγματοποιούν από χθες διαδοχικές συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου οι οποίες θα συνεχιστούν και σήμερα. Οι αντίστοιχες συναντήσεις γνωριμίας που πραγματοποίησε στις αρχές Ιανουαρίου πενταμελής ομάδα η οποία απαρτίζονταν από Ελληνες και ξένους εμπειρογνώμονες, συνεχίζονται, αυτή την φορά από δύο στελέχη της TaskForce.
Στόχος της επίσκεψης είναι «να εξετάσουν οι εμπειρογνώμονες την ετοιμότητα του Δήμου, προκειμένου να παίξει ρόλο στην απορροφητικότητα των πόρων του νέου ΕΣΠΑ» αναφέρει ο Δήμαρχος Σκοπέλου, Γιώργος Μιχελής.

Οι εμπειρογνώμονες πραγματοποιούν, συγκεκριμένα, συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες από την τεχνική, την οικονομική και τη διοικητική υπηρεσία του Δήμου Σκοπέλου, προκειμένου να διαπιστώσουν ενδεχόμενα προβλήματα, τον τρόπο λειτουργίας και τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που απαιτούνται για διάφορα θέματα. Σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα, στο άμεσο μέλλον έπονται και άλλες επισκέψεις, ενώ όπως εκτιμάται θα ακολουθήσει μακρά συνεργασία, διάρκειας επτά περίπου μηνών, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του νησιού, ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020, προκειμένου να καταγραφεί, στο μεταξύ, η συνολική εικόνα του Δήμου Σκοπέλου και των υπηρεσιών που τον απαρτίζουν.
            Υπενθυμίζεται ότι η επίσκεψη εμπειρογνωμόνων της Taskforceεντάσσεται στο πλαίσιο πιλοτικού προγράμματος που τέθηκε σε εφαρμογή και στο οποίο συμμετέχουν πέντε Δήμοι ανά την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και η Σκόπελος.
«Ο ρόλος τους είναι καθαρά αναπτυξιακός, ενώ τα οφέλη που θα προκύψουν για το Δήμο είναι προφανή, δεδομένου ότι θα έχουμε μια τεχνογνωσία η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλους Δήμους, αντίστοιχους του Δήμου Σκοπέλου» σχολιάζει ο κ. Μιχελής. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του πιλοτικού προγράμματος που τέθηκε σε εφαρμογή, οι πέντε συμμετέχοντες Δήμοι θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τους στόχους τους στο πλαίσιο ειδικής ημερίδας που θα πραγματοποιηθεί.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger