Από τον Ντικ Τρέισι
Αίφνης άρχισαν τα σενάρια συνομωσίας: Πίσω από τον Θεοδωράκη κρύβεται ο Σημίτης, ο Ψυχάρης, ο Βαρδής, ο Μπόμπολας, η Τζένη Μπαλατσινού και η Σάσα Σταμάτη.
Παράξενος λαός αλήθεια. Την ώρα που όλοι σχεδόν αναζητούμε πρόσωπα πέρα από τις σεσημασμένες πολιτικές οικογένειες για να εμπλακούν στην πολιτική με το που βλέπουμε ένα νέο πρόσωπο εκτός της κομματικής πλέμπας, αρχίζουμε την γκρίνια και την μιζέρια. Αλλά κι αν δεχθούμε ότι ο Θεοδωράκης λειτουργεί σε συμφωνία με κάποια δήθεν ισχυρά κέντρα (οι μισοί από δαύτους είναι με το ένα πόδι στο λάκο, οι υπόλοιποι με το ένα πόδι στον Κορυδαλλό και χρεοκοπημένοι), τον τελικό λόγο τον έχουν οι πολίτες. Αν πράγματι υπάρξει ένα ποτάμι που θα παρασύρει το σαθρό πολιτικό σύστημα στο πέρασμά του, ο Θεοδωράκης αυτό θα αφουγκραστεί, στα δικά του κελεύσματα θα υπακούσει κι όχι στους οποιοσδήποτε δεινόσαυρους οι οποίοι θα επιχειρήσουν να καπελώσουν την προσπάθειά του.
Εκεί έξω υπάρχει ένα ποσοστό 40%-σχεδόν οι μισοί-συμπολιτών μας οι οποίοι δεν προσέρχονται καν στην κάλπη. Είναι όλοι αυτοί-κυρίως νέοι άνθρωποι-που δεν γουστάρουν τα παραδοσιακά κόμματα, αυτούς που το παίζουν αριστεροί όπως τα πλουσιόπαιδα του ΣΥΡΙΖΑ με τις μετοχές της Blackrock και της Morgan Stanley, και τους εμπόρους ιδεοληψιών γενικότερα.
Το γεγονός ότι θα τον ψηφίσουν οι «απολιτίκ» είναι κέρδος για την πολιτική. Σ΄αυτούς ο Πιτσιρίκος πρόσθεσε και τις «χαζογκόμενες» λες και οι γυναίκες που ψηφίζουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είναι τίγκα στην διανόηση και την άποψη. Τώρα αν κάποια κορίτσια καυλώνουν με την εικόνα του Σταύρου και χύνουν ποταμούς δακρύων είναι λογικό να επιλέξουν το Ποτάμι. Πρόκειται για μια κοινωνική προσφορά του δημοσιογράφου.
Επί της ουσίας τώρα η πρωτοβουλία του Θεοδωράκη ανοίγει τον δρόμο και σε αντίστοιχες με πρωταγωνιστές ανθρώπους οι οποίοι δεν είναι βγαλμένοι από τους κομματικούς σωλήνες. Βαρεθήκαμε να τρώμε στην μάπα Ανδρουλάκηδες και Παπαμιμίκους-ότι πιο μέτριο, παρακμιακό και με ξύλινη γλώσσα παράγουν οι κομματικοί μηχανισμοί.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο Θεοδωράκης έχει εντοπίσει ήδη μια μελαχρινή κούκλα πολύ πετυχημένη σε ένα ιδιαίτερα καινοτόμο αντικείμενο για να βγει μπροστά. Το πιο πιθανό είναι η πρωτοβουλία του να βάλει φωτιά στα πολιτικά τόπια και να ξεβρωμίσει ο τόπος από το διεφθαρμένο πολιτικό προσωπικό και τις παράγκες του...