Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “International Fair Of Tourism” στο Βελιγράδι

 Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο της προώθησης του θεσσαλικού τουριστικού προϊόντος στη διεθνή αγορά, έλαβε μέρος στην 36η Διεθνή Τουριστική Έκθεση “International Fair Of Tourism ” του Βελιγραδίου από τις 27-2 έως τις 2-3-2014, με δικό της περίπτερο, ως συνεκθέτης του ΕΟΤ.
Η συγκεκριμένη τουριστική έκθεση, ανταποκρινόμενη στα διεθνή πρότυπα, δημιουργεί σταθερές
σχέσεις συνεργασίας με τους εκθέτες και φιλοξένησε φέτος πάνω από 1.000 εκθέτες, προσελκύοντας μεγάλο αριθμό επισκεπτών από όλα τα μέρη του κόσμου. Εξάλλου η τουριστική αγορά της Σερβίας αποτελεί μία αγορά-στόχο για τον ελληνικό τουρισμό, και μια παραδοσιακή αγορά για τη Θεσσαλία.
Με σύνθημα «Μια Περιφέρεια-Χίλιοι προορισμοί», τα στελέχη της Περιφέρειας διένειμαν στους ενδιαφερόμενους, έντυπα και πληροφοριακό υλικό από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και τους ενημέρωναν για τον πολιτισμό της περιοχής, την πλούσια παράδοσή της και τους τουριστικούς της προορισμούς.
Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας προσέλκυσε το ενδιαφέρον των επισκεπτών που εστιάστηκαν μεταξύ των άλλων στις φυσικές ομορφιές της περιοχής,  στις νέες μορφές εναλλακτικού τουρισμού, όπως ο θρησκευτικός, ο ιστορικός, ο ιαματικός, ο συνεδριακός κ.α., καθώς και στο μοναδικό φυσικό ανάγλυφο της περιοχής μας. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης «παρουσιάστηκαν» τοπικά προϊόντα από διάφορες τοπικές επιχειρήσεις και προσφέρθηκαν για γευσιγνωσία παραδοσιακά εδέσματα, όπως τυριά, ελιές καθώς και θεσσαλικά κρασιά και τσίπουρο.
Στην αποστολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, πέραν των μελών της αποστολής, συμμετείχαν και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό από όλη τη Θεσσαλία, στους οποίους δόθηκε η δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με tour operators και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που έδειξαν έντονο ενδιαφέρον για τους τουριστικούς προορισμούς της περιοχής μας που προσφέρουν στους επισκέπτες με τη δυνατότητα εναλλακτικών επιλογών, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Αξίζει να σημειωθεί πως το περίπτερό μας επισκέφτηκαν μεταξύ άλλων ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ. Καράογλου Θεόδωρος, ο οποίος συνεχάρη την αποστολή μας και τους επαγγελματίες για τη σημαντική και άριστη παρουσία τους, η υφυπουργός Οικονομίας της Σερβίας αρμόδια για θέματα τουρισμού κα. Γκορντάνα Ραντοσάβλεβιτς, ο επιτετραμμένος της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σερβία κος Ιωαννίδης Στέφανος, ο εμπορικός ακόλουθος της Πρεσβείας κος Χατζηπέτρος Γεώργιος, η γραμματέας τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στη Σερβία κα Διαγουμά Βασιλική, καθώς και ο επικεφαλής του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κος Χρυσόστομος.
Από πλευράς Περιφέρειας Θεσσαλίας παρευρέθηκαν, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ Σιδερόπουλος Χρήστος, Κωνσταντίνος Δεσπόπουλος, Καπέλος Γεώργιος και Σκούπρας Φώτιος, η διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού κα Κατσαρού Ελένη, τα στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας κα Καλύβα Αναστασία και κα Μπουτκάρου Αθηνά καθώς και πλήθος επαγγελματιών τουριστικών γραφείων και καταλυμάτων απ’ όλη τη Θεσσαλία, που πλαισίωναν την αποστολή της Περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger