Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Ηχηρό μήνυμα της Μέρκελ στον Πούτιν

Ηχηρό μήνυμα της Μέρκελ στον Πούτιν
Ηχηρό μήνυμα της Μέρκελ στον Πούτιν
H Γερμανία δεν εξαρτάται από τις παραδόσεις του ρωσικού φυσικού αερίου και δεν αναμένει να έχει προβλήματα εφοδιασμού, δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Passauer Neue Presse (PNP) καταρρίπτοντας τις πολωνικές επικρίσεις για το θέμα αυτό.

"Προμηθευόμαστε ρωσικό φυσικό αέριο σε ποσοστό 35%, αυτό δεν μας καθιστά εξαρτώμενους", τόνισε η Μέρκελ.
"Οι γερμανικές εταιρίες έχουν στηριχθεί στο ρωσικό φυσικό αέριο εν γνώσει τους. Υπογράφηκαν συμβόλαια, ορισμένα είναι πολύ μακροπρόθεσμα και μέχρι τώρα η Ρωσία παρέδιδε πάντα φυσικό αέριο", πρόσθεσε.
Η Γερμανίδα καγκελάριος απάντησε συνεπώς άμεσα στις επικρίσεις του Πολωνού Πρωθυπουργού Ντόναλντ Τουσκ ο οποίος είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι "η εξάρτηση της Γερμανίας από το ρωσικό φυσικό αέριο (θα μπορούσε) να περιορίσει στην πράξη την κυριαρχία της Ευρώπης" έναντι της Μόσχας, κυρίως όσον αφορά το θέμα της Ουκρανίας.
Μέρκελ και Τουσκ συναντήθηκαν χθες στη Βαρσοβία και ανακοίνωσαν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση σκοπεύει να υιοθετήσει νέα σειρά κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας προκειμένου να ασκήσει πίεση υπέρ της διεξαγωγής διαλόγου με τις ουκρανικές αρχές.
Στη συνέντευξή της στην εφημερίδα, η Μέρκελ κάλεσε για άλλη μια φορά τη Μόσχα να "σεβαστεί την κυριαρχία και την επικράτεια" της Ουκρανίας και επανέλαβε ότι η προσάρτηση της Κριμαίας "αντιβαίνει στο διεθνές δίκαιο".
"Τα σύνορα δεν πρέπει να αλλάζουν μονομερώς", δήλωσε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

buy tramadol online buy tramadol cod online - 100mg of tramadol side effects

Powered By Blogger