Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Γαριδομακαρονάδα

garidomakaronada

Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για μακαρόνια και σάλτσα από γαρίδες.

Σαρακοστιανή  και πεντανόστιμη!

Υλικά:

  • γαρίδες ψιλές αποφλοιωμένες (όση ποσότητα επιθυμείτε ή ανάλογα αυτή που θα βρείτε κατεψυγμένη στο μάρκετ )
  • 1 κουτί ψιλοκομμένες τομάτες
  • 1 κούπα λευκό κρασί (εάν θέλετε βάζετε και λίγο παραπάνω)
  • λίγο δενδρολίβανο
  • λάδι για το τσιγάρισμα
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • μακαρόνια λινγκουίνι (ή όποιο εσείς επιθυμείτε)

Παρασκευή:

  1. Αποψύχουμε τις γαρίδες (εάν είναι φρέσκες βγάζουμε το φλοιό).
  2. Ετοιμάζουμε τα μακαρόνια.
  3. Κόβουμε σε ροδέλες το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε. Μόλις μαραθεί λίγο ρίχνουμε και τις γαρίδες και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί.
  4. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και δενδρολίβανο.
  5. Μόλις οι γαρίδες τσιγαριστούν καλά και μείνουν με λίγο ζουμάκι, ρίχνουμε το κρασί και τη ντομάτα. Αφήνουμε να σιγοβράσουν.
  6. Το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
ΓαριδομακαρονάδαΣερβίρετε: 
Μπορείτε να βάλετε από πάνω λίγη τριμμένη παρμεζάνα στο σερβίρισμα.
Αντί για λευκό κρασί μπορείτε να βάλετε τσίπουρο ή ούζο σε μικρότερη ποσότητα αλλά θα γίνει πιο βαρύ το φαγητό.

Καλή σας όρεξη!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

If you would like to take much from this post then you have to apply such strategies
to your won blog.

My website; seo tools; www.youtube.com,

Powered By Blogger