Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Η Θεσσαλία σε τουριστική έκθεση στη Ρουμανία

alt
Με στόχο να γίνουν ευρύτερα γνωστά τα πλεονεκτήματα της Θεσσαλίας και να ενισχυθεί η προβολή των προορισμών της περιοχής μας στο τουριστικό κοινό της Ρουμανίας, η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε με δικό της περίπτερο στη Διεθνή Τουριστική έκθεση TTR ROMEXPO, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα από 13 έως 16 Μαρτίου 2014 στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας.

Η έκθεση ROMEXPO, θεωρείται από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις κοινού της Ρουμανίας και απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες του τουρισμού όσο και σε κοινό της ευρύτερης περιοχής.
Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας ήταν πλούσια διακοσμημένο με αντιπροσωπευτικά φωτογραφικά θέματα από όλη τη Θεσσαλία, στα οποία γίνονταν στοχευμένη προβολή των θεσσαλικών προορισμών (Μετέωρα, λίμνη Πλαστήρα, Σποράδες, Όλυμπος, παράλια Λάρισας, Πήλιο, Βόλος κλπ), των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προσφέρονται στην περιοχή, των τοπικών προϊόντων, των ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συνδέσεων της Θεσσαλίας με ευρωπαϊκούς προορισμούς και γενικότερα των υποδομών της περιοχής.
Έμπειρα και εξειδικευμένα άτομα, γνώστες του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλίας, έδιναν πληροφορίες στο κοινό και διένειμαν έντυπο υλικό και των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων, του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, των ενώσεων ξενοδόχων και μεμονωμένων επιχειρηματιών, που ανταποκρίθηκαν στο σχετικό κάλεσμα της Περιφέρειας.
Στις 14/3/2014 σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του εκθεσιακού κέντρου και σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Ρουμανίας, έγινε παρουσίαση του τουριστικού μας προϊόντος σε φορείς του Τουρισμού της Ρουμανίας και σε τουριστικούς πράκτορες. Το ενδιαφέρον ήταν έντονο και υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση εκ μέρους τους, καθώς η Ελλάδα βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των Ρουμάνων για διακοπές. Η περιοχή μας άλλωστε είναι ήδη ένας αγαπημένος προορισμός τους, καθώς στην πλειοψηφία τους την έχουν επισκεφθεί.
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης παρουσιάστηκαν τοπικά προϊόντα από διάφορες τοπικές επιχειρήσεις και προσφέρθηκαν για γευσιγνωσία παραδοσιακά εδέσματα, από κυρίες της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας ντυμένες με παραδοσιακές φορεσιές του Πηλίου, όπως γλυκά του κουταλιού, πίτες, τυριά, ελιές καθώς και θεσσαλικά κρασιά και τσίπουρο.
Το περίπτερο μεταξύ άλλων επισκέφθηκε ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης κος Θεόδωρος Καράογλου και ο πρέσβης της Ελλάδος στο Βουκουρέστι κος Γρηγόρης Βασιλοκωνσταντάκης, οι οποίοι συνεχάρησαν την αποστολή μας και τους επαγγελματίες για τη σημαντική και άριστη παρουσία τους, καθώς και πλήθος ξένων δημοσιογράφων, τουριστικών πρακτόρων και επισκεπτών.
Μεγάλη ήταν επίσης η προβολή και τα αφιερώματα για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με συνεντεύξεις στα Μ.Μ.Ε της Ρουμανίας, ηλεκτρονικά και social media και σε τουριστικά site της Ρουμανίας.
Από πλευράς Περιφέρειας Θεσσαλίας παρευρέθηκαν, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κος Δεσπόπουλος Κων/νος & κος Γεώργιος Καπέλος, οι υπάλληλοι των Περιφερειακών Ενοτήτων Καρδίτσας & Λάρισας κα. Μαρία Αγγελούση και κα. Αικατερίνη Γκέτσιου αντίστοιχα καθώς και πλήθος επαγγελματιών τουριστικών γραφείων και καταλυμάτων, απ' όλη τη Θεσσαλία, που πλαισίωναν την αποστολή της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Η συμμετοχή στο περιπτερο της Περιφέρειας έγινε σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μαγνησίας και την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger