Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Πηλιορείτικο σπεντζοφάι


PHLIOREITIKO SPENTZOFAI exolive magazine.gr
  • Μερίδες : 6
  • Χρόνος προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος ψησίματος : 50m
  • Έτοιμο σε : 1:5 h
PHLIOREITIKO SPENTZOFAIolive magazine.gr
Αυτή την πατροπαράδοτη σπεσιαλιτέ του Πηλίου. Το μυστικό της επιτυχίας της συνταγής είναι το καλό ελληνικό χωριάτικο λουκάνικο που εύκολα βρίσκει κανείς τώρα στην αγορά.

Υλικά

  • 600γρ. λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 600γρ. πιπεριές πράσινες κέρατα, καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
  • 400γρ. πιπεριές Φλωρίνης κόκκινες, γλυκές, καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
  • 1 πιπεριά μικρή, καυτερή (προαιρετικά), ψιλοκομμένη
  • 2½ φλιτζάνια ντομάτες αποφλοιωμένες, ψιλοκομμένες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι κρασί μπρούσκο
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 5-6 κόκκους μαύρο πιπέρι
  • αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Τηγανίζετε τα λουκάνικα ελαφρά μέσα σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο. Τα στραγγίζετε και τα μεταφέρετε σε κατσαρόλα.

Βήμα 2

Σοτάρετε τις πιπεριές στο ίδιο τηγάνι για 3-4 λεπτά, τις στραγγίζετε και τις βάζετε στην κατσαρόλα μαζί με τα λουκάνικα. Ρίχνετε την ντομάτα στο τηγάνι και όταν πάρει βράση προσθέτετε το σκόρδο, το κρασί, τη δάφνη, τη ζάχαρη, το πιπέρι και το αλάτι. Αφήνετε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 6-7 λεπτά, μέχρι να πήξει.

Βήμα 3

Προσθέτετε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με τα λουκάνικα και τις πιπεριές και αφήνετε να σιγοβράσουν για 15-20 λεπτά περίπου, μέχρι να μείνει το φαγητό με το λάδι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger