Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Η Ραψάνη τιμά τον προστάτη της Άγιο Γεώργιο

Την μνήμη του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου του εκ Ραψάνης , τον πολιούχο και προστάτη διδάσκαλο, εορτάζουν και φέτος, ο Δήμος Τεμπών και η Τοπική Κοινότητα Ραψάνης, με λαμπρότητα, στην  πανδημοτική εορτή  αύριο Τετάρτη 5 Μαρτίου στην Ραψάνη. Παράλληλα εορτάζεται και η μάχη του Προφήτη Ηλία κατά την επανάσταση του 1878, που έγινε την ίδια μέρα.
Το πρόγραμμα του εορτασμού:

Καθαρά Τρίτη 4 Μαρτίου και ώρα 4 μ.μ.: Λιτανευτική κάθοδος των ιερών και χαριτοβρύτων Λειψάνων. Μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετά προηγιασμένης θείας λειτουργίας, αρτοκλασίας  και θείου κηρύγματος στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αγίου Νεομάρτυρος Γεωργίου Ραψάνης, ιερουργούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου.
Καθαρά Τετάρτη 5 Μαρτίου και ώρα 7.30 π.μ.: Πανηγυρικός όρθρος και εν συνεχεία  η   προηγιασμένη  θεία λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ραψάνης, ιερουργούντος του αρχιμανδρίτη π. Αχιλλίου, πρωτοσύγκελου της Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου .
11.00 π .μ.: Επιμνημόσυνη  δέηση  στην  Κεντρική Πλατεία της Ραψάνης  και κατάθεση στεφάνων  για τους ήρωες της μάχης του Πρ. Ηλία Ραψάνης κατά την  επανάσταση του 1878.Τήρηση ενός λεπτού σιγής. 11:15 π.μ. :Πέρας εκδήλωσης. 5 μ.μ. μεθέορτος εσπερινός, Μέγα απόδειπνο και τα κτητορικά του Αγίου Γεωργίου, του Νεομάρτυρος. Λεωφορείο από Λάρισα για Τετάρτη 5 Μαρτίου. Τηλέφωνα επικοινωνίας –δηλώσεις 2410250866.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger