Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Ν.Δ – ΣΥΡΙΖΑ : Αντιπαράθεση μακριά από τα προβλήματα των αγροτών



Αποτελεί πλέον αναμφισβήτητο γεγονός η εξαθλίωση, το ξεκλήρισμα της αγροτιάς τόσο στην περιοχή της Ηπείρου, όσο και πανελλαδικά. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της αντιαγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής ( ΚΑΠ ), που χρόνια τώρα
εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις ως τα σήμερα. Για τα συγκεκριμένα προβλήματα των αγροτών η «Λαϊκή Συσπείρωση» πήρε μια σειρά από πρωτοβουλίες, τόσο στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όσο και στο μαζικό κίνημα. Στόχος των συγκεκριμένων πρωτοβουλιών ήταν όχι τόσο η καταγραφή, η περιγραφή και η ανάδειξη των προβλημάτων των αγροτών, όσο η συζήτηση για τις βασικές αιτίες που τους οδήγησαν στον αφανισμό τους.     
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:  1. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» υπογράμμισε τις ευθύνες που έχουν ΟΛΕΣ οι μέχρι τα σήμερα κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ και της ΔΗΜΑΡ, προμνημονιακές και μεταμνημονιακές !!! Κυβερνήσεις οι οποίες εφάρμοσαν και συνεχίζουν να εφαρμόζουν πιστά την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης , η οποία γονάτισε τους αγρότες.
2. Τόνισε τις ευθύνες δυνάμεων της αντιπολίτευσης, όπως του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες … πίνουν νερό στο όνομα της Ε.Ε και δίνουν καθημερινά όρκους πίστης σ’ αυτήν!
3. Ενημέρωσε τη μικρομεσαία αγροτιά ότι η Ε.Ε, μέσω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής επιφυλάσσει, για τα έτη 2014-2020, ακόμα μεγαλύτερα δεινά τόσο γι’ αυτούς, όσο και για τους κτηνοτρόφους. Ο βασικός άξονας πάνω στον οποίο θα κινηθεί η νέα ΚΑΠ, της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου, είναι η προώθηση των καπιταλιστικών επιχειρήσεων τόσο στη γεωργία όσο και στην κτηνοτροφία.
4. Kατήγγειλε σε όλους τους τόνους ότι η Τοπική Διοίκηση δεν είναι τίποτα λιγότερο και τίποτε περισσότερο από το μακρύ χέρι του κεντρικού Αστικού, καπιταλιστικού, ταξικού κράτους. Εφαρμόζει και η ίδια κατά γράμμα τις Ευρωπαϊκές οδηγίες, βάζοντας πλάτη στο ξεκλήρισμα της αγροτιάς.
5. Αποκάλυψε και δυστυχώς η ίδια η ζωή επιβεβαίωσε ότι η « Νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης- πρόγραμμα Καλλικράτης » μόνο αρνητικές συνέπειες είχαν για τους εργαζόμενους, τους αγρότες,, όλα τα λαϊκά στρώματα.
Κι ενώ η κατάσταση για τους αγρότες έχει φτάσει στο απροχώρητο, κι ενώ θα περίμενε κάποιος να γίνει μια ουσιαστική και χρήσιμη συζήτηση για τα αίτια της καταστροφής των αγροτών, ιδιαίτερα από δυνάμεις που διαχειρίζονται ή θέλουν να διαχειριστούν τη χώρα μας, εσκεμμένα άρχισαν τον αποπροσανατολισμό.
Αλήθεια τι άλλο εκτός από αποπροσανατολιστική είναι η ψευτοαντιπαράθεση του αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Βασίλη Ψαθά ( ΝΔ) και του υποψηφίου του Συριζα κ. Γιολδάση;
Αλήθεια τη στιγμή που οι αγρότες ξεκληρίζονται είναι τόσο σημαντικό να γίνεται μείζον θέμα η συντήρηση-αποκατάσταση  ενός αγροτικού δρόμου, όσο χρήσιμος κι’ αν είναι αυτός;
Αλήθεια γι’ αυτό τα εσπεριδοειδή, για παράδειγμα, έμειναν απούλητα;
Αλήθεια, μήπως αυτού του είδους η αντιπαράθεση, μακριά από τα οξυμένα προβλήματα των αγροτών βολεύει τόσο τη Ν.Δ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ ούτως ώστε να μην αποκαλυφθεί ότι και οι δύο συγκεκριμένες δυνάμεις στηρίζουν την Ε.Ε, την νέα ΚΑΠ, ότι ψήφισαν το Μάστριχτ, ότι ενώ φωνάζουν για τις ευθύνες της τρόικας δε λένε κουβέντα για τη σύνθεσή της, δηλαδή ότι τα δύο τρίτα είναι ΕΕ; κι’ ακόμα ότι συμφωνούν στο βασικό ρόλο της Τοπικής Διοίκησης;
Παρ’ όλες τις προσπάθειες όμως δεν θα καταφέρουν και δεν πρέπει να τα καταφέρουν να ξεγελάσουν τους αγρότες. Πρώτον διότι η ίδια η σκληρή πραγματικότητα φωνάζει και κράζει τους ενόχους και δεύτερο το ίδιο έργο το έχει βιώσει στο πετσί του ο λαός, δηλαδή τις ψευτοαντιπαραθέσεις  μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Κάθε προσπάθεια επανάληψης απλώς θα είναι φαρσοκωμωδία!!!


                       Ζιώβας Βασίλης

Περιφερειακός Σύμβουλος της « Λαϊκής Συσπείρωσης »
Μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Δήμο Αρταίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger