Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Νέος εξοπλισμός για τα κέντρα υγείας της Μαγνησίας

Νέο εξοπλισμό μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας αποκτούν τα κέντρα υγείας της Μαγνησίας, με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας προς τους πολίτες. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση δημοπράτησης  του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργου «Προμήθεια Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού Κέντρων Υγείας Γ.Ν. Βόλου», συνολικού προϋπολογισμού 466.800 € (με ΦΠΑ).

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται η δημοσίευση του σχετικού διαγωνισμού από το Αχιλλοπούλειο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, που αποτελεί το δικαιούχο, φορέα υλοποίησης και φορέα λειτουργίας του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α. Το έργο αφορά στην ενίσχυση των Κέντρων Υγείας με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ώστε να διασφαλιστεί υψηλού επιπέδου παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε όλους του πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας.
Πρόκειται για την ενίσχυση των Κέντρων Υγείας Αλμυρού – Βελεστίνου – Ζαγοράς – Αργαλαστής – Σκιάθου – Σκοπέλου και του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, ώστε να διασφαλιστεί υψηλού επιπέδου παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας σε όλους του πολίτες της περιφερικής ενότητας Μαγνησίας. Ο εξοπλισμός αφορά σε:
Ακτινολογικά μηχανήματα, πλήρες σύστημα ψηφιοποίησης & εκτύπωσης ακτινογραφιών, οδοντιατρικά μηχανήματα / έδρα, φορητοί 2φ. απινίδωσης, ηλεκτροκαρδιογράφοι 3 καναλιών, AMBU, διαφανοσκόπιο, ζυγαριά – αναστημόμετρο, λαρυγγοσκόπιο, παλμικά οξύμετρα, στηθοσκόπιο, σφυγμανόμετρο (πιεσόμετρο).
Όπως τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Ένας από τους στόχους μας, ως αιρετή Περιφέρεια, είναι η υλοποίηση έργων που αναβαθμίζουν το επίπεδο υπηρεσιών υγείας στη Θεσσαλία προς όφελος των πολιτών της. Με την προμήθεια του νέου εξοπλισμού για τα κέντρα υγείας της Μαγνησίας αναβαθμίζεται η παροχή ολοκληρωμένης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας προς τον συνάνθρωπο και τις ανάγκες του.  Μέσω του ΕΣΠΑ, αποσκοπούμε στην ανύψωση της δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger