Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Σποράδες Αεροπορική σύνδεση με Παρίσι


Αεροπορική σύνδεση με Παρίσι Φιλόδοξοι οι στόχοι, οι οποίοι εστιάζονται στο άνοιγμα νέων αεροπορικών γραμμών από Παρίσι, Μιλάνο και Βερολίνο, έχουν τεθεί στο επίκεντρο των προσπαθειών που αναπτύσσουν φορείς και επαγγελματίες της Σκιάθου, με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης την επόμενη χρονιά, δηλαδή το 2015. Στο μεταξύ, βρίσκονται σε εξελικτική φάση οι συζητήσεις που πραγματοποιούνται με στελέχη της EasyJet, προκειμένου να ανοίξουν οι παραπάνω γραμμές και να διαφημιστεί το νησί του Παπαδιαμάντη σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, στις προαναφερθείσες πόλεις της Ευρώπης.
«Η παρουσίαση του προγράμματος έγινε το περασμένο φθινόπωρο, όταν ολοκληρώθηκε η σεζόν και βρισκόμαστε σε συζητήσεις και επαφές με την EasyJet, προκειμένου να επιτευχθεί τελικά ο στόχος, αφού προηγουμένως εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση που θα μας επιτρέψει να καλύψουμε το κόστος διαφήμισης του νησιού στο εξωτερικό» αναφέρει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Θωμάς Κουκουλάκης.

Όπως εξηγεί παράλληλα ο ίδιος «στο πλαίσιο του προγράμματος προβολής του νησιού στο εξωτερικό, προβλέπονται αφίσες σε μετρό και λεωφορεία, διαφημίσεις σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, προκειμένου να γίνει ευρύτερα γνωστή η Σκιάθος ως τουριστικός προορισμός». Οι επαφές και συζητήσεις συνεχίζονται με τους υπεύθυνους της παραπάνω lowcostαεροπορικής εταιρίας, προκειμένου να ωφεληθεί τελικά η Σκιάθος και τα υπόλοιπα νησιά των Βορείων Σποράδων, σε μακροπρόθεσμη βάση, ενώ παράλληλα έχουν πραγματοποιηθεί συναντήσεις και με τους ιθύνοντες της αποκεντρωμένης διοίκησης.
Παράλληλα, δύο γκρουπ πενήντα συνολικά Κινέζων τουριστών επισκέφτηκαν ήδη το νησί τον περασμένο Νοέμβριο και το Φεβρουάριο, ενώ έπονται δύο ακόμη επισκέψεις ισάριθμων γκρουπ τον Απρίλιο και το Μάιο. Όπως αναφέρει ο κ. Κουκουλάκης «οι Κινέζοι επισκέπτες προσγειώνονται στο αεροδρόμιο της Αθήνας και πραγματοποιούν διαδοχικές επισκέψεις με μονοήμερη διάρκεια στη Σκιάθο, τη Μύκονο και τη Σαντορίνη, ακολουθεί διήμερη διαμονή στην Αθήνα και στην συνέχεια επιστρέφουν αεροπορικώς στην Κίνα». Στη διάρκεια της παραμονής τους στη Σκιάθο επισκέπτονται την Μονή Ευαγγελίστριας, το Σπίτι - Μουσείο Παπαδιαμάντη, τις παραλίες και την χώρα της Σκιάθου, απολαμβάνοντας παράλληλα τοπικές γεύσεις.
Τα συγκεκριμένα γκρουπ επισκεπτών ενδιαφέρονται για διακοπές στην Ελλάδα εκτός σεζόν, γεγονός που σημαίνει διεύρυνση της τουριστικής περιόδου και πέραν των προκαθορισμένων ορίων του καλοκαιριού.
Βασικό ζητούμενο αποτελεί, εξάλλου, για τον πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου η δημιουργία ενός Δημοτικού Οργανισμού Τουριστικής προβολής, στον οποίο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των Συλλόγων του νησιού αλλά και των τοπικών φορέων τουρισμού, προκειμένου να υλοποιούνται από κοινού με το Δήμο Σκιάθου και συντονισμένα, δράσεις και πρωτοβουλίες που θα συμβάλουν στην ευρύτερη προβολή του νησιού.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger