Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ενημέρωση από συγκέντρωση-δικαστήρια Πειραιά-χουντικές διώξεις μαθητών, παρεμβάσεις φώτος

Μπάτσοι, δικαστές, ρουφιάνοι διευθυντές Κάτω τα ξερά σας από τους μαθητές
  Έξω απ' τα σχολεία η αστυνομία- με ματ και βία δε γίνεται παιδεία πολύ δυνατά φώναζαν οι συγκεντρωμένοι μαθητές-αλληλέγγυοι και το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ όλα τα κελιά  (με παλμό)-Ο προισταμενος εισαγγελιας Πειραιά δεσμεύτηκε οτι θα βάλει την υπόθεση των μαθητών στο αρχείο-(Από Δρομογράφο+ 1 φώτο, η δεύτερη,αρχική από ρεσάλτο) Ακολουθούν ενημερώσεις-ανακοινώσεις-παρεμβάσεις(φώτος)+πόστ ιστορικού στο τέλος

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους μαθητές του 2ου ΓΕΛ Κερατσινίου -αναδημοσίευση από http://anarxiko-resalto.blogspot.gr/
 
  Σήμερα, στα δικαστήρια του πειραιά, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 8 μαθητές του 2ου ΓΕΛ Κερατσινίου, των οποίων τα ονόματα δόθηκαν από την διευθύντρια του σχολείου στο Α.Τ. της περιοχής  όταν κλήθηκε να καταθέσει ονόματα μαθητών που συμμετείχαν στις καταλήψεις του Οκτώβρη του 2013. Παρευρέθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί από σχολεία των περιοχών, γονείς και φορείς. Διαδικαστικά δεν άλλαξε τίποτα πέρα από μια ‘’υπόσχεση’’ στους εκπροσώπους συλλόγων από τον προïστάμενο της εισαγγελίας Πειραιά να μπεί η υπόθεση στο αρχείο (δηλαδή να μην ασκηθεί καμία δίωξη). Όλα συνεχίζονται… 
Κείμενο του Πειράγματος που μοιράστηκε στη συγκέντρωση:


Μπάτσοι, δικαστές, ρουφιάνοι διευθυντές
Κάτω τα ξερά σας από τους μαθητές
Ακούσατε, ακούσατε… η διευθύντρια του 2ου Γ.ΕΛ Κερατσινίου κλήθηκε από το τοπικό αστυνομικό τμήμα για να καταθέσει ονόματα μαθητών που συμμετείχαν στις μαθητικές καταλήψεις τον Οκτώβριο του 2013. Σε αντίθεση με τον διευθυντή του γυμνασίου στο οποίο συστεγάζονται και ο οποίος αρνήθηκε να ενημερώσει τις αστυνομικές αρχές, η διευθύντρια του λυκείου έδωσε 8 ονόματα μαθητών.
Οι μαθητές, κλήθηκαν με την σειρά τους να καταθέσουν και απειλήθηκαν από τους μπάτσους του Α.Τ. Κερατσινίου ότι θα κατηγορηθούν για κακουργηματικές πράξεις και ότι θα χάσουν την δυνατότητα να υποβάλουν μηχανογραφικό δελτίο για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Την Δευτέρα 17/2, στις 12:30 οι 8 μαθητές περνάνε από εισαγγελέα στα δικαστήρια Πειραιά.
Το παραπάνω περιστατικό δεν μπορεί να ειδωθεί αποκομμένο από την επίθεση που εκτυλίσσεται τα τελευταία χρόνια.
Εκτός των σχολικών τειχών: Μειώσεις μισθών και συντάξεων, χαράτσια, ανεργία, απολύσεις, κατασχέσεις, extra φόροι, αυξήσεις στους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ και στα εισιτήρια των ΜΜΜ, αυτοκτονίες, δυσλειτουργία νοσοκομειακών μονάδων και την ίδια στιγμή καταστολή και φόβος.
Εντός των σχολικών τειχών: 7ωρη πλήξη, εντολές, δυσλειτουργία σχολικών μονάδων, 4 πανελλήνιες στο λύκειο, συγχωνεύσεις σχολείων, επαναφορά βάσης του 10, καταστολή μαθητικών διαδηλώσεων, δικαστήρια μαθητών, ρουφιανέματα διευθυντών, εισβολές μπάτσων σε κατειλημμένα σχολεία.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες που διαδηλώνουν στους δρόμους, οι μαθητές και οι μαθήτριες που καταλαμβάνουν σχολεία δίνοντάς τους νέα νοήματα, οι μαθητές και οι μαθήτριες που δεν αφήνουν μόνους συμμαθητές τους απέναντι σε μπάτσους, σε δικαστές, σε ρουφιάνους, που δηλώνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους με αποχές, με κείμενα και κινήσεις αλληλεγγύης, οι μαθητές και οι μαθήτριες που αντιστέκονται, δεν είναι μόνοι. Η θέση μας είναι δίπλα τους. Η θέση των συμμαθητών τους είναι να βρεθούν δίπλα τους. Η θέση των καθηγητών είναι να αρνηθούν τον ρόλο τους και να βρεθούν με ξεκάθαρο τρόπο δίπλα τους. Απέναντι σε όποιους συναδέλφους τους που είτε από βλακεία, είτε από άγνοια, είτε από επιλογή βρίσκονται στη θέση του ρουφιάνου και με την βολική δικαιολογία «Με κάλεσε η αστυνομία, είναι και η αξιολόγηση, τι να έκανα;» δημιουργούν προηγούμενο για να εφαρμοστούν οι κατασταλτικές μεθοδεύσεις και να εμπεδωθεί ο φόβος στους μαθητές. Τέτοιες κινήσεις το μόνο που κάνουν είναι να συνεισφέρουν στην εφαρμογή των σχεδίων των «από πάνω»: καταστολή, φόβος, ανηλεής εκμετάλλευση.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες που μπροστά στην καταστροφή της ζωής τους σφίγγουν τα δόντια και σηκώνουν το βλέμμα, δεν είναι μόνοι!

 
Αλληλεγγύη στους μαθητές που αγωνίζονται
Καμιά δίωξη, καμία ποινή στους 8 μαθητές του 2ου Γ.ΕΛ Κερατσινίου
Το Πείρα(γ)μα
Πρωτοβουλία ενάντια στον θεσμό της εκπαίδευσης από την συνέλευση του Ρεσάλτo 
 peiragma@hotmail.com



 
 
αναδημοσίευση από http://anarxiko-resalto.blogspot.gr/
Μαθητική Αντεπίθεση: ΕΞΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ! ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ-ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ-https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1516210
φακελώματα,κυρώσεις-διώξεις σε μαθητές, νέα από το φασιστικό τόξο-https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1515957

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger