Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ Η. ΔΙΩΤΗ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ




 Ενάντια στο κλείσιμο των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ ο ΣΥΡΙΖΑ

Με το αίτημα να μην κλείσει κανένα ιατρείο του ΕΟΠΥΥ, ούτε στη Λάρισα, ούτε πουθενά, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας, με επικεφαλής τη βουλευτίνα Λάρισας και υποψήφια Περιφερειάρχισσα Θεσσαλίας Ηρώ Διώτη, παραβρέθηκε το πρωί της Δευτέρας στην κινητοποίηση έξω από τον ΕΟΠΥΥ Λάρισας.
Με αφορμή την κινητοποίηση, η υποψήφια Περιφερειάρχισσα Θεσσαλίας εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:


«Με πρόσχημα τη μεταρρύθμιση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, η κυβέρνηση προωθεί ένα πολιτικό σχέδιο ακόμα μεγαλύτερης ιδιωτικοποίησης της Υγείας, με την αγορά ενός ελάχιστου πακέτου παροχών κυρίως από τον ιδιωτικό επιχειρηματικό τομέα το οποίο θα αναγκάζονται οι πολίτες να συμπληρώνουν από την τσέπη τους. Με τη συνολική μνημονιακή πολιτική της λιτότητας, της συστηματικής κατεδάφισης του ΕΣΥ και της δημόσιας περίθαλψης και της μετακύλισης μεγάλου μέρους του κόστους στον πολίτη, με τη ραγδαία επιδείνωση όλων των κοινωνικών συνθηκών που σχετίζονται με την υγεία, δεν μπορεί να υπάρξει μεταρρύθμιση στην Υγεία με θετικό κοινωνικό πρόσημο.
Είναι προφανές ότι η υπόθεση της δημόσιας Υγείας δεν είναι αποκλειστικά των γιατρών, αλλά ολόκληρης της κοινωνίας, αφού το κλείσιμο των μονάδων του ΕΟΠΥΥ εντείνει τον αποκλεισμό των αδύναμων οικονομικά πολιτών, καθώς οδηγεί, για όσο καιρό παραμείνουν κλειστές οι μονάδες, τους ήδη φτωχούς πολίτες στα ιδιωτικά ιατρεία, αυξάνοντας παράλληλα τις δαπάνες του οργανισμού.
Και για τη Θεσσαλία, προτείνουμε ένα τελείως διαφορετικό πολιτικό σχέδιο που στοχεύει στην άμεση ανακούφιση της κοινωνίας , στην ενίσχυση του ΕΣΥ για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της υγειονομικής φτώχειας και την κάλυψη των αναγκών περίθαλψης των ανασφάλιστων ανθρώπων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger