Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Πλοκάμια στη Μαγνησία η ΜΚΟ-απάτη...Στην Σκόπελο?

Πλοκάμια στη Μαγνησία η ΜΚΟ-απάτηΤα πλοκάμια της και στη Μαγνησία φαίνεται ότι είχε απλώσει η Εθελοντική Οργάνωση Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών (Ε.Σ.Ε.Π.Α.), το διοικητικό συμβούλιο της οποίας κατηγορείται για υπόθεση απάτης 2,5 εκ. ευρώ.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου
Πίσω από την ίδρυση και λειτουργία του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Τσαγκαράδας στο Δήμο Μουρεσίου το 2004, ήταν το ΕΣΕΠΑ, που μέσα σε έξι χρόνια, κατάφερε να αποσπάσει από τα δημοτικά ταμεία ποσό άνω των 30.000 ευρώ.
Όπως αποκάλυψε η ΕΛ.ΑΣ. μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΕΣΕΠΑ, από το 2000 έως και σήμερα απέσπασαν χρηματικά ποσά από Δήμους της χώρας προκειμένου η οργάνωση να προσφέρει πυροσβεστικό έργο και αναδασώσεις αλλά τα χρήματα, τελικά, φαίνεται ότι κατέληγαν σε άλλες τσέπες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας τα μέλη του ΔΣ του Εθελοντικού Σώματος Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών που είχαν έδρα στη Θεσσαλονίκη εξαπατούσαν δημάρχους και περιφερειάρχες λέγοντας τους ότι θα στήσουν σταθμούς πυρόσβεσης με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Οι εμπλεκόμενοι χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία κατάφεραν να αποσπάσουν, με τη μορφή συνδρομών ή χορηγιών, από Δήμους, χρηματικό ποσό που υπερβαίνει τα 2.500.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι, ο Πρόεδρος του Εθελοντικού Σωματείου, προκειμένου να επιτύχει συνεργασία με τους Δήμους, αποπειράθηκε να δωροδοκήσει Αξιωματούχους Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ξετυλίγοντας το νήμα της νέας απάτης με ΜΚΟ, η ΕΛ.ΑΣ. έφθασε μέχρι το σημερινό Δήμο Ζαγοράς- Μουρεσίου. Η δημόσια αντιπαράθεση του Δημάρχου, Γ. Αντώνογλου με τον ΕΣΕΠΑ και με φόντο το «λουκέτο» στον εθελοντικό πυροσβεστικό σταθμό Τσαγκαράδας τον Ιούλιο 2013, οδήγησε την Αστυνομία στο Πήλιο, αναζητώντας στοιχεία για την υπόθεση.
Σύμφωνα με τα τιμολόγια που ο κ. Αντώνογλου παρέδωσε στους αστυνομικούς, ο ΕΣΕΠΑ είχε αποσπάσει από τον πρώην Δήμο Μουρεσίου, ποσό άνω των 30.000 ευρώ, τα οποία δικαιολογήθηκαν ως έξοδα για τη λειτουργία του εθελοντικού πυροσβεστικού Τσαγκαράδας.
Μάλιστα σύμφωνα με το συμβόλαιο που είχε υπογραφτεί από το 2004 έως και το 2010, ο Δήμος κατέβαλλε τουλάχιστον 3.000 ευρώ κάθε χρόνο ως έξοδα για τη λειτουργία του σταθμού (ΔΕΗ, νερό, τηλέφωνα, συντήρηση οχημάτων και καύσιμα), ενώ χρεώθηκε και τον εξοπλισμό που του παραχωρήθηκε από τον ΕΣΕΠΑ για το έργο της πυρόσβεσης -διάσωσης.
Το 2011 κι όταν εφαρμόστηκε ο Καλλικράτης, ο Πρόεδρος του ΕΣΕΠΑ, φαίνεται ότι επαναδιαπραγματεύτηκε με το νέο Δήμαρχο Ζαγοράς - Μουρεσίου το συμβόλαιο συνεργασίας για τη συνέχιση της λειτουργίας του εθελοντικού πυροσβεστικού σταθμού Τσαγκαράδας.
Σύμφωνα με τον κ. Αντώνογλου, του είχε ζητηθεί ποσό ύψους σχεδόν 36.000 ευρώ για να συνεχιστεί η λειτουργία του σταθμού. «Μας ζητούσαν ολόκληρο τον προϋπολογισμό πολιτικής προστασίας και φυσικά είχαμε αρνηθεί», σημείωσε ο κ. Αντώνογλου.
Ο ίδιος είχε αντιπροτείνει να συνεχιστεί η λειτουργία του σταθμού, με το Δήμο να καλύπτει -όπως και τα προηγούμενα χρόνια- μόνο τα λειτουργικά έξοδα, ωστόσο στελέχη του ΕΣΕΠΑ αρνήθηκαν και με έγγραφη διαταγή της κεντρικής διοίκησης, ο σταθμός είχε κλείσει με συνοπτικές διαδικασίες στις 28 Ιουλίου 2013.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Απάτη – από ΜΚΟ σε βάρος του δημοσίου.- ACTUP ΔΡΑΣΕ HELLAS

http://fckdupathens.wordpress.com/2014/02/20/%CE%B1%CF%80%CE%AC%CF%84%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%BC%CE%BA%CE%BF-actup/

http://fckdupathens.wordpress.com/the-truth-actup-greece/

http://fckdupathens.wordpress.com/2010/09/29/so-whats-fckdup-about-keelpno-keel-then/

http://fckdupathens.wordpress.com/2013/05/01/lies-cover-ups-and-censoring-the-truth-welcome-to-the-greek-hivaids-sector/

Powered By Blogger