Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Ηλεκτροσόκ στον τουρισμό

Ηλεκτροσόκ στον τουρισμόΗλεκτροσόκ στον τουρισμό της Μαγνησίας. Επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων και ξενοδοχεία, κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, αν οι ιδιοκτήτες τους δεν προχωρήσουν άμεσα στην εξόφληση εφάπαξ της οφειλής τους προς τη ΔΕΗ.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ελένη Χάνου
Πρόκειται για επιχειρηματίες που είχαν προχωρήσει σε ρύθμιση για την εξόφληση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, δεν μπόρεσαν όμως να αποπληρώσουν μια από τις τρεις δόσεις και πλέον καλούνται να αποπληρώσουν το σύνολο της οφειλής τους, σε διαφορετική περίπτωση θα αναγκαστούν να βάλουν «λουκέτο» στην επιχείρησή τους λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης.
Ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων μεταξύ των οποίων και ξενοδόχοι, βρίσκονται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης… Κι αυτό γιατί κινδυνεύουν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους αν δεν βρουν άμεσα τα ποσά που απαιτεί η ΔΕΗ για να μην προχωρήσει σε διακοπή της ηλεκτροδότησης στις επιχειρήσεις τους.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργο Ζαφείρη, επιχειρηματίες με υψηλούς λογαριασμούς ΔΕΗ, από 2.500 έως και 15.000 ευρώ, ανάλογα με τη δυναμική της επιχείρησης, είχαν προχωρήσει σε διακανονισμό με την επιχείρηση για την εξόφληση των οφειλών τους. Ωστόσο αρκετοί είναι οι επιχειρηματίες, που δεν μπόρεσαν να είναι συνεπείς στην καταβολή των δόσεων προς τη ΔΕΗ, λόγω της αναδουλειάς που υπάρχει τους τελευταίους μήνες. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η ρύθμιση που προσφέρει η ΔΕΗ για την αποπληρωμή των λογαριασμών είναι μόλις τρεις δόσεις.
Το τελευταίο διάστημα, επιχειρηματίες που ζήτησαν να μπουν σε νέα ρύθμιση για να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς τους στη ΔΕΗ, ενημερώθηκαν ότι η επιχείρηση δεν κάνει νέες ρυθμίσεις σε οφειλέτες της. Έτσι λοιπόν, θα πρέπει να καταβάλλουν ολόκληρο το ποσό σε διαφορετική περίπτωση θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης.
«Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ζωτικής σημασίας αγαθό ειδικά για μία επιχείρηση. Εμείς δεν είμαστε ούτε κακοπληρωτές ούτε αδιάφοροι. Πώς μπορούμε όμως να εξοφλήσουμε εφάπαξ τεράστια ποσά από τη στιγμή που δεν έχουμε έσοδα;», διερωτάται ο κ. Ζαφείρης.
Ήδη με πρωτοβουλία της, η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, έστειλε επιστολή στο Διευθυντή της ΔΕΗ Βόλου, Παν. Παπακωνσταντίνου, ζητώντας ρύθμιση των οφειλών των επιχειρηματιών σε 40 δόσεις για να μπορέσουν και οι επιχειρήσεις να συνεχίσουν να λειτουργούν και η επιχείρηση να εισπράξει τα όσα της οφείλονται. «Δεν είναι δυνατό στη δυσμενή οικονομική περίοδο που περνάμε, η ΔΕΗ να διαχειρίζεται ένα κοινωνικό αγαθό ζωτικής σημασίας, δείχνοντας τόσο σκληρή στάση», αναφέρει ο κ. Ζαφείρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger