Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Αντιρρήσεις για τις αυξήσεις στο νερό κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου

Εντονες αντιρρήσεις διατυπώθηκαν, με αφορμή τις προτεινόμενες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΣ, από παρατάξεις της μειοψηφίας, κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκοπέλου. Η τιμολογιακή αναπροσαρμογή της τάξης του 13,5 % στα τιμολόγια ύδρευσης, μεσοσταθμικά στο σύνολο των εσόδων της εταιρίας, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με τις παρατάξεις της μειοψηφίας να διατυπώνουν εκ διαμέτρου αντίθετη άποψη, εκτιμώντας ότι δεν πρέπει να επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο οι καταναλωτές, σε εποχές οικονομικής κρίσης.

Στην εισήγησή του, ο Δήμαρχος Σκοπέλου Γιώργος Μιχελής, έκανε λόγο για αναγκαίο μέτρο, προκειμένου να «ορθοποδήσει» οικονομικά η ΔΕΥΑΣ Σκοπέλου, η οποία έχει προχωρήσει στο μεταξύ, σε δραστικές μειώσεις των εξόδων της.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Χρήστος Βασιλούδης, τάχθηκε κατά της οποιασδήποτε αύξησης, επισημαίνοντας την ανάγκη επιβολής μηδενικών αυξήσεων στα τιμολόγια του νερού, σε εποχής κρίσης.
Την πλήρη αντίθεσή του, ως προς το συγκεκριμένο μέτρο, εξέφρασε με την σειρά του και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Μανώλης Ραμαντάνης, σημειώνοντας παράλληλα ότι πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και ως εκ τούτου οι αρμόδιοι πρέπει να προχωρήσουν σε δραστικές μειώσεις των αντίστοιχων τιμολογίων. Ο κ. Ραμαντάνης άσκησε δριμεία κριτική, χαρακτηρίζοντας «αντιλαϊκή» την πολιτική που υιοθετείται από την Δημοτική Αρχή. Παράλληλα επισήμανε ότι «δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με ημίμετρα τα προβλήματα που υπάρχουν, εις βάρος μάλιστα της τοπικής κοινωνίας». Αναγκαία συνθήκη για την αντιμετώπιση του περιβλήματος, αποτελεί κατά τον ίδιο «η ουσιαστική συνδρομή της κεντρικής εξουσίας, στην οποία πρέπει να αποταθούν οι τοπικοί παράγοντες, για την εξεύρεση λύσης».

Παράπονα για το σχολείο
Στο μεταξύ, παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Πεπαρήθειου Δημοτικού Σχολείου της Σκοπέλου, θέτοντας προ ημερησίας, υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου, τα προβλήματα του σχολείου. Συγκεκριμένα, υπογραμμίστηκε το σύνολο των πρακτικών ζητημάτων που αναζητούν άμεση λύση, όπως η επισκευή της σκεπής του σχολείου, προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινότητα των μαθητών.
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης εξέφρασε από την πεποίθηση ότι «πρέπει να εκθέσουμε, όπως είπε, από κοινού, με ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία του νησιού και να απαιτήσουμε άμεση χρηματοδότηση από την πολιτεία». Ο κ. Ραμαντάνης τόνισε ότι «η πολιτεία πρέπει άμεσα να δείξει ενδιαφέρον» ενώ επανέλαβε ότι πρέπει να γίνει έλεγχος για την αντισεισμική ικανότητα όλων των δημόσιων κτιρίων του νησιού.
Ο Δήμαρχος Σκοπέλου δεσμεύτηκε, τέλος, ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου θα ασχοληθεί άμεσα με την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν, μόλις ολοκληρωθούν τα προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη. Επίσης ο κ. Μιχελής τόνισε ότι θα γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες για την επισκευή τεχνικών προβλημάτων, ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά «θα πραγματοποιηθούν σύντομα εργασίες επισκευής, οι οποίες είναι απαραίτητες, σε τμήμα της σκεπής του σχολείου».
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger