Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Η ''υπεύθυνη'' αριστερά βαδίζει με τ' αφεντικά

Προοδευτικός Τσίπρας
<<Επειδή λοιπόν καλό είναι να μαθαίνει κανείς ακόμα και από τους αντιπάλους του, θέλω να σας θυμίσω μια πασίγνωστη φράση του Λένιν για την ανοικοδόμηση της τότε κατεστραμμένης χώρας του: Σοσιαλισμός ίσον σοβιέτ συν εξηλεκτρισμός. Αυτό αναφέρεται σε μια παρωχημένη βέβαια εποχή. Τηρουμένων όμως των ιστορικών αναλογιών, και με μια δόση αυθαιρεσίας, μπορούμε να πούμε: Ανάπτυξη ίσον δημοκρατία συν επενδύσεις. Ελευθερίες, κοινωνικά δικαιώματα, δίκαιη αμοιβή, συμμετοχή των εργαζομένων. Συν επιχειρηματικότητα, καινοτομία, σχεδιασμένη επένδυση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού σε τομείς που ωθούν την οικονομία και τη χώρα προς τα μπρος>>.
Τσίπρας στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ


<<Έχουμε μιαν οικονομική ένωση και ένα κοινό νόμισμα. Μια έξοδος δεν θα ωφελήσει κανέναν.
Αντίθετα θα πυροδοτήσει σοβαρά νέα προβλήματα. Για το λόγο αυτό και μόνο, η Ελλάδα δεν θα πρέπει και δεν θα το κάνει, δε θα εξέλθει εθελοντικά από την Ευρωζώνη. Μία έξοδος (...) θα ήταν μια καταστροφή για την Ευρώπη (...) Η ευρωζώνη πρέπει να σωθεί>>.
Τσίπρας στο LEVY INSTITUTE στις ΗΠΑ
 
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για να κατανοήσουμε με ποιανού το συμφέρον τάσσονται οι δηλώσεις Τσίπρα. Καθαρά και ξάστερα η αντιδραστική νεοκομματική φόρμουλα των σοσιαλδημοκρατών, στρώνει περισσότερο έδαφος για την εξάπλωση της εκμετάλλευσης.
Η φιλοευρωπαϊκή καμπάνια θα πετύχει τον σκοπό της και το κεφάλαιο θα ορθοποδήσει χωρίς το εμπόδιο της ταξικής πάλης, αρκεί η εργατική τάξη να σωπά και να οπισθοχωρεί για το καλό της ανάπτυξης. Για να της χαριστούν από τα αφεντικά τα κοινωνικά δικαιώματα που τις αναλογούν! Αρκεί η κοινωνία να μοιρολατρεί περιμένοντας τους σωτήρες της ''αριστεράς''.
Η φιλολαϊκή τους πολιτική είναι άκρως αντιπρολεταριακή.
Ας απαντήσουμε με την πολιτική τους απομόνωση στους χώρους των ταξικών αναμετρήσεων, δείχνοντας εμπιστοσύνη στις δυνάμεις της τάξης μας, μακρυά από εργατοπατέρες και πολιτικάντηδες της νεοαριστεράς του κεφαλαίου.
 
Έμπνευση και πηγή των δηλώσεων του προοδευτικού (!) Τσίπρα από το κείμενο: <<Νέα Μαρξιστικο – Λενινιστική ενότητα>> που περιλαμβάνεται στο τρέχων τεύχος (16 – 17) του περιοδικού <<ΒΙΔΑ>> για την όξυνση του ταξικού ανταγωνισμού.
Ένθετα του περιοδικού μπορούν να βρεθούν στην διεύθυνση:
http://proletconnect.blogspot.gr/2014/01/blog-post_14.html

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εverything iѕ very open with a very ϲlear clarification of the issues.
It was truly informative. Your site is uѕeful. Thаnk you fоr sharing!


my webpage :: colombian girls

Powered By Blogger