Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Σκόπελος όλο θα και θα και θα πάψε ρε παραμυθά....

Στήριξη αδύναμων πολιτών της Σκοπέλου το άλλο με τον toto το ξέρετε? 

Στήριξη αδύναμων πολιτών της ΣκοπέλουΠρωτοβουλίες στήριξης των αδύναμων οικονομικά πολιτών υλοποιεί ο Δήμος Σκοπέλου, μέσω προγραμμάτων δωρεάν διανομής τροφίμων σε άπορες οικογένειες του νησιού. Ο Δήμος Σκοπέλου, στα πλαίσια των ενεργειών κοινωνικής προσφοράς που υλοποιεί, ενδέχεται να συνεργαστεί με την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και να εντάξει δικαιούχους δημότες, στο πρόγραμμα διάθεσης τροφίμων και ειδών υγιεινής.

Ο κύκλος των αιτήσεων άνοιξε χθες και ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον, ενώ παράλληλα έχουν κοινοποιηθεί σχετικές ενημερωτικές ανακοινώσεις στα σχολεία και στις Εκκλησίες του νησιού. Στο μεταξύ, θα διερευνηθεί η προοπτική ένταξης του Δήμου Σκοπέλου και σε άλλο αντίστοιχο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων, με στόχο την ενίσχυση ακόμη περισσότερων απόρων κατοίκων του νησιού.
            Το πρόγραμμα της Ε.Ε.Ε. στηρίζει, βάσει προκαθορισμένων κοινωνικών και εισοδηματικών κριτηρίων, (ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 8.000 ευρώ) οικογένειες με ανήλικα παιδιά, ή παιδιά με αναπηρία άνω του 67%, βάσει δικαιολογητικών και σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρεί ο εκάστοτε συνεργαζόμενος φορέας. Η στήριξη αφορά σε πακέτα με βασικά είδη τυποποιημένων τροφίμων και προσωπικής υγιεινής (24 είδη βάρους 35 κιλών) των οποίων η διανομή γίνεται από εγκαταστάσεις και προσωπικό του συνεργαζόμενου φορέα κάθε μήνα.
            Κατά την υλοποίηση του προγράμματος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Σκοπέλου, που κοινοποιήθηκε και στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, προβλέπονται ενέργειες λειτουργικού ελέγχου, όπως διενέργεια αυτοψίας, δειγματοληπτική επιθεώρηση τηρούμενων στοιχείων, φυσική παρουσία εκπροσώπων της Ε.Ε.Ε., απόδοση αναφορών, κ.α. Οι ενδιαφερόμενοι που πληρούν τα παραπάνω εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια, μπορούν να καταθέτουν στην Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Σκοπέλου που στεγάζεται στο ΚΑΠΗ, μέχρι τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου.
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που καλούνται να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι είναι: πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, απόφαση υγειονομικής επιτροπής για ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% (εάν υπάρχουν παιδιά με αναπηρία), εκκαθαριστικό σημείωμα, φορολογική δήλωση του 2013 και θεωρημένο αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.
ΓΛ. ΥΔΡ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger