Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2013

Α.Ο.ΣΚΟΠΕΛΟΥ - ΑΝΘΙΜΟΣ ΓΑΖΗΣ 23-11-2013 (0-1) 2ο Ημίχρονo

Διακήρυξη της δημοτικής κίνησης «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης» Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας γνωρίζει μια πρωτόγνωρη οικονομική και κοινωνική κρίση. Η Ευρώπη (ειδικά η Νότια) και ο κόσμος ολόκληρος συγκλονίζονται από την πιο βαθιά κρίση του καπιταλισμού από την δεκαετία του 30. Μια κρίση οικονομική, οικολογική, ανθρωπιστική, που βαθαίνει από την πολιτική των κυβερνήσεων των μνημονίων και της τρόικας, που εξαθλιώνει τα φτωχά εργατικά – λαϊκά στρώματα προς το συμφέρον των δανειστών, των τραπεζιτών και του μεγάλου κεφαλαίου. 

Κοινή διαμαρτυρία των 8 Δημάρχων της Μαγνησίας

Βόλος
Την ανάγκη να αναληφθούν οι αναγκαίες πρωτοβουλίες προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής και των Δήμων του Ν. Μαγνησίας στο νέο πρόγραμμα του ΥΠΕΚΑ, που αφορά δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε σχολικά κτίρια Δήμων που περιλαμβάνονται στην κλιματική ζώνη Γ και στην κλιματική ζώνη Δ, επισημαίνουν οι Δήμαρχοι των Δήμων της Μαγνησίας, με κοινό τους έγγραφο προς τους υπουργούς Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη, ΠΕΚΑ Γ. Μανιάτη, Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο και τον αναπληρωτή Υπουργό ΠΕΚΑ Σ. Καλαφάτη.

Πολύτιμες συμβουλές για να μαγειρέψετε υγιεινά τα Χριστουγεννιάτικα εδέσματα!

Οι προετοιμασίες για το μαγείρεμα των παραδοσιακών εδεσμάτων έχουν ξεκινήσει, με τα υλικά να βρίσκονται ήδη στα ντουλάπια μας και την όρεξή μας στην… αναμονή !
Πως μπορούμε να μαγειρέψουμε Light τα χριστουγεννιάτικα φαγητά και γλυκά;
Ελένη Σολωμού, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος,BSc -Ιδρυτικό Μέλος Ελληνικής
Τα παραδοσιακά μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες, οι δίπλες, αλλά και όλες εκείνες οι χριστουγεννιάτικες νοστιμιές θέτουν σε δοκιμασία όχι μόνο την «εγκράτειά» μας αλλά και το σωματικό μας βάρος. Προτού λοιπόν, ετοιμάσουμε «τα πιρούνια μας» για το ρεβεγιόν, ίσως θα πρέπει να αναλογιστούμε αν τελικά αξίζει για μια – δύο μέρες διατροφικής «κραιπάλης» να αυξήσουμε το βάρος μας.

Ανακλήθηκε η άδεια τσιπουράδικου στην παραλία

Για αυθαίρετες κατασκευές κατά παράβαση της Κανονιστικής
Στην ανάκληση άδειας γνωστού παλιού τσιπουράδικου του Βόλου προχώρησε, στη σημερινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, για μη απομάκρυνση αυθαίρετων κατασκευών στο πεζοδρόμιο, κατά παράβαση της Κανονιστικής Απόφασης του Δήμου Βόλου. Ο καταστηματάρχης, από την πλευρά του, αναμένεται να ζητήσει προσωρινή διαταγή και να υποβάλει αίτηση αναστολής της απόφασης, ώστε να μην βάλει λουκέτο για την περίοδο των γιορτών.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ «ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ» ΠΛΕΟΝΑΖΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣΕπιτροπή Αγώνα ΠΑΜΕ- Εργαζομένων ΟΤΑ Β. Σποράδων                                          
 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΜΑΣ ΞΕΣΠΙΤΩΝΟΥΝ
 Κερκόπορτα απολύσεων η διαδημοτική κινητικότητα
 «ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ» ΠΛΕΟΝΑΖΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ                
      Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Με περίσσια θρασύτητα, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ βαφτίζει 22 δημοτικούς υπαλλήλους (12 στη Σκιάθο, 7 στη Σκόπελο και 3 στην Αλόννησο) ως πλεονάζον προσωπικό, με υποτιθέμενο στόχο τη συμμετοχή τους στην «εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα», την ίδια ώρα που βασικές υπηρεσίες των δήμων μας μαστίζονται από την έλλειψη προσωπικού. Το Υπουργείο Εσωτερικών μάλιστα «καρφώνει» και τους δημάρχους διακηρύσσοντας τη σύμφωνη γνώμη της ΚΕΔΕ στο όλο εγχείρημα. Εμπειρογνώμονες και τεχνικοί σύμβουλοι των υπουργών, της Κομισιόν και της Τρόικας προσπαθούν να δώσουν επιστημονικοφανείς δικαιολογίες σε προαναγγελθέντα εγκλήματα .Παρότι επισήμως δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν οι νησιωτικοί δήμοι υπάγονται σ΄ αυτή τη διαδικασία, οι γενικότεροι στόχοι είναι προφανείς:

Εγκρίσεις έργων Πράσινου Ταμείου σε Σκόπελο και Αλόννησο

Μετά από άριστη συνεργασία της υφυπουργού Υγείας κας Ζέττας Μακρή με τον αντιπρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κ. Α. Κόκκαλη, ανακοινώθηκαν οι εγκρίσεις του Πράσινου Ταμείου για το Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015», η ένταξη των έργων στον άξονα 6, καθώς και η έγκριση της χρηματοδότησής τους από τις πιστώσεις του έτους 2013, όσον αφορά στον Δήμο Σκοπέλου και τον Δήμο Αλοννήσου.
Ειδικότερα, για τον Δήμο Σκοπέλου περιλαμβάνονται οι εξής εγκρίσεις:

Σποράδες Κινητοποιήσεις στη Σκόπελο


Κινητοποιήσεις στη Σκόπελο Εντονότατες αντιδράσεις προκαλούν στην τοπική κοινωνία της Σκοπέλου τα δεκάδες προβλήματα που συσσωρεύονται λόγω της κρίσης, κι έχουν άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα του νησιού, και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η μεγάλη κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Ιανουαρίου. Απότοκο ευρύτερου προβληματισμού ήταν η σύσκεψη-συγκέντρωση των κατοίκων της Σκοπέλου, που πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα στο Δημοτικό καφενείο Σκοπέλου, με τη συμμετοχή πολλών Σκοπελιτών. Η τοπική κοινωνία ανταποκρίθηκε πρόθυμα στο κάλεσμα της Λαϊκής Επιτροπής αγώνα και του ΠΑΜΕ Σκοπέλου, διατυπώνοντας την υποστήριξή της, στην πρόταση διοργάνωσης μεγάλης Πανσκοπελίτικης κινητοποίησης, την 9η Ιανουαρίου.

HELLENIC SEAWAYS- ΕΥΧΕΤΗΡΙΑ ΚΑΡΤΑΔΗΜΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
Από το Δήμο Σκοπέλου ανακοινώνεται ότι εκδόθηκε από τον ΟΑΕΔ και είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού η υπ΄ αριθμ. 7/2013 Δημόσια Πρόσκληση –απ΄ όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορηθούν τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις συμμετοχής-  προς ανέργους εγγεγραμμένους στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ για την κάλυψη σε επιβλέποντες φορείς 4.413 θέσεων πλήρους απασχόλησης για διάστημα πέντε (5) μηνών (Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα-Ψηφιακή Σύγκλιση). Στους επιβλέποντες φορείς συγκαταλέγεται και ο Δήμος Σκοπέλου, στον οποίο προβλέπονται δύο (2) θέσεις ειδικότητας ΠΕ/ΤΕ  Πληροφορικής και πέντε (5) θέσεις ΔΕ Ψηφιοποίησης Εγγράφων. Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά,  μέσω του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ www.oaed.gr , χρησιμοποιώντας  το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων στην ενότητα e-Υπηρεσίες/ Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκπνέει την 12η μεσημβρινή της 27ης Δεκεμβρίου.
Σκόπελος, 20/12/2013

Βασιλική Καρακώστα στο Δάσος Χαϊδαρίου

Το Γραμματόσημο Cafe καλεί την Βασιλική Καρακώστα 


Ενσωματωμένη εικόνα 1

Η Βασιλική Καρακώστα έχοντας συντρόφια της τους νέους και ταλαντούχους στιχουργούς -μουσικούς Κωνσταντίνο Μπουντούνη  ( τσέλο ) και Λυδία Μπουντούνη βιολί ή αλλιώς Δαίμονες των εγχόρδων όπως άλλωστε η ίδια τους έχει ονομάσει καλούνται από το Γραμματόσημο Cafe στο δάσος Χαϊδαρίου για μία και μοναδική εμφάνιση το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013  .

Μ.Χρυσοβελώνη: Ο Νέος Φόρος Ακίνητης Περιουσίας δίνει τη χαριστική βολή στους ΈλληνεςΣκληρή αντιπολίτευση άσκησε στη συγκυβέρνηση η Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη κατά την ομιλία της στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων. Η κα Χρυσοβελώνη υποστήριξε ότι συγκεκριμένος φόρος εξουθενώνει τους μικρομεσαίους οικονομικά και ουσιαστικά καταργεί την μικρο ιδιοκτησία στη χώρα. ’’ Ζούμε σε μια κοινωνία όπου ο πολίτης μετατρέπεται, μέσω ενός συνεχούς καταιγισμού φόρων, από ιδιοκτήτης του σπιτιού του σε ενοικιαστή που πληρώνει νοίκι στο Κράτος!. Ιστορικά, το ίδιο πράγμα συνέβη σε κομμουνιστικά καθεστώτα που εξαφάνισαν κατ’αυτό τον ύπουλο και μεθοδικό τρόπο, κάθε μικροϊδιοκτησία. Το υπουργείο Οικονομικών μας έφερε

Περιπλάνηση στις Σποράδες (ο επίλογος)

του Μανώλη Ευγενιτάκη (Thalassa No 49)
Πήλιο, Χοντρή ΆμμοςΜε το βορειοανατολικό καιρό στο πλάι, κατευθυνόμασταν προς τις ακτές του Πηλίου, παραπλέοντας τη βόρεια πλευρά της Σκιάθου. Είχαμε ολοκληρώσει το ταξίδι μας στις Σποράδες, εκτός της κοσμικής Σκιάθου, θα συνεχίζαμε την περιήγηση μας στις ακτές του ανατολικού και νότιου Πηλίου και στη συνέχεια θα κάναμε μια σύντομη επίσκεψη στον Παγασητικό.
Μετά από μια σύντομη στάση στα Λαλάρια, την πιο ξακουστή παραλία βόρεια της Σκιάθου, η οποία εκείνη την ώρα δεν ήταν και στα καλύτερα της λόγω καιρού, έφτασε και πάλι η ώρα του χωρισμού (στον κάβο Γουρούνι της Σκοπέλου ήδη είχαμε αποχαιρετήσει το φίλο μας Θωμά, που επέστρεψε στη Χαλκιδική). Ο Μιχάλης και η Μαρία βάλανε πλώρη για τη Νταμούχαρη, όπου θα έμεναν ένα βράδυ, κι εμείς για τον Κατηγιώργη, που βρίσκεται λίγο πιο νότια, στις ανατολικές ακτές του Πηλίου.

Περιπλάνηση στις Σποράδες

του Μανώλη Ευγενιτάκη (Thalassa No 46)
Μικρονήσια των ΣποράδωνΜεγάλα νησιά, αλλά και μικρότερα ακατοίκητα, γαλάζια νερά συνδυασμένα με καταπράσινες ακτές, μαγευτικοί υπήνεμοι κόλποι και πλούσιοι βυθοί συνθέτουν ένα μαγικό κόσμο, σε απόσταση εκατόν πενήντα ναυτικών μιλίων από την Αθήνα, και εβδομήντα περίπου μιλίων από τη Χαλκιδική.

Το φουσκωτό κυλάει και απελευθερώνεται από τα δεσμά του τρέιλερ, κινείται για λίγο αργά, σαν να μην ξέρει πώς να διαχειριστεί την ελευθερία που του προσφέρει η απέραντη γαλάζια επιφάνεια, και μετά τον αρχικό δισταγμό του στρέφει την πλώρη του και κινείται αποφασιστικά προς τα ανοιχτά του κόλπου της Αναβύσσου.

ΜΑΤ κατά αγροτών στο Σύνταγμα

Τη διανομή πορτοκαλιών από αγρότες της Κρήτης και άλλες περιοχές της Ελλάδας που διαμαρτύρονται στο Σύνταγμα, κατά της φορολόγησης των αγροτεμαχίων, εμπόδισαν δυνάμεις των ΜΑΤ πυροδοτώντας ένταση στο παναγροτικό συλλαλητήριο.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Αστυνομία ακινητοποίησε στην Παλιά Βουλή το φορτηγό που μετέφερε τα φρούτα, προκειμένου να μη γίνει η διανομή στο Σύνταγμα.

Τελικά οι αγρότες αναγκάστηκαν...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗΝ «ΚΟΝΤΡΑ» ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Μαύρες γιορτές

Μιλώντας πολιτικά, δεν είναι η ώρα της αναδίπλωσης σε κινήσεις περιθωρίου, που διαχειρίζονται την αθλιότητα και απαλύνουν τον πόνο που αυτή προκαλεί. Η αλληλεγγύη χωρίς ταξική αντεπίθεση αποτελεί βούτυρο στο ψωμί του καπιταλισμού…

ΤΩΡΑ-Βλάβη εν πλω στο

ΤΩΡΑ-Βλάβη εν πλω στο European express
ΤΩΡΑ-Βλάβη εν πλω στο European express
Με καθυστέρηση τριών ωρών θα φθάσει στον Πειραιά  το πλοίο το European express που ξεκίνησε από τον Εύδηλο της Ικαρίας. Η μία μηχανή χάλασε ενώ το πλοίο ήταν  εν πλω και κινείται μόνο με μία μηχανή. Ευτυχώς ο καιρός είναι καλός και η θάλασσα ήρεμη. Το πλοίο που φέρει 700 επιβάτες αναμένεται να φθάσει στον Πειραιά στις 10.

Γυμναστικές επιδείξεις και βραβεύσεις στην «ΓΙΟΡΤΗ των ΑΣΤΕΡΙΩΝ» (βίντεο)Του Γιώργου Νικολαίδη (gnborn2shoot) 
Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου τα αθλητικά... αστέρια  του Γ.Ο. «ΑΙΑΣ» Θερμαϊκού έλαμψαν !
Σε μια  εκδήλωση-γιορτή προς τιμή των αθλητών και αθλητριών του Συλλόγου, που διακρίθηκαν στα πανελλήνια πρωταθλήματα της ΕΓΟ.

Κι άλλο … success story!

Κι άλλο … success story!

Με αργό αλλά σταθερό βήμα Έλληνες εφοπλιστές αποσύρουν την ελληνική σημαία απ' τα πλοία τους σε μία προσπάθεια να αποφύγουν την αύξηση της φορολογίας. Και αυτό παρά το γεγονός ότι η Ένωση Εφοπλιστών συναίνεσε στα μεγαλύτερα φορολογικά βάρη ως "ελάχιστο χρέος απέναντι στην πατρίδα που διέρχεται τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση".

Σαν σήμερα... στον αθλητισμό

Σαν σήμερα... στον αθλητισμό
Σαν σήμερα... στον αθλητισμό
Σαν σήμερα, το 1999, ως παίκτης της Μπαρτσελόνα, ο Ριβάλντο ανακηρύσσεται από το France Football «ποδοσφαιριστής της χρονιάς», λαμβάνοντας 219 ψήφους και αφήνοντας δεύτερο τον Ντέιβιντ Μπέκαμ.

ΚΡΑΤΟΣ "ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ" Κυβέρνηση: “Φορολογική επιδρομή – Ή πληρώνεις ή σου κατάσχουμε ότι έχεις”

Φορολογική επιδρομή κάνει η κυβέρνηση στα εισοδήματα των Ελλήνων με στόχο την κατάσχεση της ακίνητης περιουσίας και πρώτα απ’ όλα των σπιτιών. Αυτά που επιχειρεί να περάσει μέσω του φόρου ακινήτων και των πλειστηριασμών είναι ανήκουστα και παραπέμπουν σε εποχές Τουρκοκρατίας. Κατά τα άλλα, σύμφωνα με τον κ. Στουρνάρα, οι Έλληνες δεν υπερφορολογούνται.

ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΕΗ: Πως ένα λογαριασμός απο 84€ γίνεται 434€! (εικόνα)

Όπως βλέπετε, η ΔΕΗ μετατράπηκε ουσιαστικά σε κερδοσκοπική εισπρακτική εταιρία, η οποία παρέχει επί πληρωμής τις υπηρεσίες της στη διοίκηση. Τώρα καταλαβαίνετε γιατί κόπτεται για την είσπραξη όλων των ποσών που επιβαρύνουν τον λογαριασμό ρεύματος. Επειδή από κάθε είσπραξη παίρνει ποσοστό !

Απόφαση-πρόκληση για τον Σάββα Ξηρό, εκδικητική και νομικά διάτρητη

Απόφαση-πρόκληση για τον Σάββα Ξηρό, εκδικητική και νομικά διάτρητη
Οι δικαστές του Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά (πρόεδρος Δ. Κουλαξίζης, μέλη οι πρωτοδίκες Παπουτσιδάκη και Δανιάς), υπηρετώντας τις γνωστές «αντιτρομοκρατικές» σκοπιμότητες, μετατράπηκαν σε γιατρούς, ιεράρχησαν με το δικό τους τρόπο τα προβλήματα υγείας του Σάββα Ξηρού και

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου