Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2013

«ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΣ» ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ένα «μυστηριώδες» ελληνικό αεροσκάφος το οποίο σύμφωνα με τους Τούρκους παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο την Δευτέρα πρώτη Ιουλίου, έχει αναστατώσει το τουρκικό Γενικό Επιτελείο γιατί δεν έγινε γνωστή η ταυτότητα και το είδος του κάτι που έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά για το σύστημα παρακολούθησης των τουρκικών ραντάρ στην περιοχή του Αιγαίου.

Συζήτηση στη Βουλή επίκαιρης ερώτησης Μ. Χρυσοβελώνη για τις παρεμβάσεις του Υπουργείου Υγείας στη Μαγνησία.Το κρίσιμο θέμα των παρεμβάσεων που πρέπει άμεσα να γίνουν στον τομέα της υγείας για τη Μαγνησία ανέδειξε με επίκαιρη ερώτησή της , η οποία συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Απευθυνόμενη στην υφυπουργό Υγείας Ζέττα Μακρή, η οποία έδωσε απαντήσεις από πλευράς Υπουργείου η κα Χρυσοβελώνη υπογράμμισε μεταξύ άλλων : ’’Το πρόβλημα με τη στελέχωση και λειτουργία της Υγείας στη Μαγνησία είναι οξύτατο και γενικότερο. Σήμερα θα περιοριστώ στα θέματα των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρειών που επηρεάζουν όχι μόνο εκτεταμένες ημιαστικές περιοχές αλλά κυρίως πλήθος χωριών της ηπειρωτικής Μαγνησίας και των Σποράδων.

Μ. Χρυσοβελώνη: «Ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου δεν καταθέτει “πόθεν έσχες” ούτε καταβάλλει ασφαλιστικές εισφορές»Απίστευτες οι αποκαλύψεις της Μ. Χρυσοβελώνη για τον Πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Α. Γεωργίου σήμερα σε επιτροπή της Βουλής όπου συζητήθηκαν τα οικονομικά της Ανεξάρτητης Αρχής.

Συγκεκριμένα μετά από διαδοχικές ερωτήσεις της βουλευτή Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ο Α. Γεωργίου παραδέχτηκε ενώπιον της Βουλής ότι δεν κατέθεσε ποτέ μέχρι σήμερα δήλωση «πόθεν έσχες» όπως επίσης και ότι δεν καταβάλλει ασφαλιστικές εισφορές!

Μετά το τέλος της συνεδρίασης της αρμόδιας Επιτροπής η Μ. Χρυσοβελώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ζάκυνθος: 12,5% αύξηση στον τουρισμό τον Ιούνιο .....ΣΚΟΠΕΛΟΣ μείωση πόσο?

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας κατά 12,5% αυξήθηκε ο τουρισμός στη Ζάκυνθο τον Ιούνιο του 2013, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.


Αύξηση 12,5% παρουσίασαν οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις στο αεροδρόμιο Ζακύνθου τον Ιούνιο σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Κανένα σπίτι στο κράτος - τραπεζίτη-και στην ΣΚΟΠΕΛΟ..ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ

Ανάληψη ευθύνης για την εμπρηστική επίθεση στο Yπ.Πολιτισμού

 
Κι ούτε μυρίζομαι τα φάρμακα, 
τ'αναρρωτήριο πια δε μου βρωμάει,
-θ'ανοιξουν τα γαρύφαλλα,
-η ώρα η καλή-
Τι τάχα αν είσαι φυλακή?
-Να μη λυγάς!
Αυτό είναι όλο.
Δεν είναι άλλη συμβουλή.
 
Ν.Χικμέτ.
 
 
Χθες Τρίτη 2 του Ιούλη επιτεθήκαμε στο υπουργείο Πολιτισμού απ'την πλευρά της οδού Ζαίμη. Σύντροφοι, αφού πήδηξαν την καγκελόπορτα, παρέδωσαν στις φλόγες το σύνολο των οχημάτων ιδιοκτησίας του υπουργείου που βρίσκονταν στο πάρκινγκ και στη συνέχεια αποχώρησαν με την υπόλοιπη ομάδα. 
 
Μια κίνηση αλληλεγγύης και υποστήριξης του αγώνα που δίνει ο αναρχικός Κ.Σακκάς, βάζοντας και το ίδιο του το σώμα μπροστά, έχοντας συμπληρώσει πλέον 1 μήνα απεργία πείνας, απαιτώντας την άμεση απελευθέρωσή του.

Σκόπελος Άγνωστη αρχαία πόλη στο φως

Αγνωστη αρχαία πόλη στο φως   Αγνωστη αρχαιολογική θέση ήρθε στο φως, στη διάρκεια των εργασιών κατασκευής της λιμνοδεξαμενής του Πανόρμου στην Σκόπελο, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της ΙΓ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων. Πρόκειται για θέση, πιθανότατα Κλασικής Εποχής, η οποία εντοπίστηκε στις παρυφές της υπό κατασκευή λιμνοδεξαμενής και βρίσκεται σε απόσταση ενός περίπου χιλιομέτρου από τις δύο ήδη γνωστές αρχαιολογικές θέσεις, την ακρόπολη και την κάτω πόλη, που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον. Οι σωστικές ανασκαφές της ΙΓ ΕΠΚΑ, οι οποίες ξεκίνησαν τον Απρίλιο, εντάθηκαν από τον Μάϊο και θα διαρκέσουν έως το τέλος του 2013, έχουν ως στόχο να αποσαφηνίσουν τον χαρακτήρα και τα επιμέρους χαρακτηριστικά της καινούργιας αρχαιολογικής εγκατάστασης, που ήρθε στο φως.
            «Η συγκεκριμένη θέση έγινε αντιληπτή από τα πολλά θραύσματα των αγγείων που υπήρχαν στην επιφάνεια του εδάφους και αποκαλύφθηκαν εξαιτίας των εκσκαφών που πραγματοποιήθηκαν για τις ανάγκες του έργου», αναφέρει η Προϊσταμένη της ΙΓ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων, Αργυρούλα Δουλγέρη - Ιντζεσίλογλου. Η ίδια καθιστά παράλληλα σαφές ότι: «η νέα αυτή αρχαιολογική θέση βρίσκεται στις παρυφές του έργου, δε βρίσκεται σε κεντρικό σημείο και για το λόγο αυτό η ανασκαφή που διενεργούμε,  δεν παρεμποδίζει  την ολοκλήρωσή του».
            Μέχρι στιγμής η ανασκαφή έχει φέρει στο φως επιχώσεις, δηλαδή στρώματα χωμάτων με κεραμική. Δεν έχουν βρεθεί ακόμη αρχιτεκτονικά κατάλοιπα, δηλαδή τοίχοι κτιρίων ή κάποια άλλα μόνιμα αρχιτεκτονικά κατάλοιπα, που θα μπορούσαν να προσδιορίσουν εάν πρόκειται για 

«Υπέρτατη ιδεολογία»

Ο μεν Βορίδης θυμήθηκε ότι αυτός που «κατέστρεψε τη χώρα» είναι το ΠΑΣΟΚ του Αντρέα Παπανδρέου. Αλλά είναι με αυτό το ΠΑΣΟΚ (που το ίδρυσε ο Αντρέας Παπανδρέου) που ο Βορίδης πάει χέρι - χέρι από το 2009, ψηφίζει Μνημόνια, δανειακές συμβάσεις, χαράτσια κ.ο.κ., είτε ως βουλευτής και στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ, είτε τώρα ως βουλευτής και στέλεχος της ΝΔ.
Τα δε στελέχη του ΠΑΣΟΚ θυμήθηκαν ότι ο Βορίδης είναι «χουντοδεξιός» και πρώην επικεφαλής της νεολαίας της ΕΠΕΝ του δικτάτορα Παπαδόπουλου. Αλλά αυτουνού του Βορίδη (σσ: του «χουντοδεξιού», κατά το ΠΑΣΟΚ) ήταν αντιπρόεδρος ο Ευ. Βενιζέλος στην κυβέρνηση Παπαδήμου, όταν ο Βορίδης ήταν υπουργός Μεταφορών. Και με, αυτουνού του Βορίδη, το κόμμα (στο οποίο ο Βορίδης είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος) συγκυβερνά το ΠΑΣΟΚ.
Τώρα όλοι αυτοί «θίχτηκαν» μεταξύ τους. Εντούτοις ουδείς λόγος ανησυχίας υπάρχει για τον τόπο και τον ελληνικό λαό. Οι παραπάνω και οι όμοιοί τους είναι τόσο συνεπείς (σσ: το εννοούμε) με τις ιδεολογικές και πολιτικές τους αρχές που, παρά τις διαφορές τους, θα συνεχίζουν - ενωμένοι - να μας «σώζουν».

Η(νωμένες) Π(αρακολουθήσεις) Α(διαλείπτως)

Οι Αμερικάνοι παρακολουθούν και φακελώνουν ολόκληρο τον πλανήτη. Με όλους τους τρόπους και με όλα τα μέσα. Το κάνουν από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου. Το ομολογούν πλέον οι ίδιοι. Και μάλιστα με τρόπο που καθιστά το περίφημο «Γουοτεργκέιτ» της εποχής Νίξον σε απλό πταισματάκι μπροστά στα όσα, διαπιστωμένα πλέον, διαπράττει η σημερινή Αμερική του - βραβευθέντος με το Νόμπελ Ειρήνης - Ομπάμα...
Οταν βέβαια αυτά τα έλεγαν και τα λένε οι κομμουνιστές, οι σύμμαχοι των Αμερικανών μιλούν για «συνωμοσιολογίες». Τώρα που τα λένε και τα αποκαλύπτουν οι ίδιοι οι Αμερικανοί, οι σύμμαχοί τους ανακάλυψαν «σημαντική είδηση»...
Οσο, όμως, σημαντική είναι η «είδηση», όσο τεράστιο είναι το θέμα (και είναι πραγματικά τεράστιο), άλλο τόσο τεράστια είναι η υποκρισία που το συνοδεύει.
Εδώ στην Ελλάδα, για παράδειγμα, το φακέλωμα εκ μέρους των Αμερικανών και των μυστικών τους υπηρεσιών δεν είναι και τόσο άγνωστο. Δεν πάει δα και πολύς καιρός από την υπόθεση των υποκλοπών, οι οποίες διεξάγονταν από το τρίγωνο πέριξ της αμερικανικής πρεσβείας και τα

«Περίεργα» πράγματα...

«Περίεργη» η δήλωση Πολύδωρα για «συνεννόηση» με τη Χρυσή Αυγή, δήλωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ κυρία Ασημακοπούλου.
Συμφωνούμε.
Μάλιστα τα «σαλιαρίσματα» που προκύπτουν από τη δήλωση Πολύδωρα με τους ναζιστές, είναι τόσο περίεργα, όσο περίεργα είναι και τα ακόλουθα:
*
Να διακινείται ως διαρροή από το Μαξίμου η τοποθέτηση ανώτατου κυβερνητικού στελέχους, στις 13 Ιούνη, ότι «το σενάριο της συνεργασίας της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή είναι απευκταίο, αλλά υπαρκτό»...

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

Μια ακόμα επιτυχία για την ελληνική ιστιοπλοΐα, με την Βασιλεία Καραχάλιου να κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα «Radial» νέων, που φιλοξενήθηκε στο Σπλιτ. Η 17χρονη ιστιοπλόος, που θεωρείται ανερχόμενο αστέρι, πήρε την 3η θέση ανάμεσα σε 44 αθλήτριες που βαθμολογήθηκαν, ολοκληρώνοντας τις 9 ιστιοδρομίες με 47β. ποινής.
Το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία κέρδισε η Ντεβί Κουβέρ από την Ολλανδία με 28β. ποινής, και το ασημένιο η Νορβηγίδα Φλεμ Χαστ Λιν, επίσης με

Πάνος Καμμένος: Οι «Μαζί τα φάγαμε» στο κόλπο...

ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
«Εθνικοσοσιαλισμός 2...
Δεν υπάρχουν ούτε ατυχείς δηλώσεις...
Δεν υπάρχουν ούτε ατυχείς ομιλίες τέως καθοδηγητών με δήθεν επιθέσεις...
Δεν υπάρχουν ούτε ατυχείς στηρίξεις νεοδιορισμένων υπουργών...
Όλα είναι προσχεδιασμένα.
Τους έβαλαν στο σύστημα υπουργοποιώντας επί Παπαδήμου τους... καθοδηγητές…
Τους πρόβαλαν στα κανάλια τους επί χιλιάδες ώρες…
Τώρα μαζί με τους πληρωμένους αποστάτες, τους ενεργοποιούν σαν πολιτικές καβάτζες.
Οι «Μαζί τα φάγαμε» στο κόλπο.
Ενημερώστε όλους τους Έλληνες.

Μ.Χρυσοβελώνη: Τεράστιος αριθμός μετακλητών υπαλλήλων στο Δημόσιο. Απαιτείται πολιτική υπέρ της αξιοκρατίας για τις αξιολογήσεις στο δημόσιο.Με ερώτησή της προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής  Διακυβέρνησης κ. Μητσοτάκη η Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη επισημαίνει τον τεράστιο αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων στο Δημόσιο και καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει για το τι προτίθεται να πράξει για το γεγονός οτι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ηλεκτρονικής εφαρμογής apografi.gov.gr ενώ ο αριθμός των μετακλητών στις 12-11-2012 ήταν 1254 στις 26-4-2013 ανήλθε στους 1747! Η αύξηση αυτή που αντιβαίνει σε κάθε εξαγγελία της συγκυβέρνησης για τον τρόπο λειτουργίας του δημόσιου τομέα είχε καταγγελθεί από την κα Χρυσοβελώνη και στον προηγούμενο Υπουργό (με την υπ’αριθμ. 10371 σχετική Ερώτηση), ο οποίος ουδέποτε απάντησε. ’’ Ειλικρινά αναρωτιέμαι πως την ώρα που οι οριζόντιες απολύσεις στο δημόσιο αποτελούν κεντρική επιλογή για τον κ. Σαμαρά και τους συνεργάτες του αυξάνεται ο αριθμός των μετακλητών υπαλλήλων. Ας αποφασίσουν επιτέλους οι συγκυβερνώντες πως θέλουν να πορευθούν και ας πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Όταν μιλούσαν για τον κανόνα 1-1 μήπως εννοούσαν την πρόσληψη ενός φίλου τους μετακλητού για κάθε απόλυση υπαλλήλου; Περιμένω απαντήσεις από

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο.Β. ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.        
Με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Ναυτιλίας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ Μεϊκόπουλος, σχετικά με τα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Σκοπέλου από την εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική, έχουμε να κάνουμε τις εξής παρατηρήσεις:
Τα προβλήματα στους Δήμους της χώρας δεν δημιουργήθηκαν αποκλειστικά μετά τα μνημόνια και τις πολιτικές που ακολούθησαν τα κόμματα εξουσίας στα πλαίσια της “μνημονιακής” πολιτικής. Είναι παλιά και χρόνια. Ήδη πριν τα μνημόνια το κράτος χρωστούσε στους Δήμους 9 δις.€ και η τότε ΚΕΔΚΕ (στην οποία συμμετείχαν και Δήμαρχοι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ) δεν τα διεκδίκησε και στην ουσία τα χάρισε. Συνεπώς η πολιτική που πλήττει το θεσμό της Τ.Α., με σκοπό να μετατραπεί σε απλό διεκπεραιωτή της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής, είναι παλιά και υπήρξε στόχος του συστήματος.
Η σκληρή εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες για όλο τον Ελληνικό λαό ΔΕΝ απαλλάσσει τη Δημοτική αρχή κάθε τόπου από τις ευθύνες που της αναλογούν για την κατάντια του Δήμου της ΟΣΟ  η Δημοτική αρχή κινείται στα πλαίσια της γενικότερης αυτής αντιλαϊκής πολιτικής και την υλοποιεί, χωρίς αντίσταση (βασιλικότερη του βασιλέως κάποιες φορές) έχει τεράστιες ευθύνες. ΕΤΣΙ τεράστιες είναι και οι ευθύνες  της δικής μας δημοτικής αρχής, γιατί δε διεκδίκησε ποτέ τίποτε απολύτως και δεν έδειξε καμία διάθεση σύγκρουσης με την εκάστοτε κυβέρνηση.  ΔΕΝ  τόλμησε μάλιστα να καταδικάσει ΟΥΤΕ τα χαράτσια (που καταδίκασαν πολλοί Δήμοι της χώρας).

Αιγυπτος - Taxrir LIVE

ΣΚΟΠΕΛΟΣ κάποιες παρατήρησης για την δημοτική αστυνομία Σκοπέλου για αρχή θα έχουμε συνέχεια....


ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
1. Η Δημοτική Αστυνομία ασκεί στο πλαίσιο των διατάξεων των άρθρων 75 και 79 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, που κυρώθηκε με το ν. 3463/2006 (ΦΕΚ114 Α), τις εξής αρμοδιότητες:
(1) Ελέγχει την τήρηση των διατάξεων που αφορούν την ύδρευση, την άρδευση και την αποχέτευση, όπως αυτές περιλαμβάνονται στην εκάστοτε κείμενη νομοθεσία, στις τοπικές κανονιστικές αποφάσεις που εκδίδουν οι δημοτικές και κοινοτικές αρχές και στις αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης και αποχέτευσης.
(2) Ελέγχει την τήρηση των όρων που προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία και στις τοπικές κανονιστικές αποφάσεις που εκδίδουν οι δημοτικές και κοινοτικές αρχές, για τη χρήση των αλσών και των κήπων, των πλατειών, των παιδικών χαρών και των λοιπών κοινόχρηστων χώρων.
(3) Ελέγχει την τήρηση των όρων οι οποίοι προβλέπονται στην κείμενη νομοθεσία και στις τοπικές κανονιστικές αποφάσεις που εκδίδουν οι δημοτικές και κοινοτικές αρχές, για τη χρήση και λειτουργία των δημοτικών και κοινοτικών αγορών, των εμποροπανηγύρεων, των ζωοπανηγύρεων, των χριστουγεννιάτικων αγορών και γενικά των υπαίθριων δραστηριοτήτων.
(4) Ελέγχει την τήρηση των διατάξεων που αφορούν στο υπαίθριο εμπόριο και στις λαϊκές αγορές.
(5) Ελέγχει την τήρηση των διατάξεων...

Ταξική η πολιτική της ΔΕΗ

Την ώρα που τα λαϊκά νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, την ώρα που η διακοπή ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ σε άνεργους, μισοάνεργους, χαμηλοσυνταξιούχους κ.λπ. έχει γίνει καθημερινό καθεστώς, η ΔΕΗ προωθεί μείωση 15% στις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος για τις βιομηχανίες και τις μεγάλες εμπορικές επιχειρήσεις. Να υπενθυμίσουμε ότι από το 2012 έως και αρχές του 2013 έχουν γίνει απανωτές αυξήσεις στα τιμολόγια λαϊκής κατανάλωσης έτσι που το ηλεκτρικό ρεύμα να φαντάζει είδος πολυτελείας για το λαό, αν και αποτελεί βασικό είδος πρώτης ανάγκης. Αυτή η πραγματικότητα αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα της λειτουργίας και της δράσης του καπιταλισμού, είτε η ιδιοκτησία, ή μέρος της ιδιοκτησίας μιας επιχείρησης ανήκει στο κράτος, είτε στους ιδιώτες. Στην προκειμένη περίπτωση, η ΔΕΗ (βεβαίως πάντα έτσι λειτουργούσε) αυξάνει τα τιμολόγια για τα λαϊκά νοικοκυριά, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην καπιταλιστική ανάπτυξη με το να δίνει στους επιχειρηματικούς ομίλους φτηνό ρεύμα. Ακριβό ρεύμα για το λαό, φτηνό για τους

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου