Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2013

Έκτακτο: Σεισμός 6,9 ρίχτερ

Φωτογραφία για Έκτακτο: Σεισμός 6,9 ρίχτερ στον Ινδικό Ωκεανό
Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στον Ινδικό Ωκεανό, και συγκεκριμένα βορειοανατολικά από την Νήσο των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σεισμός σημειώθηκε σε βάθος 6,9 μιλίων και σε απόσταση 108 χλμ ανατολικά της Αυστραλίας.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει προειδοποίηση για τσουνάμι.

Δεν είχε άδεια για καταδύσεις

Σε διενεργηθέντες ελέγχους χθες, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Μήλου σε καταδυτικά κέντρα στις περιοχές «ΠΟΛΛΩΝΙΑ» και «ΑΔΑΜΑΝΤΑ» Μήλου διαπιστώθηκαν τα κάτωθι:
Α) Καταδυτικό κέντρο παρείχε καταδυτικές υπηρεσίες αναψυχής, χωρίς την προβλεπόμενη άδεια και συγκεκριμένα χωρίς να έχει προβεί στην ανανέωση αυτής, με αποτέλεσμα να συλληφθεί ο  57χρονος υπεύθυνος.
Β) Νόμιμος εκπρόσωπος καταδυτικού κέντρου επέδειξε απροθυμία συνεργασίας κατά τον διενεργηθέντα έλεγχο, φωνασκώντας και παρά τις συνεχείς συστάσεις των λιμενικών οργάνων συνέχιζε την προκλητική συμπεριφορά του και τελικά επιτέθηκε φραστικά και δυσφημιστικά σε στέλεχος της Λιμενικής Αρχής με αποτέλεσμα την σύλληψη του 42χρονου, ενώ στο ανωτέρω καταδυτικό κέντρο διαπιστώθηκαν και αντικανονικότητες .

Ας γίνουμε όλοι εφοπλιστές!

Επειδή τον τελευταίο καιρό η κυβέρνηση έχει αγωνία να βρει χρήματα ή να εξοικονομήσει μέρος των χρημάτων κλείνοντας οργανισμούς και απολύοντας ανθρώπους οικογενειάρχες(βλέπε ΕΡΤ), είναι ανάγκη να της υπενθυμίσει κάποιος την «ασυλία» που απολαμβάνουν οι έλληνες εφοπλιστές εδώ και δεκαετίες.

Και βέβαια για να είμαστε ακριβοδίκαιοι, δεν είναι ευθύνη της τωρινής κυβέρνησης η διάταξη του προϋπολογισμού, που προβλέπει 56(!) φοροαπαλλαγές για τους πλοιοκτήτες, αλλά από τις κυβερνήσεις της δεκαετίας του 70.

Με το πρόσχημα ότι «τα βαπόρια έχουν προπέλες και φεύγουν», δεκαετίες τώρα οι καραβοκύρηδες, απολαμβάνουν μια ιδιότυπη ασυλία, την ώρα μάλιστα που ενώ αυξάνουν τον στόλο τους, δεν δίνουν ούτε ένα ευρώ σε ελληνικό ναυπηγείο για την κατασκευή των πλοίων τους.

Κι έτσι μένει η … ηθική ικανοποίηση του έλληνα φορολογουμένου, ότι η χώρα μας έχει την πρώτη θέση στην παγκόσμια ναυτιλία.
Και κανείς δεν λέει όχι. Και κανείς επίσης δεν λέει πως ότι έχουν πετύχει οι έλληνες εφοπλιστές δεν είναι νόμιμο. Είναι όμως ηθικό;;;

Έρευνα για ποινικά αδικήματα στην ΕΡΤ ζητά το ΥΠΟΙΚ

«Όταν δεν μπορούμε να μεταθέσουμε έναν τεχνικό από την Μουρούζη στην Αγ. Παρασκευή, πώς θα το κάναμε εν κινήσει;», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, αναφερόμενος στην ΕΡΤ.
Τη διερεύνηση της τυχόν τέλεσης ποινικών αδικημάτων ως προς την προμήθεια εξοπλισμού, τις αναθέσεις παραγωγών και τις συμβάσεις έργου για παροχή υπηρεσιών δημοσιογραφικών και άλλων, ζήτησε, ως διάδοχος της ΕΡΤ, το υπουργείο Οικονομικών, με επιστολή του προς την αρμόδια Εισαγγελέα Διαφθοράς, Ελένη Ράικου.«Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να προστατεύσουμε την περιουσία της ΕΡΤ, γιατί είναι περιουσία και του ελληνικού λαού» τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, επισημαίνοντας ταυτοχρόνως την ευθύνη του προσωπικού - ιδιαίτερα αυτές τις πρώτες μέρες - για την προστασία της ΕΡΤ. «Ο καθένας θα κληθεί να παραδώσει κατά το μερίδιο της ευθύνης και της αρμοδιότητάς του τα πάσης φύσεων στοιχεία με τα οποία είναι χρεωμένος. Η περιουσία της ΕΡΤ είναι καθοριστικό στοιχείο του σύγχρονου πολιτισμού της χώρας μας κι είμαστε αποφασισμένοι να την διαφυλάξουμε και να την παραδώσουμε στις επόμενες γενιές μέσα από έναν σύγχρονο και διαφανή φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης που σέβεται και εφαρμόζει τους κανόνες χρηστής διοίκησης» είπε χαρακτηριστικά.
«Αλλαγή εν κινήσει δεν είναι εφικτή»

ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ ΑΙΦΝΙΔΙΟΥΣ "ΘΑΝΑΤΟΥΣ" ΔΕΚΟ

Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΚΑΔΔΑ*
«Το λουκέτο στην ΕΡΤ δεν καλύπτει τον μνημονιακό στόχο των 2.000 απολύσεων έως τέλος Ιουνίου, θα πρέπει να γίνουν και άλλες κινήσεις» ανέφερε κοινοτική πηγή που έχει παρακολουθήσει την διαπραγμάτευση των τελευταίων μηνών, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά νέους αιφνίδιους «θανάτους» ΔΕΚΟ.
Εξηγεί ότι Κομισιόν (σημ. αυτή μετρά κυρίως τον στόχο καθώς ήταν ορόσημο της δόσης του Μαΐου) υπολογίζει τις «καθαρές» απολύσεις, οι οποίες δεν είναι 2.700 όσοι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ αλλά περίπου 1.400 όσες οι θέσεις που «χάνονται» οριστικά. Έτσι απομένουν και άλλες κινήσεις που πρέπει να ανακοινωθούν άμεσα ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες απόλυσης πριν αλλάξει ο μήνας...
Πληροφορίες από κυβερνητικά στελέχη κάνουν λόγο για αναζήτηση μεγάλων ΔΕΚΟ που δεν έχουν κοινωνικό χαρακτήρα, φωτογραφίζοντας αμυντικούς αλλά και κατασκευαστικούς φορείς. «Οι διαστάσεις που έχει πάρει το θέμα της ΕΡΤ είναι τέτοιες που δύσκολα θα προχωρήσει το σχέδιο άμεσα» αναφέρουν πάντως αρμόδιες πηγές. Εξηγούν παράλληλα ότι στόχος της πρότασης για εντυπωσιακές κινήσεις είναι αφενός να μπορέσουν να γίνουν μέσα στον Ιούνιο και αφετέρου να δοθεί το μήνυμα στα «λουκέτα» και συγχωνεύσεις μικρότερων φορέων που ακολουθούν ότι δεν υπάρχει περιθώριο αντίδρασης...
Η ΠΑΡΑΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ
Οι ίδιοι κοινοτικοί κύκλοι κάνουν λόγο για μία «παρανόηση» της κυβέρνησης στους υπολογισμούς εφεδρείας- απολύσεων, η οποία οδήγησε και στην απόφαση - σοκ των προηγούμενων 24ωρων: ο όρος της τρόικας που περιλαμβάνεται στο μνημόνιο είναι διπλός και «αθροιστικός»: 25.000 εφεδρείες κάποιες εκ των οποίων θα οδηγήσουν σε «αποχωρήσεις» και επιπλέον 15.000 υποχρεωτικές αποχωρήσεις το 2013- 2013. Δηλαδή το σύνολο 40.000 εργαζόμενοι που θα επηρεαστούν...

Μ. Χρυσοβελώνη: «Η ΝΔ κλείνει την ΕΡΤ και ανοίγει πανελλαδικό κανάλι στον Καρατζαφέρη»

Κατά την σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής της πρότασης νόμου για την «Ίδρυση Εθνικού Ταµείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών» αναφέρθηκε και το ζήτημα του πραξικοπηματικού κλεισίματος της ΕΡΤ. Η αναπληρώτρια Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη τοποθετήθηκε σχετικά διευκρινίζοντας τα εξής:
« Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ περιμένουμε από όλους όσους ξιφουλκούν από προχθές για την σωτηρία της δημόσιας τηλεόρασης να βγουν και να την στηρίξουν έμπρακτα. Ελπίζω ειλικρινά ότι σε αυτή τη προσπάθεια θα μας ακολουθήσει τελικά και το ΠΑΣΟΚ. Εύχομαι βέβαια να με διαψεύσουν οι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ όμως η στάση του μέχρι τώρα στο θέμα της ΕΡΤ ήταν επαμφοτερίζουσα.
Μιλάω για τα «κλαψουρίσματα» που ακούσαμε από κάποιους στο ΠΑΣΟΚ την ώρα που έκλεινε η ΕΡΤ. Έχετε λοιπόν σήμερα κύριοι συνάδελφοι του ΠΑΣΟΚ την ευκαιρία να αποδείξετε ότι κακώς σας καταλογίζουν πολιτική δειλία. Σας θυμίζω ότι με νόμο δικό σας -το άρθρο 66 του ν.4002- το ίδιο το ΠΑΣΟΚ τον Αύγουστο του 2011 είχε προγράψει οριστικά την ΕΡΤ με τρόπο ρητό, ο οποίος δεν άφηνε καμία αμφιβολία για την κατάληξη της.

Όσα δεν γνωρίζουμε για το τσιγάρο!

«Το να κόψεις το τσιγάρο είναι το ευκολότερο πράγμα. Εγώ το ‘χω κόψει τουλάχιστον δέκα φορές», υποστήριζε ο αμερικανός συγγραφέας Mark Twain. Εσείς πώς τα πάτε με τον ύπουλο αυτό εθισμό;
1. Τo τσιγάρο είναι το πιο εμπορεύσιμο προϊόν στον πλανήτη, με περίπου 1 τρισεκατομμύριο να πωλούνται από χώρα σε χώρα κάθε χρόνο. Με παγκόσμιο κέρδος πάνω από 400 δισεκατομμύρια δολάρια, είναι μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες στον κόσμο.
2. Οι Αμερικανοί καπνοπαραγωγοί σήμερα βγάζουν μεγαλύτερο κέρδος από τις πωλήσεις σε ξένες χώρες παρά στις ΗΠΑ.
3. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μόνη μεγάλη αγορά τσιγάρων στον κόσμο, όπου το ποσοστό των γυναικών που καπνίζουν τσιγάρα (22%) πλησιάζει αυτό των ανδρών (35%). Η Ευρώπη έχει μια ελαφρώς μεγαλύτερη διαφορά (46% των ανδρών καπνίζουν και 26% των γυναικών), ενώ οι υπόλοιπες περιοχές ξεφεύγουν περισσότερο. Συγκεκριμένα: στην Αφρική καπνίζει το 29% των ανδρών και μόλις το 4% των γυναικών, στην Νοτιοανατολική Ασία, το 44% των ανδρών και το 4% των γυναικών, ενώ στον Δυτικό Ειρηνικό η ψαλίδα ανοίγει, αφού καπνίζει το 60% των ανδρών και μόλις το 8% των γυναικών.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΤΟΥ Κ. ΚΩΣΤΑ ΛΙΘΑΔΙΩΤΗ

Ιστορίες του Γιάννη Τζώρτζη, Σκοπελίτη κατοίκου Ελβετίας


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΤΟΥ Κ. ΚΩΣΤΑ ΛΙΘΑΔΙΩΤΗ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ 1953 ΗΜΟΥΝ ΕΚΕΙ ΟΤΑΝ Ο ΚΟΣΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΤΟΝ ΚΟΤΣΟΦΙΤΗ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ 2013 ΗΜΟΥΝ ΠΑΛΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΤΟ ΣΗΚΩΝΕΙ Ο ΓΕΡΑΝΟΣ ΤΟΥ Κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΓΚΟΥΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΠΟΥ ΑΛΛΟΥ. 

Στο κτίριο Παπαστράτος η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα. Στις 8.15 θα πάει στην ΕΡΑ Βόλου

Παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα, η προγραμματισμένη για σήμερα Πέμπτη 13 Ιουνίου, εκδήλωση της ΝΕ Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, με ομιλητή τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξη Τσίπρα, θα πραγματοποιηθεί κανονικά στις 8.30 μμ, αλλά στο πανεπιστημιακό κτίριο «Παπαστράτος», και όχι στην παραλία. Ο Αλέξης Τσίπρας, φτάνοντας στον Βόλο, θα κατευθυνθεί στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Βόλου, όπου θα συναντηθεί με τους εργαζόμενους, για να εκφράσει την αλληλεγγύη του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ προς αυτούς και να τους ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί ώστε η ΕΡΤ να λειτουργήσει και πάλι.

«Αν έρθω έξω θα σας γ... όλους»

Βγείτε έξω να τα πούμε...»

Ενα νέο επεισόδιο στο σίριαλ αμαύρωσης των κοινοβουλευτικών θεσμών προστέθηκε χθες με αφορμή τη συζήτηση του αιτήματος άρσης ασυλιών κατά των βουλευτών Λιάνας Κανέλλη και Ρένας Δούρου, που είχε υποβάλει ο Ηλίας Κασιδιάρης για τα έκτροπα που ο ίδιος είχε προκαλέσει στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.
Η Βουλή δεν ενέκρινε το αίτημα του χρυσαυγίτη, με συντριπτική πλειοψηφία, παρά την αντίθετη εισήγηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου.
Η κυρία Δούρου αναπτύσσοντας τις θέσεις της τόνισε μεταξύ άλλων ότι η αίθουσα του δικαστηρίου αποτελεί το ιδανικό πεδίο για να αποκαλυφθεί το πρόσωπο της Χρυσής Αυγής. «Ούτε χρυσή ούτε αυγή είναι» είπε η βουλευτής, και τόνισε: «Είναι νεοναζί, φασίστες και δολοφόνοι και πρέπει να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί».
Η άρνηση του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη (βάσει του Κανονισμού του Κοινοβουλίου) να δώσει το λόγο για να απαντήσει στον Ηλία Κασιδιάρη, προκάλεσε την αντίδρασή του.

Καρατζαφέρης : ''Μπράβο Αντώνη Σαμαρά''

   Απο την εκπομπή ''όλη η Ελλάδα μια γειτονιά'' ο Γιώργος Καρατζαφέρης συνεχάρη τη κυβέρνηση και προσωπικά τον Αντώνη Σαμαρά για το κλείσιμο της ΕΡΤ. Ανέφερε πως δεν είναι δυνατόν να ''ταίζει ο ελληνικός λαός 4000 στόματα που δε προσφέρουν τίποτα''. Παράλληλα παρουσίασε αρκετά αποσπάσματα απο ομιλίες του στη βουλή όπου ζητούσε επίμονα τη μείωση του προσωπικού και την εξυγίανση της. Είπε πως θα μπορούσε να τη λειτουργήσει ο ίδιος με το 1/5 του προσωπικού και με ανταγωνιστικούς όρους.
   Τέλος, είπε πως δεν πρέπει να περάσει το παιχνίδι των αριστερών. ''Οι παππούδες μας το 44' έκαναν λάθος, οι γονείς που άφησαν τα παιδιά τους να πάνε στο πολυτεχνείο το ίδιο. Ας μην κάνουμε το ίδιο λάθος.'' Αφορμη αποτέλεσαν τα εγκωμιαστικά σχόλια προς την ΥΕΝΕΔ αφού σύμφωνα με το κ. Καρατζαφέρη ήταν η μόνη δημόσια τηλεόραση υπο την εποπτεία του στρατού η οποία αντικαταστάθηκε υπέρ αριστερών συμφερόντων.
Διακρίνω μία επικύνδινη συσπείρωση?
.............................................................
Μπράβο Αντώνη άφησες στο δρόμο

Η κυβέρνηση της ακροδεξιάς απειλεί τους πάντες

mail που βγήκε στο φως και έχει σταλεί από το υπουργείο οικονομικών και απειλεί όσους αναμεταδίδουν/προβάλουν την ΕΡΤ
Sent: Wednesday, June 12, 2013 3:45 AM
Subject: Κατάργηση ΕΡΤ Α.Ε.
Αγαπητέ κύριε-αγαπητή κυρία, Εκ μέρους του Υπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρα, σας ενημερώνουμε οτι σύμφωνα με τη την υπ’ αριθμ. ΟΙΚ.02/11.6.2013 (ΦΕΚ Β΄ 1414/11.6.2013) ΚΥΑ καταργείται η δημόσια επιχείρηση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΕΡΤ Α.Ε) και οι θυγατρικές της. Με βάση την παραπάνω απόφαση, διακόπτεται η λειτουργία της εταιρίας ΕΡΤ Α.Ε. και των θυγατρικών της και ως εκ τούτου παύει η εκπομπή σήματος από την ΕΡΤ.
Για το σκοπό αυτό, επισημαίνεται οτι τυχόν προβολή των πάσης φύσεως εκπομπών (τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών) που φέρουν το σήμα της ΕΡΤ Α.Ε. από περιφερειακούς τηλεοπτικούς σταθμούς, συνιστά μη αδειοδοτημένη και εξ’αυτού του λόγου παράνομη προβολή προγράμματος και αντιμετωπίζει όλες τις κυρώσεις που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

Από την αντίσταση-διαμαρτυρία στην εξέγερση-επανάσταση

Όλη αυτή η αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης και του Μνημονίου, σίγουρα χρειάζεται μια δυναμική και μαζική ανατρεπτική απάντηση, όχι απλά αντίσταση.

Όλη αυτή η αυταρχική πολιτική της κυβέρνησης και του Μνημονίου, η καταστολή, οι μαζικές απολύσεις, το πετσόκομμα των μισθών, η νέα στρατηγική του κεφαλαίου για να ξεπεράσει την κρίση του, σίγουρα χρειάζεται μια δυναμική και μαζική ανατρεπτική απάντηση, όχι απλά αντίσταση. Το ζήτημα δεν είναι τόσο ότι γίνονται απολύσεις στο δημόσιο (γιατί κανείς δεν κόπτεται για τις συνθήκες ζούγκλας στην αγορά εργασίας και τις μαζικές απολύσεις;) ούτε γιατί κλείνει ένα κρατικοδίαιτο κανάλι με εργαζόμενους που ανήκουν στην εργατική αριστοκρατία (τόσο με υλικούς όρους, δηλαδή υψηλούς μισθούς, τουλάχιστον μέχρι πριν την κρίση, όσο ιδεολογικούς και εξουσίας-κύρους). Οι μέχρι πρότινος βολεμένοι δημοσιογράφοι-παπαγαλάκια και τα υπόλοιπα στελέχη που αναπαράγουν την κυρίαρχη ιδεολογία δεν έκαναν αγώνες και κινητοποιήσεις για τους ταξικούς αδελφούς τους στα σκλαβοπάζαρα του ιδιωτικού τομέα. Αυτός είναι εξάλλου και ο ρόλος της εργατικής αριστοκρατίας: η εκτόνωση των ταξικών αντιθέσεων και της ταξικής πάλης. Ιδιαίτερα οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Το ουσιαστικό ζήτημα, λοιπόν, είναι η καταδικαστέα και ανάλγητη συμπεριφορά της εξουσίας, η αλαζονεία και η βία, οι αποφάσεις σοκ που δεν σέβονται τον παράγοντα άνθρωπο, τον εργαζόμενο ως πρόσωπο και όχι ως αριθμό ή πράγμα, την αξιοπρέπεια της ανθρώπινης ύπαρξης. Ο τρόπος που ανακοινώθηκε το κλείσιμο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης και οι συνακόλουθες χιλιάδες απολύσεις, είναι απαξιωτικός για τους πολίτες, τις αξίες της δημοκρατίας και της ελευθερίας, είναι αυταρχικός-

Τα «Παραπολιτικά» κατασκεύασαν ρεπορτάζ για «πλιάτσικο» στα γραφεία της ΕΡΤ

Προετοιμάζοντας το έδαφος για εισαγγελική παρέμβαση...

ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ!

ert-sygkentrosi-apergiaΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!
Η ΛΑΟΘΑΛΑΣΣΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ!
Aπό νωρίς το πρωί της Πέμπτης, μεγάλο πλήθος κόσμου συρρέει μαζικά στο Ραδιομέγαρο, δημιουργώντας μια εργατική λαοθάλασσα που έχει πλημμυρίσει την περιοχή και εκτείνεται από την σταση του μετρό «Νομισματοκοπείο» μέχρι το κτήριο της ΕΡΤ.
Η μεγαλειώδης απεργιακη συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζομένους στην ΕΡΤ και αντίδρασης στην ακολουθούμενη αυταρχική μνημονιακή πολιτική στέλνει ηχηρό μήνυμα προοδευτικής ανατροπής.
Από το μεσημέρι της Πέμπτης, κλειστά είναι και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της λεωφόρου Μεσογείων, ενώ οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την προσέλευση του κόσμου καθώς δε βρέχει εδώ και αρκετή ώρα στην περιοχή.

ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΜΕΓΑΡΟ
12:45 Συνεχίζει να συρρέει κατά χιλιάδες ο κόσμος από τους σταθμούς «Νομισματοκοπείο» και «Αγία Παρασκευή». Η Μεσογείων είναι και αυτή ασφυκτικά γεμάτη όπως και το προαύλιο του Ραδιομεγάρου.

Σκόπελος: 20 λόγοι για να την επισκεφτείς!

Σκοπελος: 20 λογοι για να την επισκεφτεις!
Η Σκόπελος σου δίνει 20 λόγους για να της πεις "ναι" κι αυτό το καλοκαίρι.
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ
Η γνωριμία σου με την αμφιθεατρικά χτισμένη πάνω από το Λιμάνι, σαν μια μεγάλη «αγκαλιά», γραφική Xώρα της Σκοπέλου είναι από τα βασικά must dos στο νησί. Κάτασπρα σπίτια, παραδοσιακές γωνιές, πολύχρωμα λουλούδια, ανηφορικά πλακόστρωτα σοκάκια και εκκλησάκια που ξεπηδούν σαν... μανιτάρια είναι οι εικόνες που θα αιχμαλωτιστούν για πάντα στη φωτογραφική μνήμη του μυαλού σου.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΝΗΣΙΑ, ΜΑΡΙΝΕΣ, ΣΥΝΟΡΑ

xepoulima
Καλεσμα ξενων για να ξεπουληθουν τα παντα στην χωρα... Ξεπωλουνται ετοιμες υγιείς και κερδοφορες επιχειρησεις χωρις να ξοδεψουν ευρώ ο ξενοι επιχειρηματιες... Απ τα μεγαλύτερα εγκλήματα όλων των εποχών!!! Η μεγαλύτερη προδοσια και το μεγαλυτερο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ στην ιστορια του έθνους μας! Ξεπούλημα κρατικής περιουσίας, δημόσιου πλούτου και ελληνικής γης. Δημοσια αγαθά που ανηκουν στους Ελληνες πολιτες και ειναι κατακτησεις των Ελληνων πολιτων εδω και πολλα χρονια αφου δωσανε αγωνες, πολεμήσαν για αυτα και χύσανε αιμα... Και οι προδοτες συγκυβερνήτες τα ξεπουλανε χωρις να ρωτησουν κανεναν απο εμας... Εχουν παρει εντολη να δωσουν την χωρα για 300 αργυρια, για ψυχουλα... Οι δοσιλογοι συγκυβερνήτες ετοιμαζουν να ξεπουλησουν φετος και την ΔΕΗ οπως τον ΟΤΕ, τις καλυτερες επιχειρησεις σε ολα τα Βαλκάνια με εκατομυρια ευρω εσοδα καθε μηνα αν τις διαχειριστούν σωστά οι δοσίλογοι πολιτικοι... Να θυμηθουμε οτι οι πιο πολλες εχουν ήδη ξεπουληθεί και καποιες απο αυτες ειναι στο προγραμμα (λογω μνημονίου 3) να ξεπουληθουν φετος το 2013 σε ξένους ιδιώτες (κυριως σε Γερμανούς, Καναδούς, Αμερικάνους και Τούρκους):

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ: Ο,ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΤ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!

panepistimio-patra
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ-ΤΕΙ, ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ
Το σοκ που προκάλεσε ο Σαμαράς με το λουκέτο στην ΕΡΤ (έστω κι αν διατείνεται ότι θα είναι προσωρινό για να γίνει η... υγιής ΕΡΤ), είναι η αρχή μιας χειρουργικής επέμβασης-σοκ που θα κάνει σε όλο το φάσμα του δημόσιου τομέα.
Νοσοκομεία: Ήδη κλείνουν καρδιοχειρουργικές μονάδες και συγχωνεύονται σε άλλα νοσοκομεία. Οι ασθενείς οδηγούνται στον αργό ή απότομο θάνατο, μια και οι συγχωνευμένες μονάδες είναι αδύνατον να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τον κόσμο. Συνεπώς οι κυβερνώντες λένε στους ασθενείς: «Ή βολέψου με ό,τι σου δίνουμε ή άντε πνίξου».
Πανεπιστήμια-ΤΕΙ-Σχολεία: Οι καθηγητές που θέλησαν να απεργήσουν στην περίοδο των Πανελλήνιων εξετάσεων, αλλά οι γονείς δεν στάθηκαν στο πλευρό τους, είχαν δίκιο. Τι θα κάνει λοιπόν ο Σαμαράς; Θα κλείσει δεκάδες σχολεία και θα τα συγχωνεύσει με άλλα. Πάνω από 10.000 εκπαιδευτικοί θα βρεθούν από την μια μέρα στην άλλη στην ανεργία! Το ίδιο θα ισχύσει και με τα Πανεπιστήμια μέσω του σχεδίου «Αθηνά».

ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΣΑΜΑΡΑ: ΕΦΗΡΜΟΣΕ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

ellas-kipros
ΕΝΑΣ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ
Απέδειξε πόσο εύκολη είναι η διακοπή των επικοινωνιών, οι οποίες εφόσον είναι τόσο συγκεντρωμένες είναι προφανώς ευκολότατο να διακοπούν και από εξωτερικές δυνάμεις.
Προειδοποιεί για τις δυνατότητες που υπάρχουν πλέον εγκαταστημένες, ώστε αστραπιαία να τεθεί σε απόλυτη ομηρία η κοινωνία μας. Με τον έλεγχο όλων των υποδομών, ακόμη και από κάποια ολιγάριθμη αλλά αποφασισμένη ομάδα με επιτελικό σχεδιασμό.
Αποκαλύπτει τις πολύ περιορισμένες δυνάμεις άμεσης αντίδρασης της κοινωνίας μας, αυτές που παραμένουν ακμαίες και ικανές να αντιδράσουν.
Πολιτικά:

ΑΛΕΡΤ!

Του Ν. ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ*
 Από μια κυβέρνηση, που έχει πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά, ο οποίος αρχικά υποδυόταν τον «αντίθετο» στα Μνημόνια, και που όταν ρωτήθηκε αν έχει κάνει την αυτοκριτική του για την εποχή που - έλεγε ότι - ήταν «αντίθετος», εκείνος έσπευσε να απολογηθεί δημοσίως για το...αμάρτημά του, αναφωνώντας (ενώπιον της Μέρκελ) εκείνο το απίθανο: «Ουδείς αναμάρτητος», όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς...
Από μια κυβέρνηση, που έχει συγκυβερνήτη τον κ. Βενιζέλο, τον αρχηγό εκείνου του κόμματος, του ΠΑΣΟΚ, που η προσήλωσή του στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου υπήρξε ανέκαθεν ένα από τα «δημοκρατικά» νήματα που ένωναν μεταξύ τους τις «σοσιαλιστικές» ψυχές των Τσοχατζόπουλων, των Τσουκάτων, των Παπακωνσταντίνου και των Μαντέληδων, όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς...

Από μια κυβέρνηση, που έχει συγκυβερνήτη τη ΔΗΜΑΡ, το κόμμα με σήμα κατατεθέν εκείνες τις αθεόφοβες «κόκκινες γραμμές», που ουδέποτε συναπαντήθηκαν με το «κόκκινο» της ντροπής, και που αποτελούν το άκρον άωτον της ξεδιαντροπιάς που αυτοαποκαλείται «Αριστερά της ευθύνης», όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς...
Από μια κυβέρνηση, που αυτό που διέπραξε στην ΕΡΤ δεν έχει προηγούμενο πουθενά στον σύγχρονο κόσμο και που αν επιχειρήσει κανείς να αναζητήσει το ιστορικό του αντίστοιχο, θα πρέπει - τηρουμένων όλων των ιστορικών και πολιτικών αναλογιών - να ανατρέξει στις 27 Απρίλη του '41, όταν έμπαιναν οι Γερμανοί στην Αθήνα και έπαυε να μεταδίδεται η φωνή του Ραδιοφωνικού Σταθμού Αθηνών, όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς...
Από μια κυβέρνηση, που η σχέση της με τη δημοκρατία ταυτίζεται με τη χειραγώγηση της κρατικής - κυβερνητικής (και ουδέποτε δημόσιας) ΕΡΤ, που η σχέση της με την ενημέρωση περνά μέσα από το «λουκέτο» στην ΕΡΤ και που, τελικά, η σχέση της με την πληροφόρηση του λαού καταλήγει πάντα να κουλουριάζεται απροκάλυπτα στην αγκαλιά εκείνης της ποιότητας, εκείνου του πλουραλισμού και εκείνης της αντικειμενικότητας που στάζει απ' όλους τους πόρους της η ενημέρωση των εργολάβων, των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και των βιομηχάνων καναλαρχών, όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς...

Ο αδιάφθορος κύριος Κεδίκογλου... μεταξύ άλλων "υπηρέτησε" τη "θητεία" του "αποσπασμένος" στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι!

Ένας δικαστής δεν υπάρχει; Μέχρι να υπάρξουν Λαϊκά Δικαστήρια με λαϊκούς δικαστές, θα έχουμε "δικαιοσύνη" Γερμανοτσολιάδων;

Έξι φορές χρησιμοποιεί ο Σ. Κεδίκογλου τη λέξη «αδιαφάνεια» προκειμένου να πείσει ότι «δεν κλείνει η ΕΡΤ. Κλείνει ένα στραβό οικοδόμημα, με στραβά θεμέλια» [δηλώσεις του στο Βήμα FM]. Πόσο διαφανής, όμως, είναι ο ίδιος; Και, μάλιστα, σε σχέση με την ίδια την ΕΡΤ;
Από το ξεκίνημα της ΕΡΤ ελάχιστοι ήταν οι μόνιμοι δημοσιογράφοι - οι περισσότεροι δούλευαν ως συμβασιούχοι. Λίγο πριν τα μέσα της δεκαετίας του '90 -μετά την πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη- προσελήφθη ως συμβασιούχος στη ΝΕΤ ο νεαρός Σίμος Κεδίκογλου, γιος του υπουργού του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεδίκογλου. Η σύμβασή του, όμως, κράτησε λίγο. Όχι γιατί απελύθη, αλλά γιατί... μια υποτροφία από το CNN απαιτούσε ως βασικό προσόν τη μονιμότητα στην ΕΡΤ. Το CNN, σωστά, δεν ήθελε να εκπαιδεύσει συμβασιούχο δημοσιογράφο που στη συνέχεια, με το χαρτί του CNN, θα μπορούσε να εργαστεί σε ιδιωτικό κανάλι. Ο νεαρός Σ. Κεδίκογλου ετοίμασε τις βαλίτσες την ίδια ώρα που η κυβέρνηση ετοίμαζε δύο φωτογραφικές προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων. Σωστά μαντέψατε. Η μία αφορούσε τον Σ. Κεδίκογλου, η άλλη την Μ.Π.
Τέσσερα χρόνια ο Σ. Κεδίκογλου πληρωνόταν από την ΕΡΤ και έκανε μετεκπαίδευση στη δημοσιογραφία στο CNN! Με την επιστροφή του, όμως, δεν σταμάτησε στην Αγ. Παρασκευή, αλλά συνέχισε για την Παιανία, όπου η Ρ. Κορομηλά έκανε το Bravissimo, στο Mega. Και προσελήφθη ως συμπαρουσιαστής της.

Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Γλώσσας Πολιτιστικές Εκδηλώσεις «Γλώσσα 2013»ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γλώσσας Σκοπέλου διοργανώνει και φέτος τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που εδώ και 30 χρόνια έχουν καθορίσει την ταυτότητα του γραφικού χωριού. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις «Γλώσσα 2013», με γνώμονα την ποιότητα και την παράδοση φέτος θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο με το πλούσιο πρόγραμμα τους.

Οι εκδηλώσεις ξεκινάνε δυναμικά στα Γήπεδα των Σχολείων της Γλώσσας Σκοπέλου με:

  • Την Παρασκευή 02 Αυγούστου, συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη
  • Το Σάββατο 03 Αυγούστου, με παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό του συλλόγου.
  • Την Κυριακή 04 Αυγούστου, με το «Γλωσσώτικο Θεατρικό» γραμμένο σε ντοπιολαλιά, από τα παιδιά και τους μεγάλους της Γλώσσας
  • Την Δευτέρα 05 Αυγούστου, συναυλία του Κώστα Μακεδόνα με τη φιλική συμμετοχής της Κατερίνας Ντίνου

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 06 Αύγουστου, και ώρα 21.00 στο επίνειο της Γλώσσας, το Λουτράκι με το νησιώτικο πανηγύρι. Η ξεσηκωτική ορχήστρα παρέα με τον γνωστό βιολιτζή Μιχάλη Γαμπιεράκη θα σημάνουν το τέλος των εκδηλώσεων.

Η Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, με αφορμή τη συγκρότηση του Τοπικού Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια προς τον Δήμο Βόλου, την τοπική Εκκλησία και όλους τους συμβαλλόμενους φορείς για την συνυπογραφή του Συμφώνου για τη συγκρότηση Τοπικού Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Το συγκεκριμένο εγχείρημα αποτελεί ένα φάρο ελπίδας στην πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ενέργειες όπως η συγκεκριμένη φανερώνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη στήριξη που επιβάλλεται να παρέχεται στους χειμαζόμενους πολίτες, οι οποίοι την ίδια στιγμή που βυθίζονται στην απόλυτη ανέχεια το κοινωνικό κράτος εξαϋλώνεται. Δηλώνω την αμέριστη συμπαράστασή μου στην προσπάθεια που καταβάλλουν ο

Και οι ναυτεργάτες υπέρ της ΕΡΤ


Τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ – ΠΕΠΡΝ – ΠΕΣ/ΝΑΤ, η Επιτροπή Ανέργων Ναυτεργατών, οι ναυτεργάτες που βρισκόμαστε σε πολιτική επιστράτευση καταδικάζουμε την αντεργατική απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ, απολύοντας 2.656 εργαζόμενους.
          Συμπαραστεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ, το δίκιο της εργατικής τάξης, των εργαζομένων δεν θα κριθεί με τις «Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου», με το «νόμο και τάξη» που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου, συντρίβοντας  τα δικαιώματα των εργαζομένων.
          Καταδικάζουμε τις πειρατικές ενέργειες της κυβέρνησης να διακόψει την λειτουργία της ΕΡΤ και του 902 TV  γιατί αναμετέδιδε το πρόγραμμα της ΕΡΤ εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους.
          Με οργάνωση  - συσπείρωση δυνάμεων σε κάθε χώρο δουλειάς, να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον «εργασιακό μεσαίωνα» κεφαλαίου – κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης, να βγούμε στην αντεπίθεση σε σύγκρουση με την αντιλαϊκή πολιτική προς όφελος της εργατικής λαϊκής οικογένειας.
          Καλούμε την ΠΝΟ και τα ναυτεργατικά σωματεία να συνεδριάσει σήμερα έκτακτα η Εκτελεστική Επιτροπή, να στηρίξουμε την απόφαση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για 24ωρη απεργία την Πέμπτη 13 Ιούνη 2013.
ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

Ένας ελεύθερος σκοπευτής στην καρδιά του κράτους

Ο κόσμος που κατά χιλιάδες άρχισε να συρρέει χθες προς το μέγαρο της ΕΡΤ, λίγη ώρα πριν πέσει η αυλαία του τελευταίου της δελτίου ήταν πέρα από κάθε προσδοκία. Δεν θυμάμαι άλλο ανάλογο περιστατικό, αυθόρμητης προσέλευσης τα τελευταία χρόνια, ίσως μόνο κατά κάποιο τρόπο στην...
περίπτωση της Χαλυβουργικής, αλλά και πάλι τα δύο γεγονότα δεν είναι συγκρίσιμα. Το πλήθος ήταν πράγματι τεράστιο, δεν συζητάω για τους εντός του περιβόλου, που είχε γεμίσει ασφυχτικά, αλλά για όσους είχαν γεμίσει εξ ίσου ασφυκτικά τη Μεσογείων, από το ραδιομέγαρο μέχρι την πλατεία της Αγ. Παρασκευής προς τα δεξιά, και μέχρι εκεί που έβλεπα, προς τα αριστερά. Και, σίγουρα έβλεπα πολύ μακριά. Κόσμος κάθε ηλικίας, νέοι, γέροι, και παιδιά, κυριολεκτικά, κι ας είχαν περάσει τα μεσάνυχτα, όταν τα παιδιά θα έπρεπε να ήταν ήδη στα κρεβάτια τους και να ονειρεύονται. Τι; Αλλά αυτό είναι για άλλη κουβέντα.
Τι έφερε λοιπόν αυτό το πλήθος προς τα κει; Ήταν τόσο το κλείσιμο της  δημόσιας τηλεόρασης που ξεδίπλωσε νοσταλγικές πτυχές και το συγκίνησε; Μπορεί να μέτρησε κι αυτό, αλλά όχι τόσο πολύ, τολμώ να υποθέσω, μιας και όλο τον προηγούμενο καιρό, που πολύ πιο πολύτιμα δημόσια αγαθά συρρικνώνονταν μέχρι εξαέρωσης, όπως σχολεία, νοσοκομεία, περίθαλψη κ.ά., αυτό παρέμενε ασυγκίνητο και αδρανές.

"αποφασίζουμε και διατάσσουμε: απαγορεύονται οι συναθροίσεις"

κείμενο που κυκλοφορεί στην πόλη της Αθήνας. prolprot.espivblogs.net

Image scaled down

"αποφασίζουμε και διατάσσουμε: απαγορεύονται οι συναθροίσεις"
 
Κανένας δημοκράτης δεν ομολογεί ότι το καθεστώς που θέτει το δίλλημα «ή εγώ ή τα τανκς» στην πραγματικότητα κυβερνάει ήδη με τα τανκς.
Γ.Λυκιαρδόπουλος
 
Εμείς μπορούμε να δώσουμε τη ζωή μας σ’ ένα συλλαλητήριο. Εσείς τι  μπορείτε;
Ν.Καρούζος
 
Το ντόπιο και το διεθνοποιημένο Κεφάλαιο, το Κράτος και οι υπερεθνικοί σύμμαχοί του βαθαίνουν την ανελέητη επίθεσή τους ενάντια στους «από κάτω» του καπιταλιστικού κόσμου, ενάντια στον κόσμο της Αντίστασης και του Αγώνα. Η κατάσταση μόνιμης έκτακτης ανάγκης θεσμοποιείται, ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός προελαύνει και οι δυνάστες της ζωής μας αποθρασύνονται. Η ακατάσχετη προπαγάνδα για την έλευση της καπιταλιστικής ανάπτυξης και την έξοδο από την καπιταλιστική κρίση αναπτύσσεται παράλληλα με την κυρίαρχη ιδεολογία της εθνικής ενότητας και τα κηρύγματα για την πάταξη της ανομίας, για την εδραίωση του νόμου και της τάξης.
Υποτίμησαν την εργασία και μαζικοποίησαν την ανεργία. Ποινικοποίησαν τη φτώχεια και επέκτειναν τη σύγχρονη δουλοπαροικία. Ξήλωσαν κατακτήσεις και κεκτημένα. Έσπειραν το

Κάλεσμα στην απεργία Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013 Θεσσαλονίκη

Κάλεσμα στην απεργία Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013 Καμάρα 10πμ

Κάλεσμα στην απεργία Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

 


 Αυτό που δεν μπορεί να κρυφτεί πια είναι ότι καταρρέουν. Χωρίς όμως τη λαική πρωτοβουλία, την οργανωμένη αντεπίθεση της εργατικής τάξης θα προσπαθήσουν να μας τραβήξουν μαζί τους. Οι χιλιάδες απολύσεις στο δημόσιο που ετοίμαζαν και ανακοίνωναν μήνες τώρα είναι γεγονός. Μέσα σε ένα απόγευμα 2500 θέσεις εργασίας έγιναν καπνός, μαζί τους ανατρέπονται άρδην και οι ζωές χιλιάδων εργαζομένων. Η πολιτική της καπιταλιστικής χούντας που κυβερνά μοιάζει με ρώσικη ρουλέτα, στο στόχαστρο του όπλου βρίσκεται όμως πάντα ο ίδιος στόχος, οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματά τους, οι όροι ζωής τους. Σε αυτό το παιχνίδι η κυβέρνηση παίζει διαρκώς το χαρτί του κοινωνικού αυτοματισμού. Προσπαθεί να πείσει τους εργαζόμενους ότι ο διαχωρισμός θα τους σώσει ότι χωρίζονται σε καλούς και χρήσιμους και κακούς και άχρηστους. Σίγουρα βασικό κριτήριο για την επιλογή του λουκέτου στην ΕΡΤ ήταν ότι αυτή θα  έδινε περισσότερη τροφή για τα γνωστά επιχειρήματα που πυροδοτούν τον κοινωνικό ανταγωνισμό. Φυσικά αυτό που δεν λέγεται ποτέ είναι ότι η διαμόρφωση της ΕΡΤ σε αυτό που ήταν μέχρι τώρα είναι έργο των ίδιων ανθρώπων οι οποίοι

ΨΗΦΙΣΜΑ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Οι συγκεντρώσεις συμπαράστασης για τους εργαζόμενους στη δημόσια τηλεόραση να γίνουν εστίες αντίστασης απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική .
                                            ΨΗΦΙΣΜΑ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
ΚΑΙ ΣΤΙΣ    ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Ένας χρόνος μετά τις εκλογές, ένας χρόνος βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής από την τρικομματική κυβέρνηση της υποταγής στους ξένους και ντόπιους καπιταλιστές ,ένας χρόνος με τους καναλάρχες της «ελεύθερης ενημέρωσης» να στήνουν το σκηνικό της καταστροφής, με  διλλήματα (ευρώ-δραχμή), με  αδιέξοδα (μέσα ή έξω από την Ευρώπη), με στημένες δημοσκοπήσεις, με την αναφορά στα «δυο άκρα», ώστε να μη βλέπουμε τη φασιστικοποίηση στη ζωή μας.
Οι απαγορεύσεις των απεργιών και των διαδηλώσεων, οι επιστρατεύσεις των ναυτεργατών, των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, των εκπαιδευτικών  και τώρα με την κατάργηση της δημόσιας τηλεόρασης, μας δείχνουν το φασιστικό πρόσωπο του κράτους και της κυβέρνησης.
Με πράξη νομοθετικού περιεχομένου, παραβιάζοντας πολλάκις το σύνταγμα τους και τους νόμους τους όπως έχει κάνει για να περάσει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα, έριξε τη συχνότητα της ΕΡΤ και οδηγεί 2656 εργαζόμενους στην ανεργία.

Η ανακοίνωση των εργαζομένων στην ΕΡΤ

@@@@@
«Ο πρωθυπουργός απόψε αναρωτήθηκε, αν κόψαμε από τον αέρα της ΕΡΤ την ομιλία του. Τον διαβεβαιώνουμε ότι η ομιλία του προβλήθηκε ολόκληρη σε ζωντανή σύνδεση.

Να εκλάβουμε ως αυτοκριτική τις καταγγελίες για αδιαφάνεια και κυκλώματα και λεηλασία; Οι διοικήσεις διορισμένες από την κυβέρνηση του κυρίου Σαμαρά, την ώρα που απολύονταν συμβασιούχοι έπαιρναν αποφάσεις για πρόσληψη συμβούλων και μεικτές και εξωτερικές παραγωγές σε ημέτερους, με υπέρογκα για την εποχή ποσά και με περιθωριακά ποσοστά τηλεθέασης. Αυτά καταγγέλλουμε τόσο καιρό που λέμε ότι δεν απεργούμε για τα προνόμια μας αλλά για να αποτρέψουμε την απαξίωση της ΕΡΤ και την περιθωριοποίηση της.

Μας αποκάλεσε τζουράσικ παρκ. Αλλά οι μέθοδοι διοίκησης που χρησιμοποιήθηκαν τον τελευταίο χρόνο στην ΕΡΤ θυμίζουν παλαιοκομματικές νοοτροπίες διοίκησης που έφεραν τα αποτελέσματα τα οποία καταγγέλλει.

Στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 13/6/13 Όλοι στη διαδήλωση στο ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής, 11 π.μ.

Στο πλευρό των απολυμένων της EPT
 
Το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα καταγγέλλει την απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) να κλείσει την ΕΡΤ και να απολύσει 2.600 εργαζόμενους.
Η απόφαση της κυβέρνησης είναι πιλοτική για ό,τι επακολουθήσει και στον υπόλοιπο Δημόσιο Τομέα. Η επιβολή αυτής της πολιτικής με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου φανερώνει πως η κυβέρνηση -υπάλληλος των τοκογλύφων, πλήρως απομονωμένη από την κοινωνία, αφήνει στην άκρη τα δημοκρατικά κοινοβουλευτικά προσχήματα και επιβάλλει την αντεργατική πολιτική της με αυταρχικά διατάγματα. Διόλου τυχαίο, η κυβερνητική απόφαση υποστηρίζεται μόνο από τους ναζιστές της Xρυσής Aυγής.

Το ΠΑΜΕ Σκοπέλου καλεί όλους τους εργαζόμενους,

Το ΠΑΜΕ Σκοπέλου καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τους νέους και τις νέες μαζικά να πάρουν μέρος στην αυριανή απεργία και στη συγκέντρωση μπροστά στο δημοτικό καφενείο, στις 10:30 το πρωί.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΤΩΡΑ ΣΦΟΔΡΉ ΚΑΤΑΙΓΊΔΑ ....

ΕΔΩ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΑΡΧΙΣΕ ΔΥΝΑΤΉ ΝΕΡΟΠΟΝΤΉ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΎΣΚΟΛΗ
ΒΡΆΔΙΑ ΑΠΟΨΕ....

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου