Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013

ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΕΡΤ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

INTERNETET
Καιρός να το καταλάβετε πλέον, το ίντερνετ δεν είναι ελεύθερο‼! Σηκωθείτε από τους καναπέδες και τα τουίτερ σας επιτέλους Έλληνες‼!

Τῆς νήσου Σκοπέλου οἱ εὐγενεῖς καλλιτέχνες...

Σὲ μέρες ἀπελπισμοῦ καὶ ὑποτονικῆς διάθεσης κάποια πρόσωπα μὲ  τὶς δημιουργίες τους καὶ τὴν ἀνάταση ποὺ χαρίζουν στὴν ψυχή, παρατείνουν τὴν αἰσιοδοξία καὶ μὲ τὸ ἔργο τους, πρὸ πάντων μὲ αὐτό, τὴν καλλιεργοῦν σὲ πεῖσμα τῶν ὅσων προσπαθοῦν νὰ ἐμφυτέψουν στὴν ψυχή μας τὴν κατάθλιψη καὶ ἀπόγνωση.

Πέρσυστὸ «Ἀρχοντικὸ Βακράτσα», στὴ Σκόπελο, ἔγινε μιὰ ἔκθεση ἀπὸ ντόπιους καλλιτέχνες, τὴν ὁποία μάλιστα ἐγκαινίασε ἐπιχώριος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος. Ἐκεῖ κατάθεσαν τὰ ἔργα τους ἀρκετοὶ τῶν Σκοπελιτῶν καλλιτεχνῶν, γιὰ τοὺς ὀποίους ἀξίζει μιὰ ἀκόμη συγχαρητήριος χειραψία τιμῆς καὶ σεβασμοῦ στὸ ἔργο τους.

LIVE ERT ΕΔΩ

ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ! ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ! ΛΑΕ ΚΑΤΕΒΑ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ… ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑkedikogloyxoynta
ΟΙ ΠΟΜΠΟΙ ΠΕΦΤΟΥΝ Ο ΕΝΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ
Εδώ Πολυτεχνείο! Εδώ Πολυτεχνειο! Σας μιλά ο Ραδιοφωνικός Σταθμός των ελεύθερων αγωνιζόμενων φοιτητών, των ελεύθερων αγωνιζόμενων Ελλήνων. Κάτω η χούντα, κάτω ο Παπαδόπουλος, έξω οι Αμερικάνοι, κάτω ο φασισμός, η χούντα θα πέσει από το λαό... Λαέ, κατέβα στο πεζοδρόμιο, έλα να μας συμπαρασταθείς, τη λευτεριά σου για να δεις...

Μ. ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ: “Πολιτική δειλία της Συγκυβέρνησης έναντι της ΕΡΤ”


Αθήνα, 11.6.2013

Μ. ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ: “Πολιτική δειλία της Συγκυβέρνησης έναντι της ΕΡΤ

Σχολιάζοντας την σημερινή δημοσίευση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για το προσωπικό των ΝΠΙΔ του Δημοσίου και την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για το κλείσιμο της ΕΡΤ, η αναπλ. Γραμματέας της Κ.Ο, Τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης και Βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Για ακόμη μια φορά η Συγκυβέρνηση επέδειξε σήμερα πολιτική δειλία. Από την μια είδαμε την δημοσίευση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία παρακάμπτει τη Βουλή προκειμένου να απολύσει με υπουργικές αποφάσεις εργαζομένους των καταργούμενων/συγχωνευόμενων δημόσιων επιχειρήσεων. Από την άλλη μεριά ακούσαμε τα κλαψουρίσματα του ΠΑΣΟΚ με αφορμή το σημερινό κλείσιμο της ΕΡΤ.

ΕΠΕΣΕ ΤΟ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ...

...ΕΚΤΑΚΤΟ...
Πριν από λίγα λεπτά έπεσε το αναλογικό σήμα της ΕΡΤ...

Εμπρός λάε, μην τους φοβηθείς! Ήρθε η ώρα της ανατροπής!

ΧΑΡΡΥ ΚΛΥΝΝ

Εκτός το «Εξπρές Σκιάθος»

Τα πλοία «Εξπρές Πήγασος» και «Πρωτέας», καθώς και το φλάιν κατ, εξυπηρετούν τις ανάγκες της γραμμής Βόλου - Βορείων Σποράδων, ενώ στο μεταξύ εργασίες συντήρησης πραγματοποιούνται στο «Εξπρές Σκιάθος», οι οποίες ξεκίνησαν χθες.
Συγκεκριμένα, εργασίες προληπτικής συντήρησης πραγματοποιούνται στο συγκεκριμένο πλοίο της Hellenic Seaways οι οποίες θα διαρκέσουν έως και την Πέμπτη 13 Ιουνίου, ενόψει της έναρξης των διπλών καθημερινών του δρομολογίων από την επόμενη εβδομάδα. Στο μεταξύ, τα προγραμματισμένα δρομολόγια προς τα νησιά των Βορείων Σποράδων, στην διάρκεια εκτέλεσης των παραπάνω εργασιών, εξυπηρετεί το «Εξπρές Πήγασος», της ίδιας εταιρίας, το οποίο από την Παρασκευή, θα κινείται, αντίστοιχα, στην γραμμή του Αγίου Κωνσταντίνου.
Κανονικά εκτελούνται παράλληλα τα δρομολόγια του πλοίου «Πρωτέας» που ανήκει στον στόλο της ΑΝΕΣ, της Ανώνυμης Ναυτιλιακής Εταιρίας Σύμης και κινείται επίσης σε μόνιμη βάση στην γραμμή Βόλου - Βορείων Σποράδων. Σύμφωνα μάλιστα με τον υπάρχοντα προγραμματισμό, θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο τα δρομολόγια του «Πρωτέα», ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, δεδομένου ότι αναμένεται να ταξιδέψει μεγάλος αριθμός επισκεπτών προς τα νησιά.

Αλλάζει μορφή το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκιάθου;

Αλλάζει μορφή το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκιάθου; Σε φάση νομικής διερεύνησης βρίσκεται η προοπτική διαφοροποίησης της υφιστάμενης μορφής του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου, καθώς έχει ανατεθεί σε δικηγόρο να εξετάσει εάν είναι εφικτή η σύσταση Α.Ε.. Το θέμα διερευνάται με βάση την υπάρχουσα νομοθεσία αλλά και τις αλλαγές που προβλέπονται να ισχύσουν, σε επίπεδο ενοποίησης ή κατάργησης Οργανισμών.
            Ο προϋπολογισμός του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου ανέρχεται στο ποσό των 450.000 ευρώ, το οποίο καλύπτει «κατά βάση μικρής κλίμακας έργα, επισκευές και συντηρήσεις» όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Δ.Σ. Πασχάλης Πασχάλης.
            Στο μεταξύ, συνεδρίασε τις προηγούμενες μέρες το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου, συζητώντας την αναμόρφωση του προϋπολογισμού, κατόπιν υπόδειξης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, προκειμένου να προσληφθεί έκτακτος υπάλληλος με δίμηνη σύμβαση, με στόχο να ενισχυθεί η καθαριότητα του λιμανιού.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΕΣΣΑΛΙΑ Τεράστιες καταστροφές από χαλαζόπτωση

Από τις καταστροφές στις καλλιέργειες ροδάκινου στον Τύρναβο
Icon
Μεγάλες καταστροφές σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών (οπωροφόρων δέντρων - κηπευτικών - σιτηρών) προκλήθηκαν από την ισχυρή χαλαζόπτωση που έπληξε περιοχές της Πελοποννήσου, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.Συγκεκριμένα, στην Αρκαδία, τις μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου το χαλάζι που έπεσε ήταν σε μέγεθος καρυδιού κι έπληξε πολλά δημοτικά διαμερίσματα της Τεγέας και του Κορυθίου. Οπου έπεσε το χαλάζι η καταστροφή σε μηλιές, αχλαδιές, κερασιές, βυσσινιές, αμπέλια, πατάτες, κηπευτικά ήταν ολοκληρωτική. Πολλοί αγρότες βρίσκονται ένα βήμα πριν την ολική οικονομική καταστροφή καθώς όχι μόνο έχασαν τελικά την παραγωγή τους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αλλά είχαν ξοδέψει και χιλιάδες ευρώ για σπόρους, προετοιμασία χωραφιού, λιπάσματα, φυτοφάρμακα, μεροκάματα κ.ά.
Στη Μακεδονία, τεράστιες καταστροφές προκλήθηκαν από τη χαλαζόπτωση που έπληξε περιοχές των Νομών Κοζάνης, Γρεβενών και Ημαθίας, την περασμένη Παρασκευή. Μάλιστα στην Ημαθία, το χαλάζι «χτύπησε» και νέες καλλιέργειες χτες το απόγευμα. Από το χαλάζι χτυπήθηκαν οπωροφόρα δέντρα (κεράσια και πρώιμες ποικιλίες ροδάκινων), σιτηρά, αμπέλια, κηπευτικά κ.ά.

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου

Ανακοίνωση εξέδωσε η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση που με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που αποφάσισε επιδιώκει το κλείσιμο δημόσιων οργανισμών και φορέων. Μεταξύ αυτών κινδυνεύει με κλείσιμο και η ΕΡΤ. Αποτέλεσμα αυτής της απαράδεκτης και αντεργατικής απόφασης θα είναι η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων.
Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και σε όλων των δημόσιων φορέων. Να μην σκύψουν το κεφάλι. Να μην τρομοκρατηθούν. Να οργανώσουν τη πάλη τους, την αντίσταση τους απέναντι στην πολιτική που τους πετάει στο δρόμο και στον καιάδα της ανεργίας».

ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΘΗΚΕ...

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ Η ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΡΤ!
Τσάμπα η εργολαβία κατασυκοφάντησης από το Ντινόπουλο του Χατζηνικολάου και της Real News για το πρωτοσέλιδο περί λουκέτου της ΕΡΤ. Ο γαλάζιος βουλευτής χρέωσε στο δημοσιογράφο...
τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν και οι οποίες πριν από λίγο επιβεβαιώθηκαν με τη δημοσιοποίηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για λουκέτο στους Οργανισμούς που θα αποφασίσει η κυβέρνηση, όπως μετέδωσε πρώτη η Μ. Σπυράκη στο μεσημβρινό δελτίο του Mega. Είναι προφανές ότι η απόφαση αφορά και την ΕΡΤ η οποία θα κλείσει και θα ανοίξει πάλι την επομένη. Θα διαμαρτυρηθεί τώρα ο προστάτης της ΕΡΤ Α. Ντινόπουλος για τις αποφάσεις της κυβέρνησης και του κόμματός του;

TA ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΕΚΠΕΜΠΕΙ Η ΕΡΤ!!!

ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ, "ΑΠΟ... ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΙΣΩΣ ΞΑΝΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ" ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!
Από λεπτό σε λεπτό θα υπάρξουν κυβερνητικές ανακοινώσεις, κατά πάσα πιθανότητα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για το λουκέτο στην ΕΡΤ. Από τις μέχρι τώρα πληροφορίες το σήμα της ΕΡΤ θα σταματήσει να εκπέμπει απόψε τα...
μεσάνυχτα! Όσον αφορά το πότε θα επαναλειτουργήσει όλα είναι στον αέρα. Κάποιοι στο Μαξίμου αναφέρουν ότι θα εκπέμψει και πάλι από τον Σεπτέμβριο, το πιθανότερο όμως είναι να χαθεί για πάντα από τον αέρα το ιστορικό σήμα της κρατικής τηλεόρασης. Θα επανέλθουμε...

ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΔΗΛΑΔΉ ΣΚΙΑΘΟ ΣΚΟΠΕΛΟ ΑΛΌΝΝΗΣΟ ΓΙΟΚ ΓΙΑΤΗ ΡΕ ΨΕΥΤΕΣ?

Κέρκυρα: Υδροπλάνα στην Αδριατική

Κέρκυρα: Υδροπλάνα στην Αδριατική

Συνάντηση των εταίρων του ευρωπαϊκού προγράμματος Adriaticseaplane, πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Φαληράκι με τη συμμετοχή εκπροσώπων από την Ελλάδα, την Αλβανία, την Κροατία και την Ιταλία. Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη δικτύου υδροπλάνων στην ευρύτερη περιοχή της Αδριατικής, ως μέσου συγκοινωνιακής σύνδεσης των περιοχών αλλά και μοχλού τουριστικής και

Σκιάθος: Εκδηλώσεις γιά μικρούς και μεγάλους

Ο Δήμος Σκιάθου διοργανώνει και φέτος στο πανέμορφο νησί του Παπαδιαμάντη, καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις, που μπορούν να παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι, αφού απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες.

Αύριο Τετάρτη το 3ο Νηπιαγωγείο Σκιάθου, θα ανεβάσει τη θεατρική παράσταση  "Ο Πειρασμός" του Γρηγόρη Ξενόπουλου, στην αίθουσα Εικαστικών στις 9.15 το βράδυ.
Την Πέμπτη 13/6, η ΣΤ' Τάξη του 1ου Δημ. Σχολείου Σκιάθου  ανεβάζει τη θεατρική παράσταση "Της Κακομοίρας" (Ο Μπακαλόγατος), στο θέατρο "Μπούρτζι" στις 9.00 το βράδυ.
Τέλος, το Σάββατο 15/6, ο Πολιτιστικός Σύλλογος  η "Σκιάθος", προγραμματίζει το ανέβασμα της παράστασης από τη θεατρική ομάδα "ΞΑΝΘΙΑΣ" με τίτλο: "Οι Χαλασοχώρηδες"

Ο ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ υποψήφιος ΔΗΜΑΡΧΟΣ (Χωρίς βίντεο!)

Του Γιώργου Νικολαϊδη 
 
Ο Δήμος Θερμαϊκού προγραμμάτισε σειρά παραστάσεων θεάτρου σκιών.
 
Εδώ, ένα απόσπασμα από μιαν…αλλιώτικη  παράσταση, εντελώς φανταστική,  σαν ανάπαυλα στην κρίση των καιρών.
(Η οποιαδήποτε σχέση της υπόθεσης του έργου με την εγκεκριμένη μεν αλλά μη πραγματοποιηθείσα  τελικά αγορά i-Pads για ηλεκτρονική (!) ενημέρωση των δημοτικών συμβούλων, είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΗ,  και ο τυχόν συνειρμός με υπαρκτά πρόσωπα είναι δικός σας.
  ***
Η αυλαία ανοίγει.
Ο Μπάρμπα-Γιώργος κάθεται  στην σκιά ενός δένδρου κοντά στην στάνη του  και χαζεύει τα πρόβατα που βόσκουν.
Από το βάθος ακούγονται φωνές και χειροκροτήματα που γίνονται εντονότερα καθώς  πολλοί ψηφοφόροι τον πλησιάζουν κρατώντας πλακάτ και κραυγάζοντας ρυθμικά.
 
Ε-σέ-να θέ-λου-με!..
Είσαι  ο καλύτερος δήμαρχος!...
Ζήτω ο Καραγκιόζης!...
Δώσε λύσεις επιτέλους! 
ΚΑ - ΡΑ - ΓΚΙΟ - ΖΗΣ !  ΚΑ - ΡΑ - ΓΚΙΟ - ΖΗΣ ! Καραγκιόζη, είσαι ο σωτήρας μας!...
 
Οι ψηφοφόροι καταφτάνουν.
Προηγείται ο Καραγκιόζης με ημίψηλο μαύρο καπέλο (σαν εκείνο σαν εκείνο που κράταγε στο χέρι ο….Παπαδόπουλος στις παρελάσεις) και χελιδονάτη ρεντιγκότα!
 
Μπάρμπα-Γιώργος :  Αϊ μανούλα ΄μ, ουρέ τι βλέπου ου γιέρμους; Ουρέ τίνι πάλι τούτου σήμερις; Τ ανιψούδι ΄μ μι ψηλό καπέλου; Ουρέ σάματις κέρδισι του Τζόκερ κι τριλλάθκι του σκασμένου;  Έχ' γούστου!...

Το «ναυάγιο» και οι (συν)αυτουργοί του

Του Θανάση Νικολαΐδη
ΑΠΟΤΥΧΙΑ, κι εμείς ψάχνουμε την αιτία της σαρώνοντας, ως παρατηρητές (και μόνο) τα επίπεδα, καχύποπτοι για τους πάντες, ακόμα και για τον…εαυτό μας. Θα φτάσουμε στις ευθύνες του «λαού του μικρού του μέγα», ξεκινώντας από ψηλά. Εκεί όπου φτιάχνονται σχέδια και χαράζονται πολιτικές. Για την Ευρώπη των «μακρινών» Αμερικανών μιλάμε, που λειτουργεί ως εξάρτημα για τα συμφέροντά τους, πριν το πετάξουν στα σκουπίδια.
ΔΕΝ βρισκόμαστε στα χρόνια του ψυχρού πολέμου και των (φανερών και κρυφών) ανταγωνισμών. Τους βλέπαμε «μεγάλους» (επειδή είμασταν γονατιστοί), σήμερα γίναν’ ένας που κουμαντάρει τον κόσμο, ως τρανός, μοναδικός αφέντης. Με τη στρατηγική του, αλλά και με τις…Νατοϊκές του βόμβες, αν χρειαστεί και «όπου δει». Με τους λαούς να πιστεύουν(;) πως υπάρχει ελπίδα για αναβίωση της κομμουνιστικής Ρωσίας και πως η Κίνα είναι «αφύλαχτη» και ανεξέλεγκτη. Έχει τον κρυφό(;) σκιτσογράφο της η σημερινή εικόνα του κόσμου, υπάρχουν σχέδια για το μέλλον και η γεωστρατηγική έγνοια και επίβλεψη των ΗΠΑ καλύπτεται με επιχειρησιακές δραστηριότητες, υπό το ψευδεπίγραφο ταμπελάκι των οικονομικών αναζητήσεων.
ΠΑΜΕ στην «τηλεκατευθυνόμενη» Ευρώπη των γερμανικών και άρα ανθελληνικών συμφερόντων; Δεν φοβούνται οι Ευρωπαίοι «μην έρθουν οι Ρώσοι», αλλά δεν…σκίζονται για τα θησαυροφυλάκιά τους. Κίνησε τους μοχλούς της αντιρωσικά η Ευρώπη, γύρισε το τιμόνι, το καράβι στα βράχια και το αέριο εξανεμίστηκε.
ΝΑ πάμε στο…ημέτερο (λεγόμενο) κεφάλαιο (βιομηχανικό, εφοπλιστικό) με τους…άξιους εκπροσώπους του; Οι έλληνες λεφτάδες μπορεί να χρωστάνε στη ΔΕΠΑ, ωστόσο, βγάζουν έξω τα λεφτά τους και δεν τα ξαναμπάζουν για επενδύσεις στην Ελλάδα που τυχαίνει να’ ναι και πατρίδα τους.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Προσοχή: Έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το απόγευμα και θα παραμείνει άστατος μέχρι την Πέμπτη, με καταιγίδες κυρίως στα Ηπειρωτικά οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Μ. Χρυσοβελώνη : «Βλέπουμε διευκολύνσεις μόνο για τις τράπεζες και όχι για τους πολίτες»

Με ομιλία καταπέλτη που κάνει λόγο για ανυπαρξία ουσιαστικών ελαφρύνσεων για τους Έλληνες δανειολήπτες και διευκολύνσεις μόνο για τις τράπεζες τοποθετήθηκε η  Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη κατά την συζήτηση στη Βουλή του σχεδίου νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης για την ρύθμιση ενήμερων δανείων. ’’Δεν έχει ξαναγινεί ποτέ άλλοτε στα παγκόσμια χρονικά θεσμοθέτηση μιας κοροϊδίας τέτοιου μεγέθους. Και πρόκειται περί κοροϊδίας αφού εξαιρείτε από κάθε υποθετική διευκόλυνση όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους ανεξάρτητα απασχολουμένους. Αυτοί κατά τη γνώμη σας μάλλον δεν πήραν ποτέ δάνειο υποθηκεύοντας το σπίτι τους. Εξαιρείτε επίσης όλα τα καταναλωτικά δάνεια και για όσα υποτίθεται ότι ρυθμίζετε θέτετε ουσιαστικά απαγορευτικές προϋποθέσεις υπαγωγής στο νόμο της πλειοψηφίας των δανειοληπτών. Για παράδειγμα απαιτείτε να έχουν οικογενειακό (όχι ατομικό -το υπογραμμίζω- οικογενειακό) εισόδημα κάτω των 15.000 ευρώ για

Τα πρώτα αποτελέσματα έφερε η απεργία στους εργαζόμενους στους εργολάβους στα δίκτυα της ΔΕΗ

Από την απεργία στις 24/5
Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας τονίζει:
«Η απεργία που έγινε στις 24 Μαΐου στον κλάδο των εργολάβων στα έργα των δικτύων της ΔΕΗ και των θυγατρικών της (ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ) είχε τα πρώτα αποτελέσματα. Η εργοδοσία της ΤΟΞΟΤΗΣ ΑΕ άρχισε να ξεπληρώνει τα δεδουλευμένα που όφειλε στους εργαζόμενους. Αυτό είναι αποτέλεσμα της μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων της εταιρείας στην απεργία, της αποφασιστικότητάς τους, για τη διεκδίκηση με όλους τους τρόπους των δεδουλευμένων. Αποφασιστικής σημασίας ήταν η στήριξη της απεργίας απ’ τους εργάτες κι άλλων εταιρειών που έκλεισαν τη συγκεκριμένη μέρα κι άλλα εργοτάξια.
Αυτό είναι ένα πρώτο δείγμα ότι οι αγώνες μπορούν να έχουν αποτελέσματα. Αγώνες που στηρίζονται στη μαζικότητα, στην αλληλεγγύη, στην οργάνωση και πάνω απ’ όλα στο ταξικό σωματείο που συσπειρώνει και ενώνει τους εργάτες.

Δεν μας καίγεται καρφί αν μας παρακολουθούν! Κοινώς... στ' αρχίδια μας!

Tην περασμένη Πέμπτη, όταν έγινε γνωστό ότι η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών καταγράφει στοιχεία από όλες τις μεγάλες εταιρείες του Διαδικτύου, ένας χρήσης του Twitter δημιούργησε ένα λογαριασμό με το όνομα «Δεν έχω τίποτα να κρύψω».
Στον λογαριασμό αυτό αναπαράγονταν tweets από διάφορους χρήστες που εξέφραζαν την αδιαφορία τους για την...
παρακολούθηση των προσωπικών δεδομένων τους από την κυβέρνηση.
«Αν είναι ένας τρόπος να γλυτώσουμε από μια άλλη επίθεση όπως εκείνη της 11ης Σεπτεμβρίου, ας το κάνουμε», έγραψε ένας. «Τα emails μου και οι τηλεφωνικές μου συνομιλίες δεν είναι άλλωστε και τόσο συναρπαστικά».
Ενας άλλος έγραψε: «Τέτοια πράγματα συμβαίνουν. Ζούμε στην εποχή της πληροφορίας. Επιπλέον, δεν έχω τίποτα να κρύψω».
Ενας άλλος αναρωτήθηκε: «Αν μοιράζεσαι ολόκληρη τη ζωή σου στα social media, τι σημασία έχει αν ρίχνει μια ματιά και η κυβέρνηση;»

O ΜΗΤΣΑΡΑΣ των ΓΗΠΕΔΩΝ με ένα και μοναδικό πολιτικό μήνυμα!

Ο ανεπανάληπτος Μητσάρας ... 
Φώτο που κυκλοφορεί στο facebook !
 Από Παπατζήδες, μέσω "Το Γρέκι"

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΑΛΛΑΣ: Ο ΠΑΝΟΥΡΓΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥ Α.ΑΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ. ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΩΝ New York Times

salas
Εκτενές ρεπορτάζ για τα έργα και τις ημέρες του Μιχάλη Σάλλα στην Τράπεζα Πειραιώς φιλοξενούν οι Νew York Times, με τον τίτλο του ρεπορτάζ να είναι «Ένα πανούργος τραπεζίτης φτάνει στην κορυφή στην Ελλάδα».
Δεν πάει πολύς καιρός, που ο Μιχάλης Σάλλας, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, είχε ένα όνειρο: να κάνει την τράπεζά του πολύ μεγάλη για να αποτύχει (too big to fail).
Η εφημερίδα τονίζει ότι έφθασε στο απόγειο του ελληνικού τραπεζικού κόσμου τον περασμένο Μάρτιο, όταν εκμεταλλεύτηκε την καταστροφή του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου, αγοράζοντας τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, της Τράπεζας Κύπρου, της Λαϊκής και της Ελληνικής Τράπεζας".
Η Ευρώπη ετοιμάζεται να ολοκληρώσει μια από τις πιο φιλόδοξες παραμέτρους του σχεδίου της για να κρατήσει στη ζωή την Ελλάδα: μια ένεση μετρητών περίπου 50 δισ. ευρώ στις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας.
Ο χαρισματικό τραπεζίτης απέκτησε τον έλεγχο του Πειραιά το 1991 και μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να φτάσει στη κορυφή μετά από δέκα πέντε εξαγορές και συγχωνεύσεις.
Οι υποστηρικτές του τονίζουν ότι η επιτυχία του Σάλλα βασίζεται στην επιχειρηματική του εμπειρία και την ισχυρή όρεξη για ανάληψη ρίσκου

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ 11-06-2013, 11:10, 3.0 R, 21 χλμ Ανατολικά - Νοτιοανατολικά της Αλοννήσου


Οι ζηλιάρηδες (φωτο)(.)


Οξύτατο επεισόδιο Λ. Κανέλλη με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μ. Αρβανίτη

Στον χαρακτηρισμό του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μ. Αρβανίτη, ο οποίος προ ημερών την αποκάλεσε σε ομιλία του «βρώμα του Κοινοβουλίου», απάντησε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, στο περιθώριο της συζήτησης της Ετήσιας Έκθεσης του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
«Δυσκολεύομαι να τον αποκαλέσω και συνάδελφο», είπε η Λ. Κανέλλη για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής και μέλος της Επιτροπής, προσθέτοντας ότι «αναγκαζόμαστε να συμβιώνουμε» στη Βουλή.
Η Λ. Κανέλλη υπενθύμισε ότι στην Επιτροπή υπάρχει βουλευτής που έχει αποκαλέσει «κοπρίτες» τους συνάδελφούς του της Αριστεράς, για να  ακολουθήσει οξύτατη αντιπαράθεση με τον κ. Αρβανίτη.
Ο Μ. Αρβανίτης ζήτησε από την Λ. Κανέλλη «να μας πει αν υπάρχει παρών βουλευτής εδώ που εξεστόμισε τις δύο συγκεκριμένες λέξεις».

Αλλάζουν τα πάντα στις δημοτικές εκλογές

Από την εκλογή δημάρχων μέχρι και τον Καλλικράτη! Αυτό τουλάχιστον διαρρέει η κυβέρνηση. Όπως πάντα στο πόδι (άρπα – κόλα) και όπως πάντα με κριτήριο τα στενά παραταξιακά συμφέροντα… 
Ριζικές αλλαγές αναμένεται να επιφέρει στον τρόπο διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών, νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών,  για την διεξαγωγή των εκλογών αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ της Καθημερινής. Σύμφωνα με το θέμα, όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι θα βρίσκονται σε ενιαίο ψηφοδέλτιο, ενώ το ίδιο θα ισχύσει και για τους δημοτικούς συμβούλους. Με αυτό τον τρόπο καταργούνται ουσιαστικά οι παρατάξεις 9ως ψηφοδέλτια) αφού κάθε ψηφοφόρος θα μπορεί να ψηφίζει Χ δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους από διάφορες παρατάξεις. Δεν θα επιλέγει...
δηλαδή παράταξη αλλά πρόσωπα
Οι βασικοί άξονες των αλλαγών που θα επιφέρει ενδεχόμενος νέος εκλογικός νόμος για τις δημοτικές εκλογές, σύμφωνα με το δημοσίευμα της καθημερινής. είναι:
Α. Για τους δημάρχους
1. Ενιαίο ψηφοδέλτιο με όλους τους υποψήφιους δημάρχους από το οποίο θα εκλέγεται ο δήμαρχος…
2. Δήμαρχος θα εκλέγεται ο πρώτος σε σταυρούς υποψήφιος εφ΄ όσον θα έχει συγκεντρώσει ο ίδιος προσωπικά ποσοστό 50% και πάνω…

"ΚΛΩΤΣΙΑ" ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ 2800 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ!

ΕΛΤΑ,ΕΡΤ, ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΘΥΜΑΤΑ!
ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΧΙΛΙΑΔΩΝ "ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ" ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!
Η τρόικα κατέφτασε στον τόπο του ομολογηθέντος εγκλήματος και η εγχώρια τρόικα φαίνεται ότι θέλει να κλείσει τις εκκρεμότητες! Αν και συνήθως κανείς δεν ... ενοχλεί τα λεγόμενα μπάνια του λαού φαίνεται ότι το Μαξίμου είναι αποφασισμένο να προχωρήσει σε απολύσεις και διαθεσιμότητες προκλητικά μες στο κατακαλόκαιρο για να μην αφήσει περιθώρια λαϊκής αντίδρασης και να τηρήσει πλήρως τα χρονοδιαγράμματα που αφορούν στις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα. Το πρώτο κύμα απολύσεων όπως εδώ και καιρό εντέχνως διαρρέεται θα είναι από τις μεγάλες ΔΕΚΟ που απασχολούν συνολικά πάνω από 5.000 άτομα.

Από αυτούς τους υπαλλήλους πρώτοι για να απολυθούν μπαίνουν στη "μαύρη" λίστα όσοι υπηρετούν με σύμβαση αορίστου χρόνου ιδιωτικού δικαίου και ειδικότερα όσοι βρίσκονται διοικητικές θέσεις. Τρείς είναι οι μεγάλες δεξαμενές. Η ΕΡΤ ,οι τρεις αμυντικές βιομηχανίες και τα ΕΛΤΑ. Και στις πέντε ΔΕΚΟ ο αριθμός των υπαλλήλων είναι κοντά στις 12.800. Από αυτούς στην αμυντική βιομηχανία, δηλαδή σε ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΑΣ, υπάρχουν εκατοντάδες διοικητικοί υπάλληλοι. Κάποιοι μιλούν για έναν αριθμό κοντά στους 1.500. Από αυτούς οι πληροφορίες λένε ότι θα απολυθούν περίπου 900 άτομα.
Δεύτερη μεγάλη δεξαμενή η ΕΡΤ όπου και εδώ λόγω του πολυδαίδαλου συστήματος (πολλά λογιστήρια κλπ) υπάρχουν
πολλοί διοικητικοί υπάλληλοι. Το σχέδιο εδώ προβλέπει απόλυση περίπου 600 ατόμων.
Μετά την ΕΡΤ και τις κρατικές αμυντικές βιομηχανίες (ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΕΑΒ), στην "προκρούστεια κλίνη" του Μνημονίου ως τρίτη δεξαμενή για τη μείωση εργαζομένων του δημόσιου τομέα μπαίνουν τα ΕΛΤΑ, σύμφωνα με δημοσίευμα του sofokleousin.gr, σχεδιάζεται πογκρόμ με μαζικές απολύσεις, διαθεσιμότητες και πρόωρες συνταξιοδοτήσεις προσωπικού. Προσπαθώντας να ανταποκριθεί στη δέσμευση που έχει αναλάβει προς την τρόικα για απομάκρυνση 25.000 υπαλλήλων του Δημοσίου εντός του έτους, η κυβέρνηση αναζητούσε μία ακόμα μεγάλη ΔΕΚΟ με χιλιάδες εργαζόμενους, όπου μπορούν να γίνουν μαζικές απολύσεις!

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Όποιος θέλει τα πολλά χάνει και τα λίγα (Chi tutto vuole tutto lascia)


Όποιος θέλει τα πολλά χάνει και τα λίγα

Προσωρινά μέτρα για την καντίνα

Μέχρι  τώρα  ξέραμε    για  τις   προσφυγές που   έχουμε  συχνά - πυκνά  στη Δικαιοσύνη, στο  Διοικητικό  Πρωτοδικείο,  από  τους  καταστηματάχες  υγειονομικού    ενδιαφέροντος   προκειμένου να πάρουν  προσωρινά  μέτρα   για  να   συνεχίσουν  τη  λειτουργία  τους.  Αλλά  να  παίρνει   προσωρινά  μέτρα  από το   Διοικητικό Πρωτοδικείο  και  ιδιοκτήτης καντίνας  στην περιοχή  της  Αρτέμιδας, επειδή   δεν   πληρούσε  τα  κριτήρια, πρώτη   φορά  το ακούμε…

Τα ψάρια των ελληνικών θαλασσών

Οι βιταμίνες από την κατανάλωση ψαριών


Τα ψάρια είναι πηγή πολλών βιταμινών. Τα ψάρια των ελληνικών θαλασσών παρέχουν κυρίως τις βιταμίνες Α και D.
Η βιταμίνη Α έχει άμεση σχέση με την όραση αφού συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργίας των ματιών.
Η βιταμίνη D είναι υπεύθυνη για την αύξηση και τον εμπλουτισμό των οστών και των δοντιών αλλά και για την απορρόφηση ασβεστίου και φωσφόρου.
Οι βιταμίνες Α και D βρίσκονται κυρίως στα λιπαρά ψάρια και στο ήπαρ των άλλων ψαριών, όπου υπάρχουν και μικρές ποσότητες βιταμίνης Ε. Το λάδι τους μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συμπυκνωμένο συμπλήρωμα βιταμινών όντας η πιο συμπυκνωμένη φυσική πηγή λιποδιαλυτών βιταμινών.
Το πιο γνωστό συμπλήρωμα τέτοιου τύπου είναι το μουρουνέλαιο.

ΤΟΥΡΚΙΑ - ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Μία σπίθα άναψε την εξέγερση σε όλη την Τουρκία...Συνεχής ενημέρωση στο istanbul.indymedia.org  |  Πολύγλωσση ενημέρωση http://gezipark.nadir.org/

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου