Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Απάντηση στην ανάρτηση Διαγωνισμός λογοτύπου Δήμου Αλόννησου από αναγνώστη είναι έτσι?


http://skopelos-news.blogspot.gr/2013/04/blog-post_4793.html 
http://www.designmag.gr/alonissos-diagonismos-logo/7713

Έπειτα είπαμε να ψάξουμε για δαπάνες σχετικά με την προβολή του νησιού, αφού και το λογότυπο είναι μέρος αυτής. Βρήκαμε λοιπόν
4.000 ευρώ για μετάφραση ιστοσελίδας αλλά και 13.284 ευρώ (από προϋπολογισμο 23.000 ευρώ) για συμβουλευτικές υπηρεσίες σχετικά με την ενημέρωση και προβολή δραστηριοτήτων του δήμου. Έτσι ανακαλύψαμε ότι ο σύμβουλος για την προβολή του νησιού θα πληρωθεί αδρά (φανταζόμαστε το αξίζει, γιαυτό επιλέχθηκε, οπότε καλά κάνει και αμείβεται) ενώ ο γραφίστας που θα υλοποιήσει το βασικό κομμάτι του πλάνο της προβολής θα πάρει την… πενταήμερη (αφού ρισκάρει το χρόνο του σε ένα διαγωνισμό με άλλους δεκάδες).

alonissos23000

Δείτε ζωντανά τον αγώνα ΑΕΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (19:30 Live Streaming, AEK Athens - PAS Giannina)

Φωτογραφία για Δείτε ζωντανά τον αγώνα ΑΕΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (19:30 Live Streaming, AEK Athens - PAS Giannina)
Παρακολουθήστε ζωντανά τον αγώνα της Superleague ΑΕΚ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ στις 19:30.

Η Πρόγνωση του καιρού για την Σκόπελο

Σκόπελος: Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12.8°C έως 13.9°C. .
Στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, θα έχουμε μερική ξαστεριά, ωστόσο ο καιρός θα αλλάξει και περιμένουμε μέτρια βροχή νωρίς το πρωί.
Η μέτρια βροχή μπορεί να προκαλέσει προβλήματα σε ορισμένους δρόμους. Μπορείτε να αποφύγετε τέτοια προβλήματα εάν καθίσετε σπίτι, απολαμβάνοντας ένα σουβλάκι η ένα γύρο από  το gyro.gr με ένα τηλ στο 2424023434  νωρίς το πρωί. Η ημέρα θα τελειώσει με Θερμοκρασία γύρω στους 12.9 βαθμούς.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ: ΟΝΕΙΡΟ ΖΩ!

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada
ΕΘΝΙΚΗ EUROBANK

ΠΟΙΟΙ ΧΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΟΥΣ Η τουρκική Finansbank "βούλιαξε" την Εθνική - Προσπάθεια εργαζομένων για διάσωση


Η Εθνική θα ζητήσει από τους εργαζόμενούς της και όποιους διώτες θέλουν τα κεφάλαια προκειμένου να συγκεντρώσει περίπου 950 εκατ. ευρώ από ιδιώτες μετόχους και αντιστοίχως η τρέχουσα διοίκηση της Eurobank, απαλλαγμένη από τον παλαιό μέτοχό της, θα επιχειρήσει με ίδιες δυνάμεις να επιτύχει την αύξηση κεφαλαίου των περίπου 580 εκατ. ευρώ.
Πάντως την Εθνική την έχει βουλιάξει η εξαγορά και η εν συνεχεία αδυναμία πώλησης της τουρκικής Finansbank.Αν είχε εκείνα τα 5,1 δισ, που δήθεν ενδιαφερόντουσαν να προσφέρουν ως αντάλλαγμα οι επενδυτές από το Κατ΄ρ, τώρα όλα θα ηταν διαφορετικά.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν βολιδοσκοπηθεί και θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι με ένα ή και δύο μισθούς,αλλά και επιχειρηματίες που εμπιστεύονται το μάνατζμεντ. Αν επιτύχει θα πρόκειται για πείραμα λαϊκού καπιταλισμού, καθώς θα αναδειχθεί μοναδικό σχήμα μετόχων - εργαζομένων και στελεχών. Όλα αυτά με την ελπίδα να συγκεντρώσουν το 10% από ιδιώτες μετόχους και να αποτρέψουν τον απόλυτο έλεγχό τους από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΙΚΡΟΜΕΤΟΧΟΙ ΧΑΝΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ! ΣΤΟ ΒΥΘΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΜΑΖΙΚΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!

ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΤΩΣΗ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ EUROBANK ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ!

ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΜΙΚΡΟΜΕΤΟΧΟΙ ΧΑΝΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ!
ΣΤΟ ΒΥΘΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΜΑΖΙΚΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ!
Την πλήρη αδυναμία τους δήλωσαν οι διοικήσεις Εθνικής και Eurobank να καλύψουν ιδιώτες το 10% της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης τους.
Έτσι, οι δύο τράπεζες ανακεφαλαιοποιούμενες θα περάσουν στα χέρια του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), στην ουσία της τρόικας που ασκεί τον ουσιαστικό έλεγχο στο Ταμείο, αφού το τελευταίο θα βάλει τελικώς όλα τα λεφτά της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου στις τράπεζες, τα οποία, όμως, θα τα επωμισθεί με δάνεια το δημόσιο, δηλαδή οι φορολογούμενοι.
Με την εξέλιξη αυτή, ουσιαστικά ματαιώνεται και το deal Εθνικής – Eurobank, μιας και το τι θα επακολουθήσει της ανακεφαλαιοποίησης των δύο τραπεζών, θα αποφασίσει το ΤΧΣ, στην ουσία η τρόικα, η οποία δεν επιθυμεί τη συγχώνευση των δύο τραπεζών για τους δημοσιονομικούς κινδύνους που επιφυλάσσει και κυρίως για το ότι ο νέος όμιλος θα περάσει μετά από σύντομο χρονικό διάστημα στα χέρια του κράτους, αφού θα είναι δύσκολο να εξευρεθούν τα απαιτούμενα μεγάλα ιδιωτικά κεφάλαια για την εξαγορά του.
Οι εξελίξεις αυτές βάζουν «βόμβα» στο παρόν και το μέλλον Εθνικής και Eurobank και συνολικότερα στο τραπεζικό σύστημα, με τις μετοχές τους να πέφτουν κατακόρυφα σε μηδενικά επίπεδα.
Σε μια στιγμή που η ύφεση επιτείνεται και τα κόκκινα δάνεια διαρκώς εκτινάσσονται, το μέλλον του τραπεζικού συστήματος διαγράφεται όλο και πιο δυσοίωνο, με πολλαπλούς κινδύνους να καιροφυλακτούν και προς πάσα κατεύθυνση.
Αυτήν την ώρα, η εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών αναγορεύεται ως μόνη διέξοδος για τον αναπροσανατολισμό του χρηματοπιστωτικού συστήματος, πράγμα που προϋποθέτει μια μεγάλη προοδευτική ανατροπή στη χώρα.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Σχετικά με την ανάρτηση σχέδιο Σοφοκλής -το σκάνδαλο της Εμπορικής υπάρχουν δυο απόφασης δικαστηρίων που έπεσαν στην αντίληψη μας και πρέπει να σας τα κάνουμε γνωστά

1)αριθμ 1786/2003 συμβούλιο εφετών Αθηνών

Η απύθμενη όπως η λίμνη πολιτική αλαζονεία του κου Πάγκαλου και οι εύλογες απορίες…

Ο κος Πάγκαλος μπορεί να έχει αποσυρθεί από την ενεργή πολιτική ζωή του τόπου αλλά εξακολουθεί να απασχολεί κατά καιρούς την επικαιρότητα με αρνητικό πάντα πρόσιμο.
Σήμερα πρωταγωνίστησε δια της αντίδρασής του σε σχόλιο απλού πολίτη στη λίμνη της Βουλιαγμένη όταν αυτός είπε: «Δείτε το γαϊδούρι που έχει το θράσος να έρχεται και για μπάνιο», ο κος Πάγκαλος τον πλησίασε «με το μπουρνούζι του» και του ζήτησε να επαναλάβει.
Δε διαφωνώ ότι ο χαρακτηρισμός γαϊδούρι μπορεί να ενοχλεί τον κο Πάγκαλο μολονότι πρόκειται για...
ένα ευλογημένο πλάσμα του Θεού πάνω στο οποίο κάθισε ο Ιδιος για να εισέλθει στα Ιεροσόλυμα.

Τράγκας + Χρυσή Αυγή = LOVE FOR EVER

Εκπομπή ξερατό. Αυτό ήταν το αυθόρμητο συναίσθημα από τη χθεσινοβραδυνή εκπομπή του Γ. Τράγκα «Ελεύθερος Σκοπευτής» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Τέσσερις χρυσαυγίτες βουλευτές (Παππάς, Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Ματθαιόπουλος) επί 3 ώρες με τις αβάντες του Γ. Τράγκα έσπειραν το ναζιστικό τους δηλητήριο χαριεντιζόμενοι με το δημοσιογράφο σαν παλιοί φίλοι…

Άλλωστε μετά από τόσες συνεντεύξεις στο περιοδικό CRASH πώς να μην είναι φίλοι…

Και τι δεν ακούσαμε… Ότι «οι αμβλώσεις πρέπει να απαγορευτούν», «οι ψυχικά ασθενείς να απαγορεύεται να αναπαραχθούν», « η ευγονική του Μένγκελε είναι μια παρεξηγημένη επιστήμη», «οι λαθρομετανάστες είναι 2.500.000 ήρθαν παράνομα θα φύγουν παράνομα» ή «θα φύγουν μόνοι τους μόλις βγει η Χρυσή Αυγή κυβέρνηση» καθώς και λογοπαίγνια για το τι είναι φασιστικό καθεστώς.

Και βέβαια ότι «η εγκληματικότητα είναι στο κόκκινο εξαιτίας των αλλοδαπών» μαζί με συνεντεύξεις σεκιουριτάδων και «πατριωτών πολιτοφυλάκων» από τη Νεμέα που εξηγούσαν πώς κάνουν  περιπολίες με τα όπλα στα χωριά τους.

Σήμερα (δεν) είναι μία άλλη μέρα.

Της μουρλής γίνεται στην Ελλάδα, χαίνουν οι μαύρες τρύπες και χάσκουν οι τρυπάρες, άνθρωποι χάνουν τη δουλειά τους κι άλλοι τα σπίτια τους, αλλά το δούλεμα πάει σύννεφο, με τους 1908 επίορκους υπαλλήλους κι άλλα ισοβαρή θέματα που απασχολούν τα δελτία ειδήσεων με τις ώρες, λέγονται οι παρλαπίπες με το καντάρι και παίρνουν φωτιά τα μαρκούτσια σωρηδόν.
 
Χάνεται κόσμος, χάνονται δουλειές, χάνονται ζωές. Γίνονται συζητήσεις με την Τρόικα ακριβώς για όλα αυτά με αποτέλεσμα κάθε φορά την τροπή τους προς το ακόμα χειρότερο και αντί αυτών, μέγας κοπετός στην επικράτεια περί Γουλιμή, ΔΗΜΑΡ και Μανιτάκη.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Τρείς λαλούν και δυό χορεύουν

ΑΛΛΑ...................

Σκόπελος κάνουμε μια έρευνα άλλα δυστυχώς έχουμε πολλά εμπόδια ....

Σκόπελος

Καλούν Προβόπουλο στη Βουλή για τις απώλειες των Ταμείων από το PSI

Φωτογραφία για Καλούν Προβόπουλο στη Βουλή για τις απώλειες των Ταμείων από το PSI
Με αίτημά τους, 17 βουλευτές ζητούν να παραστεί ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, με σκοπό να ενημερωθούν για το κρίσιμο ζήτημα των ζημιών που υπέστησαν τα ασφαλιστικά ταμεία, εξαιτίας του PSI.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Κουρουμπλής, και ακόμη 16 βουλευτές, μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, κατέθεσαν επιστολή της άνω Επιτροπής, με σκοπό να διερευνηθούν καίρια ζητήματα σχετικά με τη μεγάλη ζημία που υπέστησαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, ύστερα από την απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος να μετατρέψει αυθαίρετα σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή τα διαθέσιμά τους σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, τα οποία εν συνεχεία «κουρεύτηκαν».

Πιο συγκεκριμένα, στην κατατεθείσα επιστολή οι βουλευτές επισημαίνουν ότι ενώ: "όπως προκύπτει από την ισχύουσα νομοθεσία, δεν ορίζεται ρητά η υποχρέωση μετατροπής του ρευστού των Ταμείων σε ομόλογα, πάρα ταύτα η Τράπεζα της Ελλάδος, χωρίς να ενημερώσει τις Διοικήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων και εν μέσω κρίσης, επένδυσε το 80% των διαθεσίμων τους, ενώ ήταν γνωστό ότι επίκειται το περιβόητο «κούρεμα»"

Πλήρη αποκατάσταση των σχέσεων Τουρκίας Ισραήλ

Φωτογραφία για Πλήρη αποκατάσταση των σχέσεων Τουρκίας Ισραήλ
Κέρι: Η σχέση αυτή είναι σημαντική για τη σταθερότητα της Μέσης Ανατολής

Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι δήλωσε σήμερα ότι δεν είναι η Ουάσινγκτον αυτή που θα ορίσει χρονοδιάγραμμα για την εξομάλυνση των σχέσεων της Τουρκίας με το Ισραήλ, όμως υπογράμμισε τη σημασία της αποκατάστασης μιας πλήρους σχέσης μεταξύ αυτών των δύο χωρών μετά τη συγγνώμη του εβραϊκού κράτους προς την Αγκυρα για το θάνατο εννέα Τούρκων το 2010 σε επίθεση εναντίον πλοίου με προορισμό τη Γάζα.

"Θέλουμε αυτή η σχέση, που είναι σημαντική για τη σταθερότητα της Μέσης Ανατολής και μάλιστα κρίσιμη για την ίδια την ειρηνευτική διαδικασία, να επιστρέψει στην ομαλότητα", δήλωσε ο Κέρι σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου αφού έφτασε στην Κωνσταντινούπολη, πρώτο σταθμό μιας 10ήμερης περιοδείας του στη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και την Ασία.

«Έτοιμο να περιορίσει το τραπεζικό απόρρητο» το Λουξεμβούργο

Φωτογραφία για «Έτοιμο να περιορίσει το τραπεζικό απόρρητο» το Λουξεμβούργο
Το Λουξεμβούργο είναι έτοιμο να περιορίσει εν μέρει το αμφιλεγόμενο τραπεζικό του απόρρητο για να βάλει φρένο στη φοροδιαφυγή, δηλώνει σήμερα σε γερμανική εφημερίδα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Λικ Φρίντεν.

«Θέλουμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας με τις ξένες φορολογικές αρχές», δήλωσε ο υπουργός μιλώντας στη «Φρανκφούρτερ Αλγκεμάινε Ζονταγκστσάιτουνγκ» μετά τις μομφές από εταίρους της ευρωζώνης για τις ιδιαίτερες τραπεζικές πρακτικές του Λουξεμβούργου.

«Η διεθνής τάση πηγαίνει προς μια αυτόματη ανταλλαγή τραπεζικών πληροφοριών. Δεν είματε πλέον αυστηρά αντίθετοι σ' αυτό», υπογράμμισε ο κ. Φρίντεν.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στις καταβολές τόκων σε ξένους πελάτες ως παράδειγμα πληροφοριών που θα μπορούσαν να διαβιβάζονται στις χώρες προέλευσης και διαβεβαίωσε ότι «το Λουξεμβούργο δεν υπολογίζει στους πελάτες που θέλουν να κάνουν οικονομία στους φόρους τους».

Είμαστε άραγε πραγματικά ελεύθεροι;

Φωτογραφία για Είμαστε άραγε πραγματικά ελεύθεροι;
«Ο πόθος της ελευθερίας είναι έμφυτος σε όλους τους ανθρώπους». (Ἒμφυτος πᾶσιν ἀνθρώποις ὁ τῆς ἐλευθερίας πόθος) Διονύσιος Αλικαρνασσεύς.

Αυτή ήταν και ο θεμέλιος λίθος της κοσμοθεωρίας των αρχαίων Ελλήνων που οδήγησε στο απώγειο κάθε έκφανσης της ζωής τους Ο άνθρωπος έπρεπε να είναι ελεύθερος στο μυαλό και την ψυχή. Να μην είναι δέσμιος της «πραγματικότητας» αλλά να αγωνίζεται διαρκώς για την κατάκτηση της αλήθειας που θα τον οδηγήσει στην ουσιαστική ελευθερία, όπως δίδαξε πριν χιλιάδες χρόνια ο πατέρας της παγκόσμιας φιλοσοφίας, Σωκράτης, με την αλληγορία του Σπηλαίου. Ο δρόμος είναι δύσβατος και ανηφορικός αλλά όποιος τον επιλέξει και επιχειρήσει την ανάβασή του θα γνωρίσει τον αληθινό κόσμο, έχοντας δραπετεύσει από ορατά και αόρατα δεσμά.

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΡΟΣΟΧΗ TΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ... (upd) Κατάσχεση καταθέσεων φέρνει το ναυάγιο συγχώνευσης Εθνικής Τράπεζας και Eurobank;




Η αντίδραση της τρόικα στην συγχώνευση Εθνικής-Eurobank φέρνει στην επιφάνεια ένα τρομακτικό σενάριο: Τη κατάσχεση ποσοστού καταθέσεων στην Eurobank μετά την αναπόφευκτη κρατικοποίησή της!
Αυτή την στιγμή το πιθανοτερο σενάριο είναι να κρατικοποιηθεί η Eurobank και να πάμε σε πάει σε κρατικοποίηση με τους καταθέτες να πληρώνουν το κόστος της νέας προσπάθειας.
Εκεί βρίσκεται αυτή τη στιγμή η "ξεχωριστή διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης" που αποφασίστηκε για την Εθνική και την Eurobank μετά τόσο την πρωινή συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών μας με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όσο και μετά την απογευματινή σύσκεψή τους με το οικονομικό επιτελείο και τους επικεφαλής της ΤτΕ Γ. Προβόπουλο και την Σακελαρίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Οικολόγοι Πράσινοι για την φωτιά στην Σκόπελο «Δασικές πυρκαγιές: κάθε χρόνο και νωρίτερα»

Δασικές πυρκαγιές
Νωρίς ξέσπασαν φέτος οι πρώτες δασικές πυρκαγιές σε Σκόπελο, ορεινή Κορινθία, Πήλιο και Κρήτη, επιβεβαιώνοντας τους ΄΄Οικολόγους Πράσινους΄΄ που τονίζουμε ότι τα δασικά οικοσυστήματα χρήζουν πυροπροστασίας σε όλη τη διάρκεια του έτους.
Το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, η έλλειψη διαχείρισης των δασικών οικοσυστημάτων, η συσσώρευση βιομάζας σε αυτά, η εγκατάλειψη της υπαίθρου και η υποστελέχωση του πυροσβεστικού σώματος συνθέτουν το κατάλληλο υπόβαθρο για την επιτυχία εξάπλωσης μιας πυρκαγιάς όποτε αυτή ξεσπάσει.

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΕΙΣ Σφοδρή αντιπαράθεση Αντ. Ρουπακιώτη με τους εισαγγελείς

Σφοδρή αντιπαράθεση Αντ. Ρουπακιώτη με τους εισαγγελείς
Εντονη αντιπαράθεση σημειώθηκε ανάμεσα στην Ενωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ) και στον υπουργό Δικαιοσύνης, Α. Ρουπακιώτη με αφορμή δηλώσεις του σχετικά με τον πολύ μεγάλαο αριθμό προφυλακίσεων στη χώρα μας και την κριτική που ασκείται από διάφορους (και την οποία δεν αποδέχεται, πάντως, το υπουργείο) για ακτιβιστικές συμπεριφορές των δικαστικών λειτουργών.
Με ανακοίνωσή της η ΕΕΕ εξαπέλυσε ιδιαίτερα σκληρή επίθεση υποστηρίζοντας ότι τέτοιες ατυχείς εκφράσεις δημιουργούν πλάνη στους πολίτες και κλονίζουν την εμπιστοσύνη τους για την απονομή δικαιοσύνης, αφού αφήνουν να εννοηθεί ότι οι δικαστικές αποφάσεις είναι συχνά προϊόν αυθαιρεσίας και επιλογών άσχετων με το νόμο και το Σύνταγμα και πάντως ευκαιριακών.
Αίσθηση προκάλεσε, ωστόσο, η δριμύτατη κριτική που άσκησε η ΕΕΕ κατά σειράς νομοθετημάτων των τελευταίων ετών που έχουν προσπαθήσει να περιορίσουν τις προφυλακίσεις (στις οποίες η χώρα μας παραμένει πρώτη στην Ευρώπη με 4.500 υπόδικους επί συνόλου σχεδόν 13.000 κρατουμένων) και να καταστήσουν ηπιότερη την ποινική νομοθεσία.

Η δημοσιοϋπαλληλική δικαιοσύνη

Του Πάσχου Μανδραβέλη
Το τεκμήριο αθωότητας είναι ένας από εκείνους τους υπέροχους θεσμούς της νεωτερικότητας, που σκοπό έχει να προστατεύει τον κατά κανόνα αδύναμο πολίτη από τις αυθαιρεσίες του πανίσχυρου κράτους. Με βάση αυτό ουδείς θεωρείται ένοχος στα μάτια του δικαστή μέχρις αποδείξεως του εναντίου· οι διωκτικές αρχές οφείλουν να αποδείξουν την ενοχή του κατηγορουμένου και όχι ο κατηγορούμενος την αθωότητά του· οι αμφιβολίες είναι πάντα υπέρ του κατηγορουμένου, κανείς δεν πρέπει να προφυλακίζεται ελαφρά τη καρδία αν δεν συντρέχουν κάποιοι λόγοι.
Το τεκμήριο αθωότητας προστατεύει το θεμελιώδες δικαίωμα του ατόμου στην ελευθερία. Δεν φτιάχτηκε για να προστατεύει την εργασία στο Δημόσιο· άσχετα αν στην Ελλάδα η δημοσιοϋπαλληλία θεωρείται η μέγιστη κατάκτηση της ανθρωπότητας, μεγαλύτερη ακόμη και από τη Διακήρυξη Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Ετσι, όπως κάποιος ιδιώτης επιχειρηματίας δεν θα άφηνε στο ταμείο κάποιον που κατηγορείται για κλοπή, έτσι και το κράτος δεν μπορεί να αφήνει στη θέση τους ανθρώπους που διώκονται για κακουργήματα μέχρι να τελεσιδικήσει -Κύριος οίδε σε πόσα χρόνια- η υπόθεσή τους.

Ναυαγεί η συγχώνευση Εθνικής - Eurobank (upd)

Το θέμα συζητήθηκε στην τρίωρη συνάντηση της τρόικας με τον Γιάννη Στουρνάρα και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Προβόπουλο. Προς απορρόφηση του υγιούς Ταχ.Ταμιευτηρίου από την Eurobank.

Του Γιάννη Παπαδογιάννη




Σε χωριστή ανακεφαλαιοποίηση θα προχωρήσουν η Εθνική Τράπεζα και η Eurobank.
Το θέμα συζητήθηκε στην τρίωρη συνάντηση της τρόικας με τον Γιάννη Στουρνάρα και τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Προβόπουλο, ενώ συμμετείχε και η διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Αναστασία Σακελλαρίου.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ SKOPELOS αναλαμβάνει εργασίες υδραυλικά επισκευές εγκαταστάσεις POOL CHEMICALS SKOPELOS Retail Wholesale plumbing

Το κρυφό αλάτι των τροφίμων απειλεί την υγεία

Η υπερκατανάλωση άλατος κοστίζει ετησίως τη ζωή 2,3 εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με μία νέα μελέτη του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ που παρουσιάσθηκε προ ημερών σε συνέδριο για την...
επιδημιολογία, την διατροφή και την άσκηση που οργάνωσε η Αμερικανική Εταιρεία Καρδιάς (ΑΗΑ).

Όπως έδειξε η μελέτη, το 2010 το 15% όλων των θανάτων από έμφραγμα, εγκεφαλικό και άλλα καρδιαγγειακά νοσήματα προκλήθηκε από την υπερβολική κατανάλωση αλατιού.

«Η λήψη μέτρων σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο, όπως η μείωση της περιεκτικότητας των τροφίμων σε νάτριο, μπορεί να σώσει εκατομμύρια ζωές», είπε παρουσιάζοντας την μελέτη ο επικεφαλής ερευνητής δρ Ντάριους Μοτζαφαριάν, αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής & Επιδημιολογίας στο Χάρβαρντ.

Ολοκληρώθηκε το πανεργατικό συλλαλητήριο

Αυτή την ώρα πραγματοποιείται συναυλία στο Σύνταγμα

Ολοκληρώθηκε η πορεία προς τη Βουλή από δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία και συλλογικότητες, που διαμαρτύρονται για τις εφαρμοζόμενες πολιτικές του Μνημονίου.

Με κεντρικό σύνθημα «Φτάνει Πια» το πανεργατικό ραντεβού είχε δοθεί στις 6 το απόγευμα στα Προπύλαια. Μία ώρα αργότερα η πορεία ξεκίνησε και έφτασε γύρω στις 8 στο Σύνταγμα.

Στην εργατική διαδήλωση, συμμετείχαν μεταξύ άλλων η ΟΛΜΕ, ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα και συλλογικότητες για προειδοποιητική Λαϊκή Στάση Πληρωμών τον Απρίλη.
 

Η κλήρωση και διαλογή του ΤΖΟΚΕΡ

Τζακ ποτ στην κύρια κατηγορία

Οι τυχεροί αριθμοί του ΤΖΟΚΕΡ:

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΤΑΠΕΤΣΑΡΙΕΣ ΤΕΝΤΕΣ ΚΑΛΥΜΑΤΑ

Σκοπελιτικες Τυροπιτες Μιχαλης Τραντας

 

Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ρε προδοτες!


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΣΒΗΣΤΙΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑς ΕΚΑΝΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΣΒΗΣΤΕΙ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΟΥΣ
ΚΡΑΤΑΤΕ ΓΕΡΑ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΠΑΝΤΑ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ
Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ ΜΑΧΕΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΗΡΩΕΣ, ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ
ΕΛΛΑΣ ΚΥΠΡΟΣ ΕΝΩΣΗ

Αυτές είναι οι 107 ελληνικές offshore εταιρείες (διευθύνσεις και ονόματα) TO SKOPELOSNEWS ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑ ΑΠΟ 8 ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑΘΟ ΚΑΙ 5 ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΛΑ........

Το πέπλο μυστηρίου γύρω από τις offshore εταιρείες ελληνικών συμφερόντων ξεδιαλύνει ολοένα και περισσότερο μέρα με τη μέρα. Όπως είναι ήδη γνωστό, από τις 107 υπεράκτιες εταιρείες ελληνικών συμφερόντων που εντόπισε...
η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» στα στοιχεία τα οποία διέρρευσαν από τον φορολογικό παράδεισο των Βρετανικών Παρθένων Νήσων και αποκτήθηκαν από τη Διεθνή Σύμπραξη Ερευνητών Δημοσιογράφων, οι 103 λειτουργούν εκτός ραντάρ των φορολογικών μας Αρχών, ενώ μόνο οι 4 βρέθηκαν εγγεγραμμένες στη λίστα αλλοδαπών εταιρειών του υπουργείου Οικονομικών!

 Σήμερα, η εφημερίδα δημοσιεύει και τις διευθύνσεις πολλών εξ αυτών, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ μόλις οι 18 συνδέονται με πρόσωπα τα οποία δήλωσαν διευθύνσεις εκτός Νομού Αττικής.

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΣ 5 offshore ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ?

ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΠΟΙΟΣ ΕΦΑΓΕ 1,5 δισ. σε βάρος του Δημοσίου.?

ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

Σύλληψη για κλοπή μοτοποδηλάτου και διάθεση ναρκωτικών ουσιών

Σύλληψη για κλοπή μοτοποδηλάτου και διάθεση ναρκωτικών ουσιώνΣυνελήφθησαν χθες το απόγευμα στο Βόλο, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, δύο Ελληνες ηλικίας 46 και 42 ετών, για κλοπή μοτοποδηλάτου και διάθεση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο, οι δύο ημεδαποί κατελήφθησαν να επιβαίνουν σε δίκυκλο μοτοποδήλατο, ιδιοκτησίας 46χρονου, το οποίο όπως διαπιστώθηκε είχαν αφαιρέσει λίγες ώρες νωρίτερα από την πόλη του Βόλου. Το δίκυκλο μοτοποδήλατο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Επιπλέον, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια (1) χάρτινη συσκευασία με κάνναβη βάρους (2,4) γραμμαρίων και εκατόν τριάντα (130) ναρκωτικά χάπια.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι δράστες κατείχαν τις προαναφερόμενες ναρκωτικές ουσίες με σκοπό την περαιτέρω διάθεσή τους.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Μείνετε συντονισμένοι, τα καλύτερα επεισόδια έρχονται…

Να εύχεστε αυτό να είναι το τέλος σας! Γιατί...

Ο Ευαγγελάτος πήρε σβάρνα τον Γκέμπελς!

Σταματάμε να πληρώνουμε! Υπερασπιζόμαστε σύμφωνα με το Σύνταγμα, με κάθε μέσο, με τι αίμα μας την περιουσία μας, τον ιδρώτα μας… από τράπεζες και το υπουργείο οικονομικών του προτεκτοράτου!

Νέες φωτογραφίες από τους ισλαμοφασίστες δολοφόνους της Κλίντον και του Μόρσι.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada
Κάλεσμα για ένοπλη άμυνα πλέον από τους Αιγύπτιους Κόπτες. “Ή αμυνόμαστε ή πεθαίνουμε”.
20130407-211254.jpg
20130407-211308.jpg
Και δακρυγόνο από αυτά που έριξαν εντός του ναού.
Η εκκλησία έχει μετατραπεί πλέον σε νοσοκομείο.

Διαφωνίες και με τη... βούλα


Το Ποντίκι
Με τον πλέον επίσημο και ηχηρό τρόπο η ηγεσία του ΚΚΕ τις προηγούμενες μέρες επιβεβαίωσε την ύπαρξη εσωκομματικού ζητήματος, δηλαδή την ύπαρξη εσωκομματικής διαφωνίας από την επίσημη γραμμή, η οποία οδεύει προς επικύρωση στο συνέδριο, το οποίο ξεκινά την ερχόμενη Πέμπτη. Λίγους μήνες μετά τις εκλογές, οπότε για πρώτη φορά η ηγεσία, κατά την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, είχε παραδεχτεί την ύπαρξη διαφωνιών, ο προσυνεδριακός διάλογος αποκάλυψε δημόσια την έκταση και τον χαρακτήρα της εσωκομματικής κριτικής.
Τις προηγούμενες μέρες και λίγο πριν από το κλείσιμο του προσυνεδριακού διαλόγου (από 10.1 έως 31.3 δημοσιεύτηκαν συνολικά 493 κείμενα), η ηγετική ομάδα επέλεξε να απαντήσει στην κριτική, ανοίγοντας στην κυριολεξία πυρ κατά των διαφωνούντων με αιχμή «πρώην μέλη της Κ.Ε.» και ορισμένους δημοσιογράφους του «Ριζοσπάστη».

Ο «κρυφός» υπουργός των δημοσίων έργων

ΑΜΟΙΒΕΣ-ΠΡΟΚΛΗΣΗ, ΥΠΕΡΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ
ΙΔΙΩΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΥΠΕΡΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ 
Αρμοδιότητες υπουργού δεν έχουν μόνο τα πολιτικά πρόσωπα που διορίζονται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Στο υπουργείο Ανάπτυξης υπάρχει ένας πρώην υπάλληλος ο οποίος έγινε ιδιώτης Σύμβουλος και παίζει διαχρονικά πρωταγωνιστικό ρόλο στις υποθέσεις δημοσίων έργων. Εχει υπουργικές αρμοδιότητες και απολαμβάνει ιδιαίτερα υψηλές αμοιβές, υψηλότερες ακόμα και από αυτές των υπουργών. Η τελευταία σύμβαση, που υπογράφτηκε τον Φεβρουάριο του 2013, είναι διάρκειας 24 μηνών με μηνιαία αμοιβή 6.150 ευρώ. Η αμέσως προηγούμενη, που υπογράφτηκε τον Σεπτέμβριο του 2011, ήταν 14 μηνών με μηνιαία αμοιβή 8.960 ευρώ.

ΣΤΗ ΣΚΙΑ των προβεβλημένων πολιτικών προσώπων, που διαχειρίζονται την τελευταία 15ετία, ως υπουργοί Δημοσίων Εργων, τα τρισ. ευρώ των δημοσίων έργων και των εργολαβικών αναθέσεων, στο πρώην υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ, εν συνεχεία ΥΠΟΜΕΔΙ και τώρα...
Ανάπτυξης και Υποδομών, υπάρχει διαχρονικά ένα πρόσωπο-«κλειδί», ο οποίος με αλλεπάλληλες ακριβοπληρωμένες συμβάσεις ιδιώτη συμβούλου και ανάθεσης καθηκόντων πρώτης γραμμής, που του υπογράφουν διαδοχικά και αγόγγυστα οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας, «οπλίζεται» με αρμοδιότητες αλλά και αμοιβές «υπερυπουργού»! 

Rent A Car Skopelos - Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων Σκόπελος.

Located on the right-hand side of the main road of Skopelos town, few metres away from the harbour exit, "MAGIC CARS" brings exceptional rental car rates and variety to every car rental reservation. They provide a wide selection of quality vehicles for your leisure car rental needs; from economy and compact car models, to SUVs, and minibuses... Telephone : 0030 24240 23 250 - Mobile : 0030 6973 790 936

Τα πήρε στο κρανίο με της μαλακίες με την νέα κοινή υπουργική απόφαση.....Ο αντιδήμαρχος Σκοπέλου Κώστας Σκούρας

Αντιδράσεις για τις παραλίες      Αντιδράσεις για τις παραλίες

 Εντονο προβληματισμό και ανησυχία δημιουργεί στους επικεφαλής των νησιωτικών Δήμων, η νέα κοινή υπουργική απόφαση η οποία προβλέπει την παραχώρηση των παραλιών προς εκμετάλλευση από ιδιώτες, για ένα μόνο χρόνο, έναντι των τεσσάρων που ίσχυε μέχρι πρότινος.
Ο αντιδήμαρχος Σκοπέλου Κώστας Σκούρας, χαρακτηρίζει «αντιαναπτυξιακό» τον συγκεκριμένο νόμο, υπογραμμίζοντας την πλήρη αντίθεσή του.

Επαναχαρτογράφηση στην Αλόννησο

Επαναχαρτογράφηση στην Αλόννησο      Συνάντηση του Δημάρχου κ. Βαφίνη με στελέχη της «Κτηματολόγιο ΑΕ»
Μείζον αίτημα αποτελεί για την τοπική κοινωνία της Αλοννήσου η επανάληψη της διαδικασίας κτηματογράφησης, μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων σφαλμάτων που υποβλήθηκαν από πολλούς κατοίκους.
Καθοριστικής σημασίας είναι προς αυτή την κατεύθυνση η αυριανή συνάντηση που θα έχει ο Δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, με τους επικεφαλής της «Κτηματολόγιο ΑΕ» στην Αθήνα, η οποία είναι, σημειωτέον, η πρώτη μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων σφαλμάτων από πολλούς κατοίκους του νησιού. «Μέχρι τον Οκτώβριο του 2012 είχαμε αναλάβει ως Δήμος την συγκέντρωση των δηλώσεων σφαλμάτων από τους ενδιαφερόμενους και τα στοιχεία που συλλέξαμε, τα αποστείλαμε εν συνεχεία στην Κτηματολόγιο ΑΕ» υπογραμμίζει ο κ. Βαφίνης.

Καρδίτσα: η «καρδιά» της Ελλάδας και η χαρά του… ποδηλάτη

Φωτογραφία για Καρδίτσα: η «καρδιά» της Ελλάδας και η χαρά του… ποδηλάτη
Στο δυτικό άκρο του εύφορου θεσσαλικού κάμπου, η Καρδίτσα αποτελεί διοικητικό, οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο του νομού, μια σύγχρονη πόλη που διατηρεί ήρεμους ρυθμούς και καλή ποιότητα ζωής.

Η Καρδίτσα απλώνεται στην καρδιά της ηπειρωτικής Ελλάδας, ανάμεσα στην οροσειρά των Αγράφων και στον Θεσσαλικό κάμπο και αποτελεί μια σύγχρονη πόλη, που όμως καταφέρνει να διατηρεί και το παραδοσιακό στοιχείο. Έχει περίπου 62.000 κατοίκους και φημίζεται για την καλή ρυμοτομία της, καθώς είναι πεδινή και διαθέτει πολλούς ανοιχτούς χώρους.

Είναι η νεότερη από τις υπόλοιπες τρεις θεσσαλικές πρωτεύουσες, παρόλο που ο νομός κατοικήθηκε από την αρχή της παλαιολιθικής εποχής και το όνομά της προήλθε πιθανότητα από το γεγονός ότι βρίσκεται στην καρδιά-μέσο της Ελλάδος και του Θεσσαλικού κάμπου.

Με μεγάλες πλατείες και πεζόδρομους η Καρδίτσα αποτελεί τη… χαρά του πεζού. Σε κεντρικό σημείο της πόλης βρίσκεται το σήμα κατατεθέν της, το υπέροχο άλσος του Παυσιλύπου, σημείο συνάντησης για όλους τους Καρδιτσιώτες, μια όαση πρασίνου και ηρεμίας στην καρδιά της πόλης. Στην άκρη του, δεσπόζει ο ιστορικός μητροπολιτικός ναός των Αγίων Αυτοκρατόρων Κωνσταντίνου και Ελένης, ενώ στα δυτικά του θα δείτε τον έφιππο ανδριάντα του Νικολάου Πλαστήρα.

Αναποδογύρισε φουσκωτό στο λιμάνι – Αγνοείται ένα άτομο

ierapetra-anapodogurise-foyskoto-sto-limani-–-agnoeitai-ena-atomo
Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση του λιμενικού σώματος για τον εντοπισμό ενός ατόμου το οποίο έπεσε στη μανιασμένη από τους θυελλώδεις ανέμους θάλασσα, όταν το σκάφος το οποίο επέβαινε, αναποδογύρισε.

Το περιστατικό σημειώθηκε στη 1:30 περίπου το μεσημέρι. Λιμενικός που βρισκόταν σε υπηρεσία είδε το σκάφος το οποίο έπλεε ανοιχτά του λιμανιού της Ιεράπετρας να έχει τουμπάρει, ενώ τρεις άνθρωποι προσπαθούσαν να βγουν στη στεριά.

Αποκάλεσε τον Πάγκαλο "γαϊδούρι" και όχι σάπιο κοιλιά και συνελήφθη

Αποκάλεσε τον Πάγκαλο γαϊδούρι και συνελήφθη
Αποκάλεσε τον Πάγκαλο "γαϊδούρι" και συνελήφθη

Στο Α.Τ. Βουλιαγμένης κρατείται αυτή την ώρα ένας πολίτης μετά από μήνυση που υπέβαλε εναντίον του ο κ.Θεόδωρος Πάγκαλος.
 Ο Κ.Ρ. επικοινώνησε με το enikos.gr και περιέγραψε το περιστατικό που οδήγησε στην σύλληψή του. Σύμφωνα με όσα μας είπε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι είδε τον πρώην υπουργό στην λίμνη της Βουλιαγμένης και σχολίασε "Δείτε το γαϊδούρι που έχει το θράσσος να έρχεται και για μπάνιο", ο κ.Πάγκαλος τον πλησίασε "με το μπουρνούζι του" και του ζήτησε να επαναλάβει. 'Οταν ο πολίτης επανέλαβε όσα είχε πει ο πρώην υπουργός κάλεσε τον αστυνομικό της ασφάλειάς του ο οποίος ζήτησε τα στοιχεία του και όταν εκείνος αρνήθηκε κάλεσε την άμεση δράση.

Λασποβροχή έπεσε νωρίς το πρωί στη Σκόπελο

Όταν οι οδηγοί βγήκαν να...
πάρουν τα αυτοκίνητά τους, αντίκρισαν αυτή την εικόνα.

Γ.Σ. και εκλογές στον Ν.Ι.Κ.Ο. Σκοπέλου Σήμερα

O Ναυτικός Ιστιοπλοϊκός Κολυμβητικός Όμιλος Σκοπέλου καλεί τα μέλη του σε ετήσια Γενική συνέλευση την Κυριακή 7 Απριλίου στις 9 μ.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα απολογισμός έργου Δ.Σ. - εκλογές.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα οικονομικώς εντάξει μέλη του ομίλου.

Συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ. του Α.Ο. Σκοπέλου

Συνεδρίασε χθες το νεοεκλεγέν διοικητικό συμβούλιο του Α.Ο. Σκοπέλου και μετά από συζήτηση και ομόφωνη απόφαση συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΤΕ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΕΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΛΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΡΗΓΙΝΟ ΠΙΑΝΟΥΝ....

Μέλος της Τρόικας υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο

Σοβαρό εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη ο 38χρονος Ιταλός Τζιοβάνι Καλεγκάρι, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, με στελέχη της κυβέρνησης για τα δημοσιονομικά μέτρα.

Ο Ιταλός επικεφαλής της ομάδας δημοσιονομικής πολιτικής, στέλεχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πατέρας δύο παιδιών, υπέστη το επεισόδιο ενώ βρισκόταν στο Υπουργείο Οικονομικών.

Αμέσως μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική και νοσηλεύεται από την Πέμπτη στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Την Παρασκευή ανέκτησε την επαφή του με το περιβάλλον και οι θεράποντες ιατροί θεωρούν ότι έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

Του Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Αποσταθεροποίησε ακόμη περισσότερο τη συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη όσον αφορά στη λαϊκή αποδοχή της, η καταλήστευση των καταθέσεων στην Κύπρο κατ’ εντολή της Γερμανίας. Η επίσημη μετατροπή του πολιτεύματος στις χώρες της ευρωζώνης σε …Γερμανική Λησταρχία στέρησε τον κατάπτυστο πρωθυπουργό από το τελευταίο κοινωνικό στήριγμα που του είχε απομείνει – τους συντηρητικούς εισοδηματίες με αξιόλογες καταθέσεις που θεωρούσαν ότι τους διασφάλιζαν για το υπόλοιπο της ζωής τους ανεξάρτητα από την ασκούμενη οικονομική πολιτική και την καλπάζουσα φτώχεια που αυτή συνεπιφέρει. Η επισημοποίηση από τον πρόεδρο του Γιούρογκρουπ της αρπαγής των καταθέσεων δικαίως τους πανικόβαλε.
Μαζί με αυτούς όμως αισθάνονται εξαιρετικά ανήσυχοι και οι πλούσιοι και τα λαμόγια του ΠΑΣΟΚ κυρίως, αλλά και της ΝΔ – ο εσμός δηλαδή των απατεώνων που πλούτισαν με εντελώς παρασιτικές δραστηριότητες λόγω των διασυνδέσεων τους με το πολιτικό σύστημα, το οποίο ταΐζουν διαρκώς μέχρι σκασμού με άφθονα χρήματα. Όλοι αυτοί ξαφνικά διαπιστώνουν ότι όχι μόνο είναι πια πολύ δύσκολο να αυξήσουν τα πλούτη τους, αλλά επιπλέον οι Γερμανοί και η πολιτικά δοσίλογη κυβέρνηση Σαμαρά και λοιπών πάνε να τους φάνε και όσα λεφτά έχουν μαζέψει! Παρά τον προσεταιρισμό του Γερμανού «γκαουλάιτερ», του κατοχικού Χορστ Ράιχενμπαχ από τους Έλληνες αστούς με δοκιμασμένες και αποδοτικές μεθόδους, κανένα έργο δεν προχωράει. Όλες οι εξουσίες της κατοχικής διοίκησης έχουν περάσει στον ταμία της Μέρκελ, τον Χανς Γιόαχιμ Φούχτελ, ο οποίος έχει αποστολή την εξαγορά δημάρχων και τοπικών κοινωνιών με μικροποσά της τάξης των 500.000 ή ενός εκατομμυρίου ευρώ. Ο Φούχτελ δηλαδή στρατολογεί «γερμανοτσολιάδες» συνεργάτες των κατοχικών αρχών, όσο πιο αθόρυβα μπορεί. Τα πάει πολύ καλά. Όσο περισσότερους εξαγοράζει, τόσο λιγότερος λόγος γίνεται γι’ αυτόν. Κοντεύει σχεδόν να ξεχαστεί η αδιάλειπτη παρουσία του στη χώρα μας.

Ολυμπιακος Βολου-Εθνικος Γαζωρου live streaming Olympiakos Volos - Ethnikos Gazoros

Iraklis Salonica – AEL Kalloni Ηρακλής Καλλονή

Powered By Blogger