Τρίτη, 26 Μαρτίου 2013

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ! Μπορείτε να βοηθήσετε;

OXI MONO ΛΟΓΙΑ / ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

ΧΑΜΟΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΠΛΟΙΑ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΗ ΒΟΛΟΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΓΙΑΤΙ? ΔΕΙΤΕ ΤΟ Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΡΤΕΜΙΣ» στη γραμμή ΒΟΛΟΣ – ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ από 30-3-2103

Tο πρώτο κρουαζιερόπλοιο

Το λιμάνι της Μύρινας υποδέχεται  την Τετάρτη 27 Μαρτίου, στις 7:30 το πρωί το πρώτο κρουαζιερόπλοιο της σεζόν. Πρόκειται για το «DEUTSCHLAND», που καταφθάνει με 400 επιβάτες 260 άτομα πλήρωμα διαφόρων εθνικοτήτων από την Τουρκία. Το κρουαζιερόπλοιο θα παραμείνει στη Λήμνο έως τις 20:00 το απόγευμα και στην συνέχεια θα αναχωρήσει για την Μυτιλήνη.

E POI, COSA? GUERRA? Depositi sequestro e l'Italia - Revealing FMI relazione ΚΑΙ ΜΕΤΑ, ΤΙ; ΠΟΛΕΜΟΣ; Eτοιμάζουν κατάσχεση καταθέσεων και στην Ιταλία - Αποκαλυπτική έκθεση του ΔΝΤ
Mε μια ανακοίνωση που είναι περισσότερο απειλή παρά προειδοποίηση για πρώτη φορά ένας διεθνής οργανισμός που φιλοδοξεί να ελέγξει το παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι, τουλάχιστον αυτό που κινείται εκτός των χωρών των BRICS, το ΔΝΤ "φοβερίζει" την Ιταλία με επανάληψη του σκηνικού της Κύπρου, παρά το γεγονός ότι "Έχει κατορθώσει να επιδείξει αξιοσημείωτα δείγματα ανθεκτικότητας μέχρι στιγμής", όπως παραδέχετια το ΔΝΤ.
"Το τραπεζικό ιταλικό σύστημα αποδεικνύεται ότι δεν είναι απρόσβλητο απέναντι στους κινδύνους: η εντεινόμενη αδυναμία της πραγματικής οικονομίας και οι στενοί δεσμοί ανάμεσα στον χρηματοπιστωτικό τομέα και το χρέος της χώρας εξακολουθούν να παραμένουν οι κυριότεροι κίνδυνοι αι να χριεάζονται θεραπεία. ¨ολα τα ενδεχόμενα για το μέλλον είναι ανοικτά" περιγράφει στην έκθεσή του το ΔΝΤ!

ΕΝΟΠΛΗ ΠΑΛΗ #4: Η Γερμανία το Φθινόπωρο

Αυτή την Παρασκευή, 29/3, προβολή της ταινίας: Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ (Deutschland im Herbst, Γερμανία, 1978, 118') Συλλογικό [Δείτε ένα απόσπασμα] Βιντεοπροβολές τις Παρασκευές στις 8.30μμ Αγαθουπόλεως 65 & Αχαρνών Είσοδος ελεύθερη kontra_ekdiloseis@eksegersi.gr www.eksegersi.gr

ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΚΥΟΝΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΡΟΥΦΑ ΠΑΛΙ ?

ΕΔΩ
Τρία δρομολόγια την εβδομάδα θα εκτελούνται από το Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ «ΑΛΚΥΟΝΗ» από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης με προορισμό τις Σποράδες και το Βόλο. Όπως ανακοινώθηκε χθες, τα δρομολόγια ξεκινούν 28 Ιουνίου και ολοκληρώνονται 3 Σεπτεμβρίου. Η αναχώρηση από Θεσσαλονίκη θα γίνεται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στις 10 το πρωί με προορισμό: Σκόπελο (άφιξη 3.30 το μεσημέρι), Σκιάθο (άφιξη 5 το απόγευμα) και το Βόλο (άφιξη 7.30 το απόγευμα). Η επιστροφή θα γίνεται Τρίτη και Πέμπτη, με αναχώρηση από: Βόλο στις 2.30 το μεσημέρι, Σκιάθο στις 5 το απόγευμα και από Σκόπελο στις 6.30 το απόγευμα, με άφιξη στη Θεσσαλονίκη τα μεσάνυχτα, ενώ τις Κυριακές η αναχώρηση από Βόλο θα είναι μισή ώρα νωρίτερα (στις 2.00 το μεσημέρι) και αναλόγως μισή ώρα νωρίτερα θα είναι οι αναχωρήσεις από τους ενδιάμεσους προορισμούς με άφιξη στη Θεσσαλονίκη στις 11.30 το βράδυ. Το λιμάνι της

αποκλεισμός τώρα της Γενικής Ταχυδρομικής σε Περιστέρι και Παγκράτι

Σε αποκλεισμό των υποκαταστημάτων σε Περιστέρι και Παγκράτι της Γενικής Ταχυδρομικής έχουν προχωρήσει από τις 4μμ σήμερα η επιτροπή εργαζομένων στην ΓΤ Αιγάλεω, η επιτροπή αλληλεγγύης και η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλων
Σε αποκλεισμό των υποκαταστημάτων σε Περιστέρι και Παγκράτι της Γενικής Ταχυδρομικής έχουν προχωρήσει από τις 4μμ σήμερα η επιτροπή εργαζομένων στην ΓΤ Αιγάλεω, η επιτροπή αλληλεγγύης και η Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλων (που καλύπτει και θεσμικά την κινητοποίηση έχοντας καλέσει και 4ωρη στάση εργασίας μέχρι τις 8μμ). Ο αποκλεισμός στο Παγκράτι εξελίσσεται χωρίς κανένα πρόβλημα ενώ στο Περιστέρι υπάρχει παρουσία της αστυνομίας και επιθετική στάση της δικηγόρου της εταιρίας η οποία αποπειράθηκε να κατεβάσει το πανό μπροστά από την είσοδο του υποκαταστήματος. Μέχρι εδώ όλα καλά.

Οι δράσεις γίνονται εν όψει του δικαστηρίου αύριο στις 9πμ στην Ευελπίδων όπου οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους από την αδιάλλακτη εργοδοσία της Γενικής Ταχυδρομικής. Το δικαστήριο βέβαια αποτελεί ενδιάμεσο ορόσημο ενός αγώνα που έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Νοέμβρη (έχοντας εξαντλήσει όλα τα θεσμικά εργαλεία) και θα συνεχιστεί στους δρόμους μέχρι να δικαιωθούν οι εργαζόμενοι. Είμαστε ακόμη στην αρχή!

ΣΚΟΠΕΛΟΣ DELIVERY ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ ΓΥΡΟΥΣ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ .

ΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΑΠΟ ΤΟ GYROS.GR KAI TO SKOPELOS DELIVERY

Οι γραμματείες Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, της ΠΑΣΥ, του ΜΑΣ, καθώς και ο σύλλογος Γυναικών Βόλου, διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα:«ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ
ΓΙΑ ΦΤΗΝΑ, ΠΟΙΟΤΙΚΑ, ΝΤΟΠΙΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ»

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΜΑΡΤΗ, 7 μ.μ. ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΒΟΛΟΥ

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ, στέλεχος της ΠΑΣΥ. Θα υπάρξουν παρεμβάσεις και από εκπροσώπους σωματείων και αγροτικών συλλόγων της περιοχής.

          Είναι κοινή μας υπόθεση η πάλη των φτωχών αγροτών. Είναι δικό μας θέμα η αγροτική ανάπτυξη. Στην Ελλάδα υπάρχουν οι εδαφολογικές και κλιματολογικές συνθήκες, το έμπειρο αγροτικό και επιστημονικό δυναμικό, τα επιστημονικά και τεχνικά μέσα, οι υδάτινοι πόροι, για να αναπτυχθεί ολόπλευρα η αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή, να δώσει ώθηση και στη βιομηχανική παραγωγή.
          Αυτό που απαιτείται είναι σύγκρουση με τις κυρίαρχες πολιτικές και τα κόμματα που τις εφαρμόζουν, ρήξη με την ΕΕ. Χρειάζεται μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, με κεντρικό σχεδιασμό και παραγωγικούς συνεταιρισμούς της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Προς τα ΜΜΕ: Την ίδια μέρα (27/3) στις 6:30 στο χώρο του Δημαρχείου θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου με το Βαγγέλη Μπούτα

«Έχουμε δικαίωμα στη ζωή και την υγεία», λένε 17 κρατούμενοι στις φυλακές της Λάρισας

Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλαν 17 κρατούμενοι στις φυλακές Λάρισας, στην οποία, ανάμεσα στα άλλα, αναφέρουν: «Έχουμε δικαίωμα στη ζωή και την υγεία. Έχουμε δικαίωμα να υπάρχει γιατρός. Έχουμε δικαίωμα να μη στοιβάζονται οι κρατούμενοι ο ένας πάνω στον άλλο. Υπάρχουν κρατούμενοι που πραγματικά λιμοκτονούν, φυματικοί, οροθετικοί που είναι εγκαταλελειμμένοι και περιμένουν το θάνατο για λύτρωση».

ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΜΕ....


Βουτιά 5% στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Βουτιά σημείωσε την Τρίτη ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στον απόηχο των δηλώσεων του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, για πιθανή συμμετοχή των καταθετών στο κόστος μελλοντικών διασώσεων στην ευρωζώνη.

Στις 16:58 ο Γενικός Δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών βρισκόταν στις 884,56 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 4,94%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 73,15 εκατ. ευρώ.

Η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου βρίσκεται στα 1,28649 δολάρια.

Νέα Δίκη για τη ΣΠΦ, πακέτο με άλλες υποθέσεις - 35η συνεδρίαση, Παρασκευή 22.3.13


Η πρόεδρος του τρομοδικείου Μ. Τζανακάκη, φοβούμενη ότι ο τμηματάρχης της Αντιτρομοκρατικής Ε. Χαρδαλιάς μπορεί να πάθει το πατατράκ της προηγούμενης συνεδρίασης, τον πήρε υπό την προστασία της κατά την κατάθεσή του για την υπόθεση που αφορά τους Α. Μητρούσια, Γ. Καραγιαννίδη και Κ. ΣακκάΚαι στη συνεδρίαση της 1ης Μάρτη ήταν υποβοηθητική στον μάρτυρα, αλλά αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε όριο. Τον πήρε από το χεράκι σαν μικρό παιδί και βήμα-βήμα του θύμιζε ημερομηνίες και δεδομένα που ο ίδιος είχε καταθέσει προανακριτικά και ανακριτικά, τα οποία ο Χαρδαλιάς ξεχνούσε ν’ αναφέρει. Σε περιπτώσεις που ο Χαρδαλιάς «έμπαζε» φανερά, δεν τον πίεζε, για να μην τον φέρει σε δύσκολη θέση. Στόχος ήταν να φανεί ότι δήθεν ο Χαρδαλιάς καταθέτει αυτά ακριβώς που κατέθεσε προανακριτικά και ανακριτικά και επομένως δεν είναι ψευδομάρτυρας.

Η ΠΕΜΕΝ για την απεργία

Στη σημερινή συνεδρίαση της, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ αποφάσισε να πραγματοποιήσει την ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΑΠΡΙΛΗ 2013, 24ωρη Πανελλαδική προειδοποιητική Απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.
          Η απεργιακή μάχη πρέπει να γίνει υπόθεση των ναυτεργατών, των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των σπουδαστών, επιβάλλεται η καλή οργανωτική προετοιμασία μέσα και έξω από τα πλοία σε κάθε εργασιακό χώρο, στις ναυτικές σχολές, να βγουν αποφάσεις συμμετοχής στο απεργιακό αγώνα από Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, σωματεία, φορείς.
          Να αναπτυχθούν πολύμορφες αγωνιστικές πρωτοβουλίες, να αναδειχθεί ολόπλευρα η αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ που εντάσσεται και το νομοσχέδιο για την «Ανασυγκρότηση του ΥΝΑ».
          Η κυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ στο νομοσχέδιο προωθεί την κατάργηση των ΣΣΕ, την άρση του Καμποτάζ στην επιβατηγό ναυτιλία, ανατρέπονται οι οργανικές συνθέσεις των πλοίων. Καταργείται το 10μηνο και 7μηνο δρομολόγησης συμβατικών και ταχύπλοων πλοίων, αποσαρθρώνεται το ακτοπλοϊκό δίκτυο, ξεπουλάνε το σύνολο των  λιμενικών εγκαταστάσεων και υποδομών μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, ιδιωτικοποιούν την Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση.
          Αυτές οι εξελίξεις διευρύνουν την «μαύρη» - ανασφάλιστη εργασία, κατακρεουργούν τις ελάχιστες θέσεις εργασίας για ναυτεργάτες με συνδικαλιστική οργάνωση, Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, κοινωνικοασφαλιστική προστασία, τορπιλίζουν την ήδη επιβαρυμένη οικονομική κατάσταση του ΝΑΤ σε βάρος των δικαιωμάτων της ναυτεργατικής οικογένειας.

Δεν χρειαζόμαστε πακέτο διάσωσης φωνάζει η Σλοβενία… Βρε τι μας θυμίζει… Τι λέει όμως το ΔΝΤ;

Αναρτήθηκε από τον/την economikos

slovenia_mapΗ Σλοβενία δεν χρειάζεται πακέτο διάσωσης και είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις οικονομικές δυσκολίες, ξεκαθάρισε η πρωθυπουργός Αλένκα Μπράτουσεκ, απορρίπτοντας, ταυτόχρονα, το ενδεχόμενο προσφυγής σε μια συμφωνία, όπως αυτή για τη διάσωση της Κύπρου.

“Κάθε σύγκριση με την Κύπρο σε σχέση με αυτό το θέμα, αυτή την περίοδο, είναι μη αναγκαία και ανεπίτρεπτη” ανέφερε χαρακτηριστικά, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της Σλοβενίας Μπορούτ Παχόρ.

Η κ. Μπράτουσεκ προέβη στις παραπάνω δηλώσεις ύστερα από την εμφάνιση δημοσιευμάτων σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, στα οποία υπογραμμίζεται πως εάν η Σλοβενία δεν καταφέρει να λάβει δραστικά μέτρα το επόμενο δίμηνο για την επίλυση της κρίσης και την ολοκλήρωση της σύστασης της αποκαλούμενης “κακής τράπεζας”, η πιθανότητα να ζητήσει πακέτο διάσωσης, θα αυξηθεί, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

ΟΧΙ ΔΕΝ ΣΤΑΝΑΧΩΡΙΕΜΕ ΑΛΛΑ ΧΕΡΟΜΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΣΤΑ ΠΑΠΑ@@@ ΜΟΥ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΝ ΟΛΑ ΘΕΛΩ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ Λ......ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΙΡΙΑ


"Καλύτερα να γινόταν πόλεμος" - Κατάρρευση Χρηματιστηρίου - Μείον 5,22% και συνεχίζει να πέφτει
Καταρρέουν οι αγορές των ελληνικών κρατών: Μετά την Κύπρο όπου όλες οι προβλέψεις δείχνουν το Χρηματιστήριο της Λευκωσίας να γυρνά πίσω 30 χρόνια και την εσωτερική αγορά να δείχνει ήδη σημεία εξαέρωσης, πριν λίγα λεπτά ο Γενικός Δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αθηνών βρίσκόταν στις 888,99 μονάδες, με πτώση 5,22%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν σε 48,97 εκατ. ευρώ μόλις και όλοι θεωρούν ότι τα χειρότερα είναι μπροστά.

ΛΔ Κορέας: Σε «κατάσταση ετοιμότητας νούμερο 1» οι Ένοπλες Δυνάμεις

Ασκήσεις του πυροβολικού της ΛΔ Κορέας (πηγή: ΑΡ)
Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει διατάξει τις ένοπλες δυνάμεις της σε θέση μάχης και έχει δώσει εντολή στις ειδικές στρατηγικές της δυνάμεις να προετοιμασθούν για ενδεχόμενα πλήγματα κατά των αμερικανικών βάσεων στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της ΛΔ Κορέας KCNA.
«Από τη στιγμή αυτή η ανωτάτη διοίκηση του λαϊκού κορεατικού στρατού θέτει όλες τις μονάδες του πυροβολικού, περιλαμβανομένων των μονάδων των στρατηγικών πυραύλων και των μονάδων πυροβολικού μακρού βεληνεκούς, σε κατάσταση ετοιμότητας Νο1 κατά του συνόλου των αμερικανικών βάσεων στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, περιλαμβανομένων των βάσεων στο ηπειρωτικό βορειοαμερικανικό έδαφος, τη Χαβάη και το Γκουάμ, καθώς και τη Νότια Κορέα», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡ Τουλαχιστον βγαλτε απο τη'' Δημοκρατικη Αριστερα '' τη λεξη ''Αριστερα''.Μη την ξεφτιλιζετε αλλο

Πλακα εχετε.Σας πηρανε χαμπαρι και οπου ναναι θα σας παρουν και με τις κλωτσιες.Τουλαχιστον βγαλτε απο τη'' Δημοκρατικη Αριστερα '' τη λεξη ''Αριστερα''.Μη την ξεφτιλιζετε αλλο.Ειναι κριμα για τους εγαζομενους, συνταξιουχους, αγροτες, εργατες κλπ.

ΕΙΧΑΝ ΜΠΡΟΥΤΖΙΝΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΧΟΥΝ?


THN ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΟΜΕΝ ΚΑΙ ΑΣ ΤΡΩΓΩΜΕΝ ΠΕΤΡΕΣ...

Φωτογραφία Γιώργου Σεφέρη – Άλωνα Κύπρου 1954 (πηγή: Άννα Αγγελοπούλου)

ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΣ (Γιώργος Σεφέρης)
…Σαλαμῖνα τε
τᾶς νῦν ματρόπολις τῶνδ’
αἰτία στεναγμῶν.
ΠΕΡΣΑΙ
Κάποτε ο ήλιος του μεσημεριού, κάποτε φούχτες η ψιλή βροχή
και τ’ ακρογιάλι γεμάτο θρύψαλα παλιά πιθάρια.
Ασήμαντες οι κολόνες· μονάχα ο...

Άγιος Επιφάνιος
δείχνοντας μουντά, χωνεμένη τη δύναμη της πολύχρυσης αυτοκρατορίας.
5
Τα νέα κορμιά περάσαν απ’ εδώ, τα ερωτεμένα·
παλμοί στους κόλπους, ρόδινα κοχύλια και τα σφυρά
τρέχοντας άφοβα πάνω στο νερό
κι αγκάλες ανοιχτές για το ζευγάρωμα του πόθου.
Κύριος επί υδάτων πολλών,
10

«Μαγνήτης» τουριστών τα προϊόντα της Σκοπέλου

Οι τελευταίες εμπειρίες τουριστικής προβολής της Μαγνησίας έχουν δείξει πως ο συνδυασμός τοπίου, φύσης και τοπικών προϊόντων είναι ανίκητος
Οι τελευταίες εμπειρίες τουριστικής προβολής της Μαγνησίας έχουν δείξει πως ο συνδυασμός τοπίου, φύσης και τοπικών προϊόντων είναι ανίκητος
Οι ξένοι γνωρίζουν τη Μαγνησία, τη Θεσσαλία γενικότερα, από τις γεύσεις, τα προϊόντα και τα μοναδικά τοπία. Η προβολή της περιοχής και η προώθηση του τουριστικού προϊόντος πρέπει να επαναπροσδιοριστεί. Δεν αρκούν πλέον μόνο τα διαφημιστικά φυλλάδια. Η προσέγγιση των ξένων απαιτεί άλλη στρατηγική.
«Από το 2008 έχουμε επιλέξει τη μέθοδο της γευσιγνωσίας. Και αυτό είναι ένα καλό στοιχείο. Πώς να μη νιώσουμε ενθουσιασμό και αισιοδοξία όταν ακούμε τους ξένους, που έρχονται στο περίπτερο της Μαγνησίας στις εκθέσεις τουρισμού του εξωτερικού όπου συμμετέχουμε και μας μιλάνε για το σπεντζοφάι. Που έφαγαν στις Μηλιές ή τα Χάνια. Τη γεύση όμως τη γνώρισαν στο δικό μας το περίπτερο, το περίπτερο της Μαγνησίας» σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης

ΣΚΟΠΕΛΟΣ καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο νησί μας και παράγουν προϊόντα...


Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του ΥΠΑΑΤ να συνδέσει τον Πρωτογενή και τον Δευτερογενή Τομέα με τον Τουρισμό και τον Πολιτισμό σχεδιάζονται σειρά εκδηλώσεων στις οποίες η Περιφέρεια Θεσσαλίας προτίθεται να συμμετάσχει.
Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων ποιότητας, ώστε να δημιουργηθεί προστιθέμενη αξία στην τοπική ανάπτυξη.
Το «καλάθι» τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας μπορεί να περιλαμβάνει προϊόντα υψηλής ποιότητας:
  • Πιστοποιημένα ΠΟΠ-ΠΓΕ
  • Παραδοσιακά
  • Πιστοποιημένα Βιολογικά
  • Ορεινής Παραγωγής
  • Γυναικείων Συν/σμών
  • Εξαγωγικού προσανατολισμού
  • Προϊόντα ιδιαίτερα τα οποία χαρακτηρίζουν τις περιοχές της περιφέρειας Θεσσαλίας και δημιουργούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Αν ήταν ο Πάνος τώρα θα ουρλιάζατε άλλα τώρα σσσσσσσσσσσσσσσ .....


Σκόπελος: Δέσμευση για λύση στο πρόβλημα του λιμανιού στον Αγνώντα

Τη δέσμευση του γενικού γραμματέα Λιμένων απέσπασε πρόσφατα σε συνάντησή τους στην Αθήνα ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Γιωργ. Μιχελής για επίλυση του προβλήματος στο λιμάνι του Αγνώντα, όπου έχει καταρρεύσει ένα τμήμα του και είναι αδύνατος ο κατάπλους πλοίων. Μελέτη υπάρχει,

Ρε λαμόγια και παπαγαλάκια σε ποιους τα λέτε αυτά και ποιους δημόσιους υπαλλήλους που θέλεις να διώξεις

Ρε παπαγαλάκι του Αμαζονίου τους δημόσιους που θέλεις να διώξεις και την φοροδιαφυγή που θές να πατάξεις , ΕΠΙ ΠΟΙΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΠΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΙΝΑΝ must ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;
ΔΙΑΤΡΑΝΩΘΗΚΑΝ.
ΓΙΓΑΝΤΩΘΗΚΑΝ.
ΕΓΙΝΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝ ΚΡΑΤΕΙ.
ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΑΒΓΑΛΤΕΣ ΡΙΖΕΣ;
Επί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν έγιναν όλα αυτά ;
ΚΑΙ ΖΗΤΑΣ ΡΕ ΠΑΠΑΓΑΛΕ ΤΩΡΑ με τόση ψεύτικη ευκολία ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΕΦΕΡΑΝ και μας κυβερνάνε ακόμα να κτυπήσουν τα ίδια τους τα κατασκευάσματα και τους ψηφοφόρους ;
Ποιόν δουλεύετε ρε εσείς που ψηφίζετε ΠΑΛΙ όσους ανακάλυψαν τη ρεμούλα ;

Kαλά να πάθουμε. Δεν μας λυπάμαι.

ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ.
ΣΚΥΨΙΜΟ ΜΕΣΗΣ.
ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ.
ΔΟΥΛΟΠΑΡΟΙΚΟΙ.
ΒΑΣΤΑΖΟΙ ΚΑΙ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ.
Αυτή ήταν , είναι και θα είναι η κυνέρνηση των κομμάτων που μας κατάντησαν ζόμπι και ζητιάνους ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΕΝΕ ΣΕ ΟΛΑ ΝΑΙ για να είναι στην κυβέρνηση και να γλυτώσουν οι δικοί τους φταίχτες ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΜΑΣ το τομάρι τους.
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝΕΤΕ ;

ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΠΑΠΑ@@@ ΜΑΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ....


Δήμευση καταθέσεων;

“Το πρώτο ταμπού (ομόλογα δημοσίου) καταρρίφθηκε στην Ελλάδα με το PSI - το δεύτερο ταμπού (τραπεζικές καταθέσεις) στην Κύπρο. Το τρίτο και το τελευταίο, το ευρώ δηλαδή, μάλλον θα καταρριφθεί από την Ιταλία, εάν δεν αλλάξει πορεία η Ευρωζώνη – εκτός εάν προλάβει η Ισπανία, η Γερμανία ή όλοι μαζί οι Ευρωπαίοι Πολίτες”. 
Άρθρο

Σύμφωνα με ορισμένα διεθνή ΜΜΕ, εάν το πείραμα της Κύπρου επιτύχει (άρθρο μας), η «κατάσχεση» των τραπεζικών καταθέσεων θα συνεχισθεί και σε άλλες χώρες της Ευρωζώνης – ενώ η βιασύνη, με την οποία η Γερμανίδα καγκελάριος επιβεβαίωσε επίσημα τις κρατικές εγγυήσεις για το ποσόν των 100.000 €, δημιουργεί πολύ μεγάλες υποψίες.

Ειδικότερα, συζητείται ήδη η επιβολή μίας ανάλογης με την Κύπρο φορολόγησης επί των καταθέσεων στην Ισπανία, στην Ελλάδα, στην...
Πορτογαλία, στην Ιρλανδία και στην Ιταλία – όπου με ποσοστό 8,5% θα μπορούσαν να εισπραχθούν περισσότερα από 305 δις €, με 1% περί τα 35,9 δις €, καθώς επίσης με 0,1% γύρω στα 3,6 δις € (πηγή: Πίνακας).

ΣΤΑ ΠΑΠΑ@@@@ ΜΑΣ


Τρέχει “αίμα” στο Χρηματιστήριο κάτω και από τις 900 μονάδες…

Αναρτήθηκε από τον/την economikos

2010-04-07T120927Z_1650423595_GM1E6471JTF01_RTRMADP_3_GREECE-BANKSΚοντά στο -4% βρίσκεται το ελληνικό χρηματιστήριο, μετά τη συμφωνία της Κύπρου με το Eurogroup για τη συμφωνία με το κούρεμα καταθέσεων.

Το ΧΑΑ επέστρεψε στα επίπεδα που βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες του 2012, όταν και κινούνταν λίγο κάτω από τις 900 μονάδες. 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ ΣΕ ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ

german-flag
Όπως αναφέρει το hellasnews-agency πρόκειται για προκηρύξεις μιας νεοσύστατης Οργάνωσης υπό τον τίτλο Ε.Ο.Κ.Α. που παραπέμπει στην Ε.Ο.Κ.Α. του Γρίβα, η οποία μοίρασε ποροκηρύξεις, καλώντας τον κόσμο σε δράση κατά των Γερμανών, ακόμη και με ...πυρπολισμούς και κάθε είδους σαμποτάζ.

Προφανώς, εφόσον ισχύει κάτι τέτοιο, πρόκειται για αντίδραση Κυπρίων αγανακτισμένων μετά το χθεσινό κούρεμα των καταθέσεων οι οποίοι στηρίζονται στο άθρο 120 του Συντάγματος §4 που αναφέρει ότι "η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη Βία". Επίσης, η οργάνωση Ε.Ο.Κ.Α. καλεί τον προπονητή Ρεχάγκελ να φύγει από την Ελλάδα ως presona non grata που επιστρατεύθηκε ως πρεσβευτής από την Μέρκελ για να περάσει την βάναυση πολιτική της. 
Iδού τι αναφέρει το δημοσίευμα:
ΡΕΧΑΓΚΕΛ...ΦΥΓΕ ΤΩΡΑ ΕΙΣΑΙ 
PERSONA NON GRATA...

Ελληνικές φυλακές: Τρία θέματα που «καίνε»...

Αυτοσχέδια όπλα που βρέθηκαν στο κελί του Παναγιώτη Βλαστού.
Ελληνικές φυλακές: Τρία θέματα που «καίνε»...

Μετά την απόδραση των ένδεκα αλβανών κρατουμένων, υπό πολεμικές συνθήκες, από τις φυλακές Τρικάλων τις μεταμεσονύχτιες ώρες της περασμένης Παρασκευής τι θα ακολουθήσει; Το ερώτημα αυτό εξελίσσεται σε μεγάλο πονοκέφαλο για το υπουργείο Δικαιοσύνης. Η πρόσφατη πρωτοφανής επίθεση, στρατιωτικού τύπου, με Καλάσνικοφ στις φυλακές Τρικάλων και τα απανωτά γεγονότα σε διάφορα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας (όπλα στον Κορυδαλλό, αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης του Παναγιώτη Βλαστού με ελικόπτερο, απόπειρα απόδρασης του Αλκέτ Ριζάι κρατώντας ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους) δείχνουν ότι οι φυλακές είναι «καζάνι που κοχλάζει», όπως λένε οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ. «Και δυστυχώς κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει ότι όλα αυτά θα έχουν και συνέχεια» συμπληρώνουν πηγές από το υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο βρίσκεται σε διαρκή κόκκινο συναγερμό. «Σήμερα (σ.σ.: χθες) το μεσημέρι όλοι οι κρατούμενοι μπήκαν κανονικά στα κελιά τους. Μέχρι το βράδυ όμως είναι μια άλλη ημέρα» έλεγαν οι ίδιες πηγές στα «ΝΕΑ» θέλοντας να καταδείξουν το μέγεθος του προβλήματος και τις λεπτές ισορροπίες στην κοινωνία των φυλακών.

«Φατμαγκιούλ» Fatmagülün Suçu Ne : 27.Bölüm FATMAGUL ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΦΑΤΜΑΓΚΙΟΥΛ 53-54


ΕΚΤΑΚΤΟ Σε θέση μάχης για οι ένοπλες δυνάμεις της Β. Κορέας

Σε θέση μάχης για οι ένοπλες δυνάμεις της Β. Κορέας
  • Σε θέση μάχης για οι ένοπλες δυνάμεις της Β. Κορέας

Η Πιονγκγιάνγκ έχει διατάξει τις ένοπλες δυνάμεις της σε θέση μάχης και έχει δώσει εντολή να προετοιμασθούν για ενδεχόμενα πλήγματα κατά των βάσεων των ΗΠΑ, στις νήσους Γκουάμ και της Χαβάης στον Ειρηνικό Ωκεανό, μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Μετατρέπουν της Βόρειες Σποράδες σε άγονη γραμμή..

Εισάγουν με νόμο ατομικές συμβάσεις για τους ναυτικούς
του Νίκου Μανάβη
Η τύχη ήθελε ένας Χιώτης υπουργός, ο Κωστής Μουσουρούλης, να δώσει το φιλί της ζωής στις καταρρέουσες ακτοπλοϊκές εταιρείες ή ορθότερα στις τράπεζες που ελέγχουν τις ακτοπλοϊκές εταιρείες. Το σχέδιο νόμου που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου τινάζει στον αέρα στα εργασιακά δικαιώματα των ναυτικών, διαλύει το υποτυπώδες δίκτυο σύνδεσης των νησιών με την ηπειρωτική Ελλάδα και μεταξύ τους, όμως το σημαντικότερο είναι πως ανοίγει το δρόμο για την ερήμωση των νησιών του Αιγαίου. Κι όλα αυτά προκειμένου να επιτευχθεί μια μικρή μείωση στο λειτουργικό κόστος των πλοίων, η οποία είναι ανεπαρκής για τη διάσωση των ακτοπλοϊκών εταιρειών. Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), συνδικαλιστικό όργανο των ακτοπλόων.
Το πακέτο μέτρων που προωθείται περιλαμβάνει ουσιαστική κατάργηση της δεκάμηνης υποχρεωτικής δρομολόγησης των πλοίων στις ακτοπλοϊκές γραμμές, μείωση της σύνθεσης των πληρωμάτων των πλοίων, παράταση της περιόδου ετήσιας ακινησίας των πλοίων, δυνατότητα αλλαγής πλοίων στις γραμμές και ατομικές συμβάσεις για τους ναυτικούς. Όλες οι παραπάνω ρυθμίσεις είναι απαιτήσεις που διατυπώνουν εδώ και χρόνια οι εφοπλιστές της ακτοπλοΐας. Κι όλα αυτά τα μέτρα θα υλοποιούνται με υπουργικές αποφάσεις και σε ορισμένες περιπτώσεις με γνωμοδοτήσεις του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών. Για ορισμένες από τις υπουργικές αποφάσεις δεν θα υπάρχει καν η υποχρέωση δημοσίευσής τους. Αυτή η πρόβλεψη στην ουσία δίνει τη δυνατότητα στην εκάστοτε ηγεσία του υπουργείου να εφαρμόζει όποια μέτρα θέλουν οι ακτοπλόοι χωρίς ούτε καν να δίνει λόγο στους νησιώτες και τους ναυτικούς που θα πλήττονται.

Λαϊκή στάση πληρωμών τον Απρίλιο


Συγκέντρωση την Κυριακή 7 Απριλίου στο Σύνταγμα
του Κυριάκου Νασόπουλου
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν την περασμένη Τετάρτη το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΟΛΜΕ συλλογικότητες, επιτροπές, συνελεύσεις και σωματεία που συμμετέχουν στο συντονιστικό της επιτροπής Δεν Χρωστάμε – Δεν Πουλάμε – Δεν Πληρώνουμε (3 Δεν). Σε αυτήν, αναλύθηκε η πρόταση για λαϊκή στάση πληρωμών τον Απρίλιο ενώ επίσης παρουσιάστηκαν και μια σειρά από δράσεις και πρωτοβουλίες που έχουν αποφασιστεί από τον Συντονισμό για το αμέσως προσεχές διάστημα. Κορύφωση των δράσεων αυτών θα αποτελέσει η παλλαϊκή – πανεργατική συγκέντρωση την Κυριακή 7/4, στις 6 μ.μ. στο Σύνταγμα, ενώ παράλληλα θα επιχειρηθεί ανάλογες κινητοποιήσεις να γίνουν και σε άλλες πόλεις.
Ο Νίκος Πηρουνάκης από την επιτροπή κατοίκων Γλυφάδας, στο άνοιγμα της συνέντευξης Τύπου, εξήγησε πως η πρόταση για λαϊκή στάση πληρωμών, προβάλλει πλέον ως αναγκαιότητα για την πλειοψηφία του λαού, καθώς τα συνεχή χαράτσια και οι υπέρμετροι φόροι που επιβάλλονται συνεχώς από την κυβέρνηση και την τρόικα έχουν οδηγήσει μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας στη φτώχεια.
Αν σε αυτά προστεθούν η ανεργία, η περικοπή μισθών και συντάξεων και οι αυξήσεις στις τιμές των κοινωνικών αγαθών, γίνεται πλέον αντιληπτό από τον οποιοδήποτε πως τα λαϊκά στρώματα καταδικάζονται στην πλήρη εξαθλίωση. «Τον χαρακτηρίζουμε ως μήνα προειδοποιητικής λαϊκής στάσης πληρωμών ακριβώς επειδή θέλουμε να συνταχθεί μαζί μας κόσμος που μέχρι τώρα μπορεί να δίσταζε να ενταχθεί στο κίνημα δεν πληρώνω, κόσμος που μπορεί να φοβάται αλλά μπορεί να στείλει ένα μήνυμα διαμαρτυρίας και να εκφράσει τη διάθεσή του να αντισταθεί σε αυτή τη βάρβαρη και αντιλαϊκή πολιτική», τόνισε η Μαρία Μπικάκη από την Ανοικτή Πρωτοβουλία Βύρωνα ενάντια στα χαράτσια.

Πάνω-κάτω τα ίδια μοσχάρια στο παχνί !

gsee-35
Στο συνέδριο της πλάκας που οργάνωσε η ΓΣΕΕ στην Αλεξανδρούπολη, μακριά όσο γίνεται  μπας και μπουκάρουν τίποτα εργαζόμενοι, ξετυλίχτηκε άλλη μιά φορά το χειρότερο σενάριο ανάδειξης της συνδικαλιστικής και κρατικοδίαιτης ηγεσίας της εργατικής τάξης.
Σύνεδροι που χάζευαν στην πόλη, που δεν πάτησαν στο συνέδριο παρά μόνο στην ψήφιση, έτοιμα-σταυρωμένα ψηφοδέλτια και πλήθος παράνομων συμμετοχών σωματείων και ομοσπονδιών της πλάκας, εξέλεξαν τη νέα ηγεσία που θα συνεχίσει να κοροϊδεύει τους εργαζόμενους.
Διαβάσαμε πολλές ανταποκρίσεις και παραθέτουμε την παρακάτω που θεωρούμε πιό ειλικρινή και περιεκτική από όλες:

Κοινωνικός τουρισμός για συνταξιούχους ΟΓΑ

Περισσότεροι από 500.000 δικαιούχοι του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας εντάσσονται στα προγράμματα του 2013, με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, με την οποία ρυθμίζονται επίσης οι παροχές, οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων.
 Συγκεκριμένα εντάσσονται:
 -Στο πρόγραμμα επιδοτούμενου κοινωνικού τουρισμού 6ήμερων διακοπών (5 διανυκτερεύσεις) 120.000 άτομα.
 -Στο πρόγραμμα 3ήμερων εκδρομών 10.000 άτομα.
 -Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής εισιτηρίων θεάτρων 100.000 άτομα.
 -Στο πρόγραμμα δωρεάν παροχής βιβλίων 300.000 άτομα.
 Οι προϋποθέσεις συμμετοχής στα προγράμματα είναι οι εξής:

Αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών


Τρόπους για την κάλυψη των κενών στα σχολεία αναζητά το υπουργείο Παιδείας
Ολοένα και πιο πιθανό είναι το ενδεχόμενο αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών από την ερχόμενη σχολική χρονιά, καθώς οι προσλήψεις μόνιμων και αναπληρωτών δεν φαίνεται ότι επαρκούν για να καλυφθούν τα κενά.

Το υπουργείο Παιδείας έχει εξασφαλίσει μέχρι σήμερα πιστώσεις για τις προσλήψεις μόλις 2.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων το ερχόμενο έτος, αριθμός σημαντικά μειωμένος συγκριτικά με τους αναπληρωτές που προσλήφθηκαν φέτος, όπως αναφέρουν Τα Νέα.

Aυτοί τίναξαν την Κύπρο στον αέρα

ΤΙΝΑΞΑΝ ΤΗΝ «ΜΠΑΝΚΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ»
Α. Βγενόπουλος: Οι επιθετικές εξαγορές δεν είχαν άμυνες 
ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ
Hταν πριν από περίπου έξι χρόνια όταν ο πολύς κ. Βγενόπουλος είχε μόλις εξασφαλίσει την αύξηση «μαμούθ» κατά 5 δισ. ευρώ του μετοχικού κεφαλαίου του ομίλου MIG και... ξεφάντωνε σε παραλιακό κέντρο.

Παρουσία δημοσιογράφων και στελεχών του ομίλου του επιδίδονταν σε έναν ξέφρενο χορό στην πίστα -πάντα με το τεράστιο πούρο στο στόμα-, κρυφογελώντας προφανώς με αυτούς που του εμπιστεύτηκαν αυτόν τον πακτωλό χρημάτων.
Ηταν, όμως, η εποχή των... παχέων αγελάδων, όπου όλα ή σχεδόν όλα φαίνονταν φυσιολογικά και οι όποιες φωνές αμφισβήτησης του... όψιμου μεγιστάνα χάνονταν εν τη γενέσει τους.

Από τότε κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι για τον άνθρωπο που ήθελε να κατακτήσει την Ελλάδα μέσω του πολυμετοχικού fund, το οποίο ξεκίνησε...
στη συνέχεια να αγοράζει τα πάντα: η ΔΕΛΤΑ και

Ξεκινά αύριο ο διαχειριστικός έλεγχος του Δήμου


Διαχειριστικός και οικονομικός έλεγχος σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά, σε βάθος δεκαετίας, αρχίζει την Τρίτη 26 Μαρτίου, μετά από ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και σχετικό αίτημα στο υπουργείο Οικονομικών.
Ο έλεγχος, που θα γίνει από ορκωτούς ελεγκτές, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σε ένα τρίμηνο ενώ θα πραγματοποιηθεί και σε όλες τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς που ήρθαν στο Δήμο, από τη πρώην Νομαρχία Πειραιά.
"Παρά τη δραματική έλλειψη προσωπικού που υπάρχει, το υπουργείο Οικονομικών ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του δήμου", δήλωσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος και είπε ότι "καλό θα είναι, αν μπορεί η κυβέρνηση να προχωρήσει σε διαχειριστικό έλεγχο σε όλους τους φορείς του δημοσίου που έγινε διαχείριση δημόσιου χρήματος, προκειμένου να ξέρει και ο πολίτης με ποιους έχει να κάνει, ώστε να μην πέφτει η υποψία επί δικαίων και αδίκων".

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου