Στις 6 το απόγευμα η συνεδρίαση της κυπριακής Βουλής
Σήμερα Τρίτη, στις 6 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί, εκτός απροόπτου, η συνεδρίαση της Ολομέλειας της κυπριακής Βουλής, για να συζητήσει το νομοσχέδιο σχετικά με τη συμφωνία στο Γιούρογκρουπ και το κούρεμα των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες.
Στις 11 το πρωί συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών της κυπριακής Βουλής, για να συζητήσει το νέο κείμενο νόμου για το εφάπαξ κούρεμα στις καταθέσεις, συνολικού ύψους 5,8 δισ. ευρώ.
Η κυπριακή κυβέρνηση επεξεργάζεται αναδιαμόρφωση του ποσοστού επιβολής τέλους επί των καταθέσεων (κούρεμα) με πιθανή εκδοχή την υποβολή τέλους κοντά στο μηδέν στις καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ και αύξηση του τέλους στις καταθέσεις πέραν των 100.000 ευρώ.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κυπριακό Κοινοβούλιο
Σε διαδήλωση ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, τη συμφωνία με το Γιούρογκρουπ και το νομοσχέδιο για το κούρεμα των καταθέσεων καλεί η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία, σήμερα Τρίτη, στις 5 μ.μ.
Κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο έξω από το κυπριακό Κοινοβούλιο απευθύνουν η Κομματική Οργάνωση Βάσης του ΚΚΕ στην Κύπρο και η Οργάνωση Βάσης της ΚΝΕ στην Κύπρο, με σύνθημα «Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία - Σύγκρουση με ΕΕ, ΔΝΤ, αστικές κυβερνήσεις σε Κύπρο και Ελλάδα».
Έκτακτο Γιούρογκρουπ χθες Δευτέρα για την Κύπρο