Hellenic Seaways - Άμεση & Εύκολη Online Kράτηση‎

Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013

ΑΥΡΙΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ


ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΜΠΟΥΚΟΤΑΖ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΕΣ

Να μην ψωνίσει κανένας από τα καταστήματα που δεν συμμετέχουν στην απεργία στην ΣΚΟΠΕΛΟ


Θα πρέπει οι καταναλωτές να δείξουν έμπρακτα την συμπαράσταση τους στην απόφαση μη ανοίγματος των καταστημάτων 

ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΟΥΛ Ι ΛΕΜΙ ΟΥΛ Ι ΑΥΡΙΟ ΑΛΟΙΟΣ ...

ΚΑΥΤΑΛΑΒΑΤΕ ΜΗΝ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΣΕΤΕ ΝΑ ΣΑΣ .....

ΜΕΤΑΦΕΡΑΜΕ ΣΤΟ ΕΞΤΡΑ3 ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΝΣΚΟΠΕΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΕΙΑΣ


ΣΤΟ ΕΞΤΡΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΝΙΟΥΣ

ΤΖΑΝ ΤΖΟΥΝ ΛΕΜΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ ΝΕ Η ΟΥ?

O Σύλλογος Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και το Σωματείο Οικοδόμων καλούν αύριο Παρασκευή 8 Μάρτη σε πανσκοπελίτικη απεργία. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση: «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι οι επαγγελματίες και εργαζόμενοι είναι πολλά. Κανένας κλάδος μεμονωμένα δεν μπορεί να κερδίσει τίποτα. Χρειάζεται αγώνας και κοινό μέτωπο εργαζομένων, επαγγελματιών, νεολαίας, γυναικών και συνταξιούχων.
Απαιτούμε:

Ολυμπιακός - ΑΕΚ ζωντανά την Κυριακή

Αναλυτικό όλο το πρόγραμμα των μεταδόσεων

Φίλε από τη Χαλκιδική, μη το βάλεις ποτέ κάτω!

Σήμερα στη Χαλκιδική. Αύριο σε όλη την επικράτεια...

(Δείτε, οπωσδήποτε, κι αυτό: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=MZIPUnpOBc4 αν δεν το έχετε δει ήδη).To να είσαι αυτόν τον καιρό κάτοικος Χαλκιδικής, κοντά στην περιοχή του αρχέγονου δάσους των Σκουριών και μελλοντικού εργοταξίου των Καναδών χρυσοθήρων και του γνωστού εγχώριου κοτζαμπάση, ίσως να σημαίνει ότι βιώνεις κι ένα δίπολο! Από τη μια μεριά νιώθεις άτυχος, για συγκεκριμένους λόγους, κι από την άλλη, για διάφορους λόγους γύρω από εσένα κι έξω από σένα, νιώθεις και τυχερός! Θα εξηγήσω.

ΤΑ ΜΑΤ υπερασπίζονται τον κύριο Τσίπρα και την παρέα του...

Από τη χθεσινή συγκέντρωση ντροπής στο Μέγαρο Μουσικής... που τίμησαν τον "εθνάρχη" του αντικομμουνισμού, των διώξεων, των εξοριών, της δολοφονίας του...

ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΕ LIVE STREAMING ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-


Όπως αναφέρουν οι κάτωθι ιστοσελίδες, για την σημερινή αναμέτρηση ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ, θα υπάρχει live streaming, από τα παρακάτω links, που κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο, για όλους τους χρήστες, εσωτερικού και εξωτερικού...

Πρωτοβουλία για πανσκοπελίτικη απεργία

Σκόπελος
O Σύλλογος Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και το Σωματείο Οικοδόμων καλούν αύριο Παρασκευή 8 Μάρτη σε πανσκοπελίτικη απεργία. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση: «Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι οι επαγγελματίες και εργαζόμενοι είναι πολλά. Κανένας κλάδος μεμονωμένα δεν μπορεί να κερδίσει τίποτα. Χρειάζεται αγώνας και κοινό μέτωπο εργαζομένων, επαγγελματιών, νεολαίας, γυναικών και συνταξιούχων.
Απαιτούμε:
Να επαναλειτουργήσει άμεσα το διοικητικό τμήμα της ΔΕΗ στο νησί. Να μην κλείσουν η ΔΟΥ και το ΙΚΑ.
Να σφραγίζονται χωρίς προϋποθέσεις τα βιβλιάρια ΙΚΑ και ΟΑΕΕ. Κανένας χωρίς γιατρό και φάρμακα.
Να σταματήσει η φοροληστεία. Να καταργηθούν όλα τα χαράτσια και οι φόροι στο πετρέλαιο και στα είδη πλατιάς κατανάλωσης.
Να μειωθεί το ΦΠΑ στην εστίαση.

πΑΡΆΣΤΑΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚAΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣΔελτίο Τύπου
          Μαζική παράσταση πραγματοποίησαν το πρωί εκπρόσωποι ταξικών σωματείων και η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Πειθαρχικού συμβουλίου της Ένωσης συντακτών Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας- Εύβοιας, όπου ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση για τη λήψη πειθαρχικών μέτρων κατά του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Τύπου Θανάση Κ. Βογιατζή. Η επιστολή του Πειθαρχικού οργάνου προς το Κ. Βογιατζή με αριθμό πρωτοκ. 68 και ημερομηνία 26-2-2013 είναι αποκαλυπτική. Ουσιαστικά αντιμετωπίζει ως «ιδιώνυμο αδίκημα» την δράση του ΠΑΜΕ μιας και με βάση το «κατηγορητήριο» ο Κ. Βογιατζής ήταν υποχρεωμένος να «παρέχει διευκρινήσεις» γιατί: «υιοθέτησες επιστολή του ΠΑΜΕ που δημοσιεύθηκε στη «Θεσσαλία Βόλου» την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου…» και επειδή «ενημέρωσες την ίδια ημέρα όλα τα μέλη της Ε.Σ.Η.Ε.Θ.Στ.Ε.Ε., μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου» στέλνοντας την προκήρυξη του ΠΑΜΕ!

ΟΥΤΕ ΔΟΥΛΑ – ΟΥΤΕ ΚΥΡΑ Παλεύουμε καθημερινά & παίρνουμε τη ζωή στα χέρια μας Στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο γιορτάζεται η ημέρα της γυναίκας. Η ημερομηνία επιλέχθηκε με αφορμή μια διαμαρτυρία που έγινε από γυναίκες εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη το 1857, ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Τα επόμενα χρόνια, η ίδια ημερομηνία επιλέχτηκε από τις ΓΥΝΑΙΚΕΣ για να διαμαρτυρηθούν για τις κακές συνθήκες εργασίας και να ζητήσουν ισότητα των δυο φύλων. Η ημέρα της γυναίκας γιορτάστηκε επίσημα στις 8 Μαρτίου το 1909 και δύο χρόνια αργότερα καθιερώθηκε ως παγκόσμια ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
Στην Ελλάδα, η ΗΜΕΡΑ της ΓΥΝΑΙΚΑΣ τα τελευταία χρόνια, έχασε το πολιτικό νόημα της ισότητας, της δικαιοσύνης και της κοινωνικής απλευθέρωσης και πλασαρίστηκε από τον καπιταλισμό σαν μέρα κατανάλωσης κι εντέλει διαχωρισμού, οδηγώντας τις περισσότερες γυναίκες σε αποκλειστικά γυναικεία γλέντια, ενώ οι περισσότεροι άνδρες ‘δείχνουν την εκτίμησή τους’ προσφέροντας δώρα. Στις σημερινές συνθήκες μαζικής φτώχιας, ποιος μπορεί να προσφέρει οποιοδήποτε δώρο; Ποιο είναι το νόημα που μένει στη μέρα αυτή όταν το θέαμα ξεφουσκώνει; Το μόνο νόημα που υπερασπιζόμαστε είναι εκείνο που έδωσε το 1857 η εργατική διαμαρτυρία των γυναικών της κλωστουφαντουργίας. Σήμερα μας ζητάνε να επιβιώσουμε και όχι να ζήσουμε. Τα περισσότερα αιτήματα των γυναικών που κατακτήθηκαν μετά από πολλούς εργατικούς αγώνες καταργούνται από τη κυβέρνηση των τροϊκανών και των τοκογλύφων με τη ψήφιση όλων των άδικων και σκληρών μέτρων που στηρίζουν βιομήχανους τράπεζες κι εφοπλιστές και η ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ και ΑΝΕΡΓΗ  ΓΥΝΑΙΚΑ χάνει τα πιο σημαντικά δικαιώματα της!
Το δικαίωμα να γίνει ΜΑΝΑ, της ΕΡΓΑΣΙΑΣ, της ΠΡΟΝΟΙΑΣ, της ΥΓΕΙΑΣ, της ΜΟΡΦΩΣΗΣ, της ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ, της

Ενημέρωση για το Λιμενικό Ταμείο Σκιάθου

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Λιμενικού Ταμείου Σκιάθου διοργανώνουν την Τετάρτη 13 Μαρτίου στις 6.30 μμ στο Πνευματικό Κέντρο «Ιερών Ναών» ενημέρωση-συζήτηση πάνω σε θέματα της αρμοδιότητά τους και κυρίως για το προγραμματικό σχέδιο του λιμένα.

αποκαλυπτικό για τον εργοδοτικό συνδικαλισμό - φωτο και βίντεοΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ
ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!
            Κατά τη δεύτερη και τελευταία ημέρα του συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, οι εκπρόσωποι της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ κατήγγειλαν την πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ - Αυτόνομη Παρέμβαση - ΔΑΚΕ για την κατάσταση μέσα στο συνέδριο. Με ευθύνη των συγκεκριμένων παρατάξεων ουσιαστική συζήτηση δεν πραγματοποιήθηκε αφού ουσιαστικά απέσυραν τους συνέδρους τους από τη διαδικασία. Είναι χαρακτηριστικό όπως φαίνεται και στο βίντεο, τη στιγμή που ο εκπρόσωπος της ΔΑΣ, Γιάννης Κομνηνός, κατήγγειλε αυτήν την κατάσταση, στην αίθουσα βρίσκονταν μόνο οι σύνεδροι που είχαν εκλεγεί με την παράταξη που στηρίζει το ΠΑΜΕ. Επιβεβαιώθηκε ότι το συνέδριο «δε γίνεται για να συζητηθούν τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων» όπως σημείωσε στην παρέμβασή του.
Επιβεβαιώνεται η σημασία αυτού που σημειωνόταν στην Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας ενόψει του Συνεδρίου της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων που μεταξύ άλλων σημείωνε:
«Η Δ.Α.Σ. καλεί κάθε καλοπροαίρετο συνάδελφο και συναδέλφισσα:
- Να σκεφτεί, να προβληματιστεί για την στάση της πλειοψηφίας αυτής της Ομοσπονδίας, να κρίνει την κάθε παράταξη με βάση την δράση και την στάση της.
- Να κάνει το βήμα, να αποδυναμώσει την γραμμή της υποταγής, του συμβιβασμού, τον εργοδοτικό συνδικαλισμό, το ενιαίο μέτωπο του με την εργοδοσία. και να δυναμώσει την ταξική γραμμή, την γραμμή της αγωνιστικής ενότητας των εργαζόμενων του κλάδου μας.
- Να συμβάλλει παρά τις οποίες επιφυλάξεις και διαφωνίες μπορεί να διατηρεί απέναντι στην ΔΑΣ και το ΠΑΜΕ στην συσπείρωση των αγωνιστικών δυνάμεων του κλάδου μας ενάντια στην βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση κατ΄ εντολή των μονοπωλίων».
Το βίντεο:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΣΚΟΠΕΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                 Βόλος, 7-3-2013
ΟΤΑ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ                                          


                                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας με απόφασή του προκηρύσσει στάση εργασίας από 11π.μ. έως το πέρας της εργασίας τους για την Παρασκευή 8 Μαρτίου για τους εργαζομένους του Δήμου Σκοπέλου. Και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που διοργανώνουν φορείς του Νησιού για την ανάδειξη των προβλημάτων τους.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΣΚΟΠΕΛΟΥ                                 
    Χαιρετίζουμε τους δεκάδες Σκοπελίτες οικοδόμους που πήραν μέρος στην κατάληψη του τοπικού Υποκαταστήματος του ΙΚΑ. Με την πάλη μας, σε συντονισμό με τις κινητοποιήσεις και των άλλων σωματείων πανελλαδικά, καταφέραμε να μειωθούν, από τα 100, στα 50 τα ένσημα για τη θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας. Η Υγεία είναι κοινωνικό αγαθό και στόχος μας είναι η ελεύθερη, χωρίς όρους και προϋποθέσεις πρόσβαση σε ένα αναβαθμισμένο δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας.
   Συνάδερφοι οικοδόμοι, εργαζόμενοι, Σκοπελίτες
   Δε σταματάμε εδώ! Ολοι αύριο, Παρασκευή 8 Μαρτίου στην Πανσκοπελίτικη Απεργία . Δίνουμε βροντερό παρών στη συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί μπροστά στο Δημοτικό Καφενείο!  

Ξεκινά η αξιοποίηση των αεροδρομίων Νέας Αγχιάλου και Σκιάθου

Σε τρεις κατηγορίες θα χωρισθούν τα αεροδρόμια της χώρας στο πλαίσιο της αξιοποίησης τους από το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Όπως δήλωσε πριν λίγο ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκης στην πρώτη κατηγορία θα περιλαμβάνονται τα αεροδρόμια υψηλού οικονομικού ενδιαφέροντος, στη δεύτερη κατηγορία τα αεροδρόμια μικρότερου ενδιαφέροντος, ενώ στην τρίτη κατηγορία θα περιληφθούν αεροδρόμια που δεν θα ενταχθούν σε κάποια από τις δύο πρώτες και για τα οποία θα δημιουργηθεί Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Περιφερειακών Αεροδρομίων που θα αναλάβει τη διαχείρισή τους.

Όπως ξεκαθάρισε ο κ. Χατζηδάκης το σχέδιο της κυβέρνησης για τα αεροδρόμια προβλέπει ότι το Δημόσιο θα διατηρήσει την ιδιοκτησία, την εποπτεία και τον έλεγχο τους και θα παραχωρήσει μέσω διαγωνισμού τη διαχείριση σε ιδιώτες με μακροχρόνιες συμβάσεις. Σύμφωνα με τον υπουργό η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας θα διαθέτει ρυθμιστικές και εποπτικές αρμοδιότητες και θα παρακολουθεί την ορθή εκτέλεση των συμβάσεων παραχώρησης και της τιμολογιακής πολιτικής. Για τον εξορθολογισμό της λειτουργίας της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας καταργούνται και συγχωνεύονται 10 Διευθύνσεις και 14 τμήματά της.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ 9-3-2013

Αλληλεγγύη στον αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής – Η τρομοκρατία δε θα περάσει


Ο στρατός κατοχής του Δένδια και των χρυσοθήρων προχώρησε σε μια ακόμη πρόκληση, συλλαμβάνοντας πέντε κατοίκους της Ιερισσού και της Μεγάλης Παναγιάς, ως «υπόπτους για την επίθεση στο παράνομο εργοτάξιο της «Ελληνικός Χρυσός» στο δάσος των Σκουριών.

Αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα του Παρατηρητήριου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων (http://antigoldgreece.wordpress.com/2013/03/07/syllipseiskaimat/)
 
«Πέντε κάτοικοι Ιερισσού και Μεγάλης Παναγίας έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές.

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην Ιερισσό με συνοδεία 6 κλούβες ΜΑΤ και 7-8 αστυνομικά αυτοκίνητα για να γίνει έρευνα στα σπίτια τους. Οι κλούβες έχουν σταματήσει στη διασταύρωση για Ξηροποτάμι.

Στο χωριό χτυπάνε οι καμπάνες και οι κάτοικοι συγκεντρώνονται έξω από το κτίριο της Αστυνομίας».
 
Από επικοινωνία με κάτοικο της περιοχής: Αυτή τη στιγμή τα ΜΑΤ αντιμετωπίζουν με χημικά τον εξαγριωμένο κόσμο που μαζεύεται στην Ιερισσό. Ο κόσμος είναι πάρα πολύς και συνεχώς έρχεται κι άλλος.

ΘΑ ΜΑΣ ΚΛΑΣΕΤΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΠΑΛΙΟ ΜΑΛΑΚΕΣ .....


Η δαιμονοποίηση του Τσάβες

Ο Ούγκο Τσάβες είναι ένας δαίμονας.
Γιατί;
Γιατί αλφαβήτισε δύο εκατομμύρια Βενεζουελανούς που δεν ήξεραν να διαβάζουν ούτε να γράφουν, αν και ζούσαν σε μια χώρα που έχει τον πιο σημαντικό φυσικό πλούτο στον κόσμο, που είναι το πετρέλαιο.
Εγώ έζησα σ’ αυτή τη χώρα αρκετά χρόνια και γνώρισα πολύ τι ήταν. Τη λένε «Σαουδική Βενεζουέλα» για το πετρέλαιο. Είχαν δύο εκατομμύρια παιδιά που δεν μπορούσαν να πάνε στα σχολεία γιατί δεν είχαν χαρτιά. Εκεί ήρθε μια κυβέρνηση, αυτή η διαβολική, δαιμονική κυβέρνηση, που κάνει βασικά πράγματα, όπως να πει «Τα παιδιά πρέπει να γίνονται δεκτά στα σχολεία με ή χωρίς χαρτιά».
Κι εκεί κατέρρευσε ο κόσμος: Αυτό είναι απόδειξη ότι ο Τσάβες είναι παλιάνθρωπος, πολύ παλιάνθρωπος. Επειδή έχει αυτό τον...

Unfollow (Η Τέχνη στο εξώφυλλο)... Ποιος είπε ότι η τέχνη είν αι ιδιοκτησία του Δένδια και της συγκυβέρνησης Τσολάκογλου;

Στην Σκόπελο έχουμε την ταβέρνα του Ηλία πανέτοιμη να σας εξυπηρετήσει με Σουβλάκια, μπριζόλες, λουκάνικα, παιδάκια, κοκορέτσι και οτιδήποτε μας υπόσχεται χοληστερίνη…

Θα «πάρουν φωτιά» οι ψησταριές

Σήμερα Τσικνοπέμπτη, αν και η κατανάλωση θα είναι περιορισμένη, ο κόσμος θα γλεντήσει
«Φωτιά θα πάρουν» σήμερα οι ψησταριές, καθώς το έθιμο της Τσικνοπέμπτης θα γιορταστεί και φέτος, παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει τα ελληνικά νοικοκυριά. Η κατανάλωση πάντως αναμένεται να είναι περιορισμένη, τόσο στο φαγητό, όσο και στο κρασί.
Ημέρα τσικνίσματος η σημερινή, με τις ψησταριές να «παίρνουν φωτιά», κατά το έθιμο, που χαρακτηρίζει το Τριώδιο. Οι καταστηματάρχες αισιοδοξούν ότι σήμερα τα καταστήματά τους θα γεμίσουν, κάτι που διαφαίνεται εδώ και ημέρες, καθώς όπως λένε, ο κόσμος θέλει να ξεσκάσει.
Μπορεί το μνημόνιο να επιτάσσει λιτότητα, ωστόσο σήμερα θα ξεχαστεί κι αυτό, μπροστά στο κόκκινο κρασί και το κρέας που θα καταναλωθεί.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Αλληλεγγύη στον αγωνιζόμενο λαό της Χαλκιδικής! ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ


Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΓΗ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΕΙ!
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Σήμερα, 7 Μάρτη 2013, πέντε κάτοικοι Ιερισσού και Μεγάλης Παναγίας έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές. Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην Ιερισσό με συνοδεία 6 κλούβες ΜΑΤ και 7-8 αστυνομικά αυτοκίνητα για να γίνει έρευνα στα σπίτια τους. Οι κλούβες έχουν σταματήσει στη διασταύρωση για Ξηροποτάμι. Στο χωριό χτυπάνε οι καμπάνες και οι κάτοικοι συγκεντρώνονται έξω από το κτίριο της Αστυνομίας.Τα ματ μπήκαν και μέσα σε σχολείο ρίχνοντας χημικά σε μαθητές και καθηγητές. 
ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ είμαστε αλληλέγγυοι στον αγωνιζόμενο λαό της Χαλκιδικής!

ΚΚΕ για το όργιο αυταρχισμού στην Ιερισσό Χαλκιδικής: Να σταματήσουν τώρα οι εισβολές των ΜΑΤ και η τρομοκρατία των κατοίκων

Σε ανακοίνωσή του για το όργιο τρομοκρατίας και την εισβολή των ΜΑΤ στην Ιερισσό της Χαλκιδικής, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
«Το ΚΚΕ καταγγέλλει το όργιο αυταρχισμού που εξαπέλυσε η κυβέρνηση σε βάρος του λαού και της νεολαίας της Ιερισσού στη Χαλκιδική, με πρόσχημα την προβοκατόρικη εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές. Από το πρωί σήμερα, διμοιρίες των ΜΑΤ εισβάλλουν σε σπίτια και σχολεία και επιχειρούν να κάνουν έρευνες και συλλήψεις, ενώ κάνουν και χρήση χημικών, βάζοντας στο στόχαστρο ακόμα και μικρούς μαθητές. Ο στόχος της κυβέρνησης είναι με την ωμή και μαζική τρομοκρατία να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των κατοίκων της περιοχής.

«Να αποσυρθούν τα ΜΑΤ από την Ιερισσό»

Να αποσυρθούν τα ΜΑΤ από την Ιερισσό της Χαλκιδικής ζήτησαν, πριν από λίγο, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

«Δυνάμεις των ΜΑΤ έχουν μπει στην πόλη της Ιερισσού και τρομοκρατούν τους πολίτες. Η τοπική κοινωνία αντιδρά στην εγκατάσταση της Μονάδας Χρυσού στην περιοχή. Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τις δυνάμεις των ΜΑΤ» είπε ο Ευάγγελος Αποστόλου, από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ιωάννης Δριβελέγκας κατήγγειλε ότι «αυτή τη στιγμή, οι δυνάμεις των ΜΑΤ περιπολούν στην πόλη και με αυταρχικές μεθόδους τρομοκρατούν τους πολίτες, έχοντας μάλιστα ρίξει και χημικά στα σχολεία». Αυτές οι συμπεριφορές δεν ταιριάζουν αυτή την εποχή, υπογράμμισε.

«... ήταν χαζά και έψηναν και έπιναν μέσα στο σπίτι... »

Παρακαλούμε την προσοχή σας:
Στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Σπουδαστών του ΤΕΙ Τρικάλων, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) κατέθεσε ψήφισμα με αφορμή το θάνατο των σπουδαστών στη Λάρισα στην προσπάθειά τους να ζεσταθούν με μαγκάλι.
Το ψήφισμα αφορούσε στην καταδίκη της πολιτικής που εφαρμόζεται και ευθύνεται για την τραγωδία με τους πέντε σπουδαστές του ΤΕΙ Λάρισας.
Ποια ήταν η στάση της παράταξης της ΝΔ, της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ του ΤΕΙ Τρικάλων, στο προτεινόμενο ψήφισμα;
Μεταξύ άλλων, από την ανακοίνωση του ΜΑΣ, διαβάζουμε:
«Στο ΔΣ του Σπουδαστικού Συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3/3/13, στο ΤΕΙ, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών έθεσε προς ψήφιση πλαίσιο καταδίκης της βάρβαρης πολιτικής που δολοφόνησε δύο συναδέλφους μας του ΤΕΙ Λάρισας. Ηταν φοιτητές που δεν είχαν θέση στην εστία του ΤΕΙ, φοιτητές που, σαν τους περισσότερους από μας, δεν μπορούσαν να τα βγάλουν πέρα και προκειμένου να μην πληρώσουν πετρέλαιο προσπάθησαν να ζεσταθούν με αυτοσχέδιο τρόπο.
Η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ, προκειμένου να καταψηφίσει, για ακόμη μια φορά, ένα ακόμα γι' αυτούς πλαίσιο του ΜΑΣ, το καταψήφισε (4 ψήφοι κατά, 1 λευκό) και μάλιστα δηλώνοντας: "Επειδή ήταν χαζά και έψηναν και έπιναν μέσα στο σπίτι δεν θα ψηφίσω και καταδίκη"».
*
Αυτή ήταν η απάντηση της παράταξης της ΝΔ. Και τι άλλο να σχολιάσει κανείς πέρα από αυτό;:
«Κύριε Σαμαρά, να τους χαίρεστε!».

«Σαπούνια οι αλλοδαποί, εκτέλεση οι αριστεροί» (από το χτεσινό «μενού» της Χρυσής Αυγής)

220.000 ευρώ το κεφάλι... (2)
Η «Volkswagen» ανακοίνωσε ότι το 2012 σημείωσε κέρδη - ρεκόρ τα οποία ανήλθαν στα 22 δισ. ευρώ!
Η καλή εταιρεία, στο πλαίσιο της «κοινωνικής ευθύνης» των πολυεθνικών, τι έκανε: Μοίρασε μπόνους στους εργαζομένους της στη Γερμανία οι οποίοι ανέρχονται σε 100.000 και οι οποίοι όπως όλοι οι Γερμανοί εργαζόμενοι ζουν με «παγωμένους» και μειωμένους μισθούς από το 2002, επί εποχής Σρέντερ.
Και πόσο ήταν το μπόνους της «Volkswagen» προς τους εργαζόμενους; Ηταν 7.200 ευρώ ανά εργαζόμενο. Ητοι, ένα ποσό που αντιστοιχεί σε 600 ευρώ το μήνα. Τόσο... ανταμείφθηκαν για τα 22 δισ. ευρώ που έφεραν ως κέρδη στη «Volkswagen» οι εργαζόμενοι...
Εν ολίγοις: Η «Volkswagen» - που διένειμε μπόνους 7.200 ευρώ ανά εργαζόμενο - το 2012 είχε κέρδη που ανέρχονται σε 220.000 ευρώ ανά εργαζόμενό της...
Παρεμπιπτόντως:
Η καλή εταιρεία, που στους εργαζόμενους για τα 22 δισ. ευρώ κέρδη που της έφεραν τους επέστρεψε σαν... «αντίδωρο» το μπόνους των 7.200 ευρώ, με πόσα λέτε ότι αντάμειψε τον διευθύνοντα σύμβουλό της;
Με 14,5 εκατομμύρια ευρώ. Κι αυτά μόνο για το 2012. Γιατί ο συγκεκριμένος κύριος, αν προστεθούν και τα προπέρσινα, μόνο από μπόνους τη διετία 2011 - 2012 έχει εισπράξει πάνω από 32 εκατομμύρια!

436.500 ευρώ το κεφάλι... (1)

Η εταιρεία «Coca-Cola 3E» του ομίλου Δαυίδ έχει προχωρήσει σε 1.400 απολύσεις τα τελευταία έξι χρόνια, χρησιμοποιώντας τη μέθοδο της «οικειοθελούς αποχώρησης». Μάλιστα, οι αποχωρήσεις είναι τόσο ...οικειοθελείς, που, όταν ένας εργαζόμενος αρνηθεί την πρόταση της εργοδοσίας να απολυθεί, τότε ...απολύεται. Επιπρόσθετα, η εταιρεία έκλεισε τις μονάδες παραγωγής στα εργοστάσια της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, μειώνοντας και την παραγωγή της κατά 8%. Ενδιαφέρον, επίσης, είναι ότι την ίδια στιγμή παραχωρεί τμήματα λειτουργίας του εργοστασίου σε εργολάβους (π.χ., εργαζόμενοι στα κλαρκ και συντήρηση). Η εργολαβοποίηση των τμημάτων έχει ως συνέπεια την ακόμη μεγαλύτερη μείωση του εργατικού κόστους.
Γιατί τα κάνει όλα αυτά η «Coca-Cola»; Μα γιατί άλλο: Επειδή υπάρχει κρίση.
Για να καταλάβετε, δε, πόσο... δυσκολεύονται τα μονοπώλια τύπου «Coca-Cola» από την κρίση, σημειώστε:
Το διάστημα 2011 - 2012 τα καθαρά κέρδη της «Coca-Cola 3E» ανήλθαν στα 611 εκατ. ευρώ. Μόνο το 2012 τα καθαρά της κέρδη ήταν 285 εκατ. ευρώ. Οσο για τον τζίρο της εκτινάχτηκε στα 7,045 δισ. ευρώ, αυξημένος κατά 3% σε σχέση με το 2011.
Εν ολίγοις μέσα στην περίοδο 2011 - 2012 η «Coca-Cola 3E» έβγαλε κέρδη που αντιστοιχούν στις 436,5 χιλιάδες ευρώ ανά απολυμένο εργαζόμενο. Δεν είναι κι άσχημα...

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη (2)

Είχε πει ο κ. Παπανδρέου σε εκείνο το διάγγελμά του από το Καστελόριζο, στις 23 Απρίλη 2010, όταν και ανακοίνωσε την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ:
«Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη πορεία, μια νέα Οδύσσεια για τον Ελληνισμό. Ομως, πλέον,ξέρουμε το δρόμο για την Ιθάκη και έχουμε χαρτογραφήσει τα νερά».
Ευτυχώς. Μη μας παρεξηγήσει κι ο εμίρης ότι αγόρασε νησάκια με τα νερά αχαρτογράφητα...

Σαν βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη (1)

Ακούμε ότι ο εμίρης του Κατάρ αγόρασε, λέει, ένα νησάκι στο Ιόνιο κοντά στην Ιθάκη, και σχεδιάζει να αγοράσει κι άλλα πέντε. Μάλιστα για το γεγονός έχουν προβεί σε δηλώσεις... ευαρέσκειας οι τοπικοί άρχοντες της Ιθάκης. Ετσι θυμηθήκαμε εκείνο που έλεγε το Μάρτη του 2010 ο τότε πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου:
«Τολμώ να πω (σ.σ.: ήταν και... τολμητίας ο άνθρωπος) ότι θέλουμε να είναι ανεξάρτητα τα ελληνικά νησιά και τα αγαπάμε. Οπότε το να τα πουλήσουμε, ή να τα ξεπουλήσουμε, είναι κάτι το οποίο δεν σκεφτόμαστε καν».
Βέβαια, δεδομένου ότι η αγοραπωλησία συνέβη κατά το χρόνο που πρωθυπουργός είναι ο κ. Σαμαράς, κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον «δεν πουλάμε τα νησιά γιατί τα αγαπάμε» κ. Παπανδρέου.
Αλλά ούτε τον κ. Σαμαρά μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς. Αλλωστε ο κ. Σαμαράς εκείνο που είχε πει παλιότερα ήταν ότι «Η Μακεδονία είναι ελληνική». Ποτέ δεν είπε ότι και η περιοχή πέριξ της Ιθάκης είναι ελληνική...

ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ «Το σχέδιο "Αθηνά" να απορριφθεί»

Χτες, έγιναν κινητοποιήσεις φοιτητών και σπουδαστών σε Αθήνα, Πάτρα, Λάρισα και Κοζάνη, ενώ σήμερα προγραμματίζεται συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Οι φοιτητές και οι σπουδαστές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά», θεωρώντας πως οι όποιες τροποποιήσεις δεν αλλάζουν την ουσία του σχεδίου. Χτες, έγιναν κινητοποιήσεις στην Αθήνα, στην Πάτρα, στη Λάρισα και στην Κοζάνη. Συλλαλητήριο ενάντια στο σχέδιο «Αθηνά» οργανώνει σήμερα, στις 11 το πρωί στην Καμάρα, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών στη Θεσσαλονίκη.Στην Αθήνα, οι φοιτητές και οι σπουδαστές, με αποφάσεις Συλλόγων, συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και έκαναν δυναμική πορεία, μέσω της οδού Σταδίου, στη Βουλή, όπου παρέμειναν για αρκετή ώρα. Φώναξαν συνθήματα όπως: «Το σχέδιο "Αθηνά" να μην εφαρμοστεί, δωρεάν σπουδές για κάθε σπουδαστή». Αντιπροσωπεία των Συλλόγων παρέδωσε ψήφισμα σε εκπροσώπους των Κομμάτων, πλην της Χρυσής Αυγής.
Οι Σύλλογοι Σπουδαστών ΑΣΠΑΙΤΕ, Οικότροφων ΑΣΠΑΙΤΕ, ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας, Νοσηλευτικής ΤΕΙ Αθήνας και φοιτητών Φυσικού, ΤΕΑΠΗ (Νηπιαγωγών), Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Αθήνας, Τουρκικών Σπουδών και οι Επιτροπές Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ κατέθεσαν ψήφισμα, με το οποίο δηλώνουν τη συνολική απόρριψη του σχεδίου «Αθηνά». Στο ψήφισμα τονίζουν ότι συνεχίζουν «τον αγώνα μέσα από Γενικές Συνελεύσεις» και διεκδικούν:

Να τους στείλει ο λαός στην κόπρο της Ιστορίας

Ξεχείλισε για άλλη μια φορά η σαπίλα της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, με τη ρατσιστική χολή της και τη συστημική της βία να επιδεικνύονται ξανά εναντίον μεταναστών βιοπαλαιστών αλλά και αγωνιστών του λαϊκού κινήματος. Οπως και οι πρόγονοί τους χιτλερικοί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, οι χρυσαυγίτες απειλούν ανθρώπους ότι θα τους γδάρουν το δέρμα, θα τους κάψουν σε φούρνους, θα τους βγάλουν τα δόντια, σύμφωνα με ντοκιμαντέρ από την προεκλογική περίοδο. Η εγκληματική δράση είναι η μία όψη της ναζιστικής οργάνωσης. Η άλλη είναι οι υπηρεσίες τους στην άρχουσα τάξη, ο χυδαίος αντικομμουνισμός και η οργάνωση ταγμάτων εφόδου εναντίον του λαϊκού κινήματος. Ο λαός πρέπει να τη στείλει μαζί με το σύστημα που τη χρειάζεται στην κόπρο της Ιστορίας.

ΡΕ ΚΑΡΙΟΛΙΔΕΣ ΠΟΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ?


Τρόικα: Οχι στις μειώσεις του ΦΠΑ στην εστίαση και του ενιαίου φόρου στα καύσιμα
Θεωρεί ότι δεν πρέπει να τεθούν σε κίνδυνο οι δημοσιονομικοί στόχοι του προϋπολογισμούΑρνητική ήταν η πρώτη αντίδραση της τρόικας στο αίτημα της κυβέρνησης για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση στο 13% από το 23%, καθώς και στο ζήτημα της μείωσης του ΕΦΚ στα καύσιμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις συζητήσεις της Τετάρτης ετέθη το ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, με τους επικεφαλής της τρόικας να απαντούν καταρχήν «όχι», θεωρώντας ότι δεν πρέπει να τεθούν σε κίνδυνο οι δημοσιονομικοί στόχοι του προϋπολογισμού. Ενώ, επισήμαναν ότι το συγκεκριμένο μέτρο μπορεί να μην έχει αποδώσει τα αναμενόμενα
φορολογικά έσοδα, όμως έχει οδηγήσει σε (έστω περιορισμένη) αύξησή τους. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, ότι οι επικεφαλής των δανειστών δήλωσαν πως ακόμη και εάν υπήρχαν δημοσιονομικά περιθώρια, θα ήταν προτιμότερο να γίνουν κινήσεις ενίσχυσης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού.

''Πόλεμος'' στις Σκουριές Χαλκιδικής - Δακρυγόνα σε σχολείο και πετροπόλεμος γύρω από αστυνομικό τμήμα - Προσαγωγές και συλλήψεις- Γενικευμένα επεισόδια στην Ιερισσό ανάμεσα σε εξαγριωμένους κατοίκους και αστυνομικούς
- Παιδιά λιποθύμησαν από τα δακρυγόνα σε σχολείο - Διαψεύδει η αστυνομία πως έκανε χρήση
- ''Μας έχουν πνίξει στα χημικά - Δεν μπορούμε να πάρουμε ανάσα'' λένε κάτοικοι στο NewsIt
- Η αστυνομία υποστηρίζει ότι αναγκάστηκε να επέμβει μετά από πολιορκία του αστυνομικού τμήματος
- Οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν μετά τις 5 νέες συλλήψεις για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές Χαλκδικής
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Η συγκυβέρνηση θα πιεί κι αυτό το πικρό ποτήρι!

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/

 
Με κύριο θέμα την απαίτηση της τρόικα για απόλυση μερικών χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων που έχουν κατηγορηθεί ως επίορκοι και την κυβέρνηση να προσπαθεί εναγωνίως να μην πιεί το πικρό αυτό ποτήρι, διαμορφώνεται η σημερινή ειδησεογραφία. Φυσικά και ο γνωστός εκβιασμός. Αν δεν υπακούσετε τις απαιτήσεις της τρόικα τότε δεν θα πάρετε την δόση.
Είναι όμως πραγματικό γεγονός ή ακόμα ένα επικοινωνιακό παιχνίδι; Μήπως πρόκειται για κάποιο επικοινωνιακό αντιπερισπασμό ώστε να...
περάσει κάποιο άλλο αντιλαϊκό μέτρο; Τι άραγε να συμβαίνει στην πραγματικότητα;
Σίγουρα θα το καταλάβουμε τις επόμενες ημέρες. Μέχρι τότε όμως θα ζούμε με την αγωνία και το δίλλημα...
Θα χάσουν την δουλειά τους αρκετοί δημόσιοι υπάλληλοι που είτε απλώς κατηγορούνται, είτε έχουν καταδικαστεί για κάποιο πειθαρχικό παράπτωμα;
Πάλι η στήλη θα δώσει την λύση:
- Τι συμφώνησε η μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά;
- Τι προβλέπει το 3ο Μνημόνιο;

Στην Σκόπελο έχουμε την ταβέρνα του Ηλία πανέτοιμη να σας εξυπηρετήσει με Σουβλάκια, μπριζόλες, λουκάνικα, παιδάκια, κοκορέτσι και οτιδήποτε μας υπόσχεται χοληστερίνη…

Θα «πάρουν φωτιά» οι ψησταριές

Σήμερα Τσικνοπέμπτη, αν και η κατανάλωση θα είναι περιορισμένη, ο κόσμος θα γλεντήσει
«Φωτιά θα πάρουν» σήμερα οι ψησταριές, καθώς το έθιμο της Τσικνοπέμπτης θα γιορταστεί και φέτος, παρά την οικονομική κρίση που μαστίζει τα ελληνικά νοικοκυριά. Η κατανάλωση πάντως αναμένεται να είναι περιορισμένη, τόσο στο φαγητό, όσο και στο κρασί.
Ημέρα τσικνίσματος η σημερινή, με τις ψησταριές να «παίρνουν φωτιά», κατά το έθιμο, που χαρακτηρίζει το Τριώδιο. Οι καταστηματάρχες αισιοδοξούν ότι σήμερα τα καταστήματά τους θα γεμίσουν, κάτι που διαφαίνεται εδώ και ημέρες, καθώς όπως λένε, ο κόσμος θέλει να ξεσκάσει.
Μπορεί το μνημόνιο να επιτάσσει λιτότητα, ωστόσο σήμερα θα ξεχαστεί κι αυτό, μπροστά στο κόκκινο κρασί και το κρέας που θα καταναλωθεί.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου