Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

δήλωση του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, σχετικά με την εκκένωση του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ.

Ως νέο χτύπημα απέναντι στην δημοκρατία χαρακτηρίζει ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Όπως υποστηρίζει σε γραπτή του δήλωση: «Η αυταρχική και τροϊκανή κυβέρνηση του κ. Σαμαρά προχώρησε σε ένα νέο χτύπημα απέναντι στην δημοκρατία και την ενημέρωση. Το διαρκές πραξικόπημα εναντίον της ελεύθερης ενημέρωσης που άρχισε την 11η Ιούνη, συνεχίστηκε με το δώρο στους καναλάρχες, στους οποίους παραχωρεί δωρεάν τις ψηφιακές συχνότητες, ολοκληρώνεται με τις «χειροπέδες» στην πόρτα του Ραδιομεγάρου.

Η 18η Οκτωβρίου ήταν καταληκτική ημερομηνία για κατάθεση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία ποτέ δεν ήρθε προς ψήφιση στη Βουλή. Αυτό σημαίνει ότι από τις 19 Οκτώβρη μοναδική και νόμιμη Δημόσια Τηλεόραση είναι η ΕΡΤ ΑΕ. Αλλά οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος δε σέβονται ούτε καν τους δικούς τους νόμους. Προχωρούν σε έκνομες ενέργειες, αφού δεν υπάρχει ούτε μια γραπτή απόφαση, παρά μόνο προφορικές εντολές.

Το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ οφείλει να παραδοθεί άμεσα στους εργαζομένους της και να αποχωρήσουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ.
Ο αγώνας για ανοιχτή και ελεύθερη δημόσια τηλεόραση και ραδιοφωνία δεν αποτελεί υπόθεση μονό των εργαζομένων, τους οποίους οφείλουμε να υποστηρίξουμε. Αποτελεί θέμα υπεράσπισης της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Είναι αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας και θα είναι νικηφόρος. Θα διώξει τη συγκυβέρνηση του μαύρου, της υποτέλειας και της καταστροφής και θα ανοίξει νέους δρόμους σε μια Ελλάδα με Δημοκρατία, Ελευθερία και Κοινωνική Δικαιοσύνη και Αξιοπρέπεια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger