Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

ΣΠΟΡΑΔΕΣ Δίαυλος απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Σκιάθου με τη Βαρσοβία

Δίαυλος απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Σκιάθου με τη Βαρσοβία ανοίγει για πρώτη φορά από την επόμενη τουριστική σεζόν, χάρη στις προσπάθειες που αναπτύσσονται σε ιδιωτική βάση, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι επαφές προκειμένου να συνδεθεί το νησί του Παπαδιαμάντη και με το Τελ Αβίβ. Ο κύκλος των απευθείας πτήσεων από την πρωτεύουσα της Πολωνίας αναμένεται να ανοίξει την τελευταία εβδομάδα του Μαΐου και θα διαρκέσει έως το τέλος Σεπτεμβρίου, με σταθμούς τη Σκιάθο και τη Λέσβο.

            Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο τουριστικός πράκτορας Αλέκος Ευσταθίου, ο οποίος δραστηριοποιείται στη Σκιάθο, επισημαίνει ότι:  «επελέγη η συγκεκριμένη γραμμή,  διότι η Πολωνική αγορά δεν έχει ανοιχτεί προς τα νησιά, αλλά υπάρχει μια μεγάλη εταιρεία, η Γκρέκος Holidays, που προωθεί περί τις 100.000 αλλοδαπών επισκεπτών στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη εταιρεία, επισημαίνει ο κ. Ευσταθίου, δραστηριοποιείται μόνο στην Ελλάδα και στη Μαγιόρκα της Ισπανίας και αποφάσισε να ανοίξει προορισμούς με μικρά ελληνικά νησιά. Στο πλαίσιο αυτό, προσθέτει, κατορθώσαμε να εντάξουμε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και τη Σκιάθο».
            Στόχος και προσδοκία του κ. Ευσταθίου, στον οποίο ανήκει η πρωτοβουλία, είναι να εδραιωθεί και να μακροημερεύσει η συγκεκριμένη απευθείας αεροπορική σύνδεση, δεδομένου ότι «οι Πολωνοί είναι φιλέλληνες και διαθέτουν παιδεία ως λαός» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Οι Βαλκανικές περιοχές που κυρίως εκδηλώνουν την ένθερμη προτίμησή τους στη Σκιάθο, επιλέγοντάς την ως δημοφιλή τουριστικό προορισμό είναι η Σερβία και η Ρουμανία, ενώ σε επίπεδο πολυετών τουριστικών δεσμών με τη Σκιάθο και τα νησιά των Βορείων Σποράδων κατ’ επέκταση, η Αγγλία και η Σκανδιναβία κρατούν τα σκήπτρα.
            Η μικρή άνοδος που σημειώθηκε στις αφίξεις αλλοδαπών τουριστών από διάφορες χώρες του εξωτερικού στο διεθνές αεροδρόμιο της Σκιάθου, δημιουργεί προβληματισμό, με δεδομένη την εντυπωσιακή αύξηση που παρατηρήθηκε, αντίστοιχα,  σε άλλους προορισμούς, ενώ από την άλλη πλευρά εντείνονται οι προσπάθειες που καταβάλλονται από τους τουριστικούς πράκτορες του νησιού, προκειμένου να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η κίνηση της επομένης σεζόν.
            Στο μεταξύ, ο κ. Ευσταθίου συνεχίζει τις επαφές του με αντίστοιχους φορείς του Ισραήλ, έχοντας ως δεδομένο το τουριστικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από την συγκεκριμένη χώρα. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Ευσταθίου θα μεταβεί στο Τελ Αβίβ στις 17 Νοεμβρίου, προκειμένου να συζητηθούν οι προοπτικές αλλά και το ενδεχόμενο της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της συγκεκριμένης περιοχής, με τη Σκιάθο. Στο μεταξύ, ήδη καταγράφονται οι πρώτοι μεμονωμένοι Ισραηλινοί επισκέπτες στη Σκιάθο, ενώ στόχος είναι η σύνδεση να γίνεται σε μόνιμη και οργανωμένη δράση, στη διάρκεια της τουριστικής σεζόν. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η θέσπιση απευθείας γραμμής από διάφορους προορισμούς όπως το Μόναχο, έχει ενισχύσει το τουριστικό ρεύμα προς τη Σκιάθο και οι μόλις 23 Γερμανοί επισκέπτες του 2012, πολλαπλασιάστηκαν το 2013, φθάνοντας τους 2.266.
Με αυτό το σκεπτικό, αλλά και στατιστικό δεδομένο, εντείνονται οι προσπάθειες και προς κατεύθυνση των Βαλκανίων γενικότερα, που έχουν αναπτύξει δεσμούς φιλίας και επικοινωνίας με τα νησιά των Βορείων Σποράδων.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger