Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Πρόταση για εξεταστική επιτροπή για τα υποβρύχια κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

Πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την κατασκευή υποβρυχίων από τα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ κατέθεσε στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα με την πρόταση ζητά την σύσταση εξεταστικής επιτροπής «ώστε η Ελληνική Βουλή να εξετάσει σε βάθος τις αιτίες που οδήγησαν στο κλείσιμο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και στην εγκατάλειψη των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού».

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι πρέπει να διερευνηθούν «τα γεγονότα που σχετίζονται με την επιζήμια παραχώρηση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά σε ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα, με τις επιζήμιες για τα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ συμβάσεις Β12/00 και Β21/02, με την επιζήμια για τα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ κατάρτιση και υλοποίηση της Εκτελεστικής Συμφωνίας ανάμεσα στο Ελληνικό Δημόσιο, τα Ελληνικά Ναυπηγεία ΑΕ, την Howaldtswerke - Deutsche Werft (HDW), την ThyssenKrupp Marine Systems AG και την Abu Dhabi Mar LLC (ADM), η οποία κυρώθηκε με το Νόμο 3885/2010 "Κύρωση των Συμβάσεων που αφορούν το μέλλον των Ελληνικών Ναυπηγείων ΑΕ", και τέλος με την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας καθώς και τα προγράμματα των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού».
Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, είχε κατηγορήσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο για την υπόθεση των υποβρυχίων. Το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος του κατηγόρησαν τον Αλέξη Τσίπρα για εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger