Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

σχετικά με τις επισκέψεις και τις συναντήσεις που πραγματοποίησαν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος που αφορούν στις δομές υγείας και στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.





Βόλος, 25.11.2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επίσκεψη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Π. Κουρουμπλή, στο Βόλο, παρουσία του βουλευτή Μαγνησίας, Αλ. Μεϊκόπουλου
Την Παρασκευή 22/11 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Παναγιώτης Κουρουμπλής και ο βουλευτής Μαγνησίας Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος πραγματοποίησαν σειρά επαφών και συναντήσεων με φορείς της περιοχής του Βόλου.

Ειδικότερα, οι βουλευτές επισκέφτηκαν το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου όπου συναντήθηκαν με τον Διοικητή, τους εργαζομένους, καθώς και με εκπροσώπους υγειονομικών φορέων του Νομού και ενημερώθηκαν διεξοδικά για τα προβλήματα των δομών υγείας της Μαγνησίας. Ως βασικότερα προβλήματα τονίστηκαν η υποστελέχωση του Νοσοκομείου ως προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οι σημαντικές ελλείψεις των Κέντρων Υγείας καθώς και η ιδιωτικοποίηση των δομών υγείας που προωθείται με πολιτικές αποφάσεις, όπως τα χαράτσια των 5 και 25 ευρώ, οι πρόσφατες επιλογές στο ζήτημα του φαρμάκου και άλλα. Εν συνεχεία, οι βουλευτές επισκέφθηκαν ιδρύματα της περιοχής, όπως το Γηροκομείο, το Ορφανοτροφείο, την ΕΛΕΠΑΠ, αλλά και τους Συλλόγους Τυφλών και ΑμεΑ, ενώ το απόγευμα συναντήθηκαν και διαβουλεύτηκαν με φορείς διάφορων ευπαθών κοινωνικών ομάδων της περιοχής.
Σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο Π. Κουρουμπλής τόνισε ότι «η χώρα ζει σε συνθήκες υγειονομικής φτώχειας και υγειονομικού αποκλεισμού, καθώς πάνω από 3 εκατομμύρια Έλληνες πολίτες δεν έχουν πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θεωρεί τις δαπάνες για την υγεία κόστος, αλλά κοινωνική επένδυση. Η υγεία και οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού είναι για εμάς προτεραιότητα». Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αβεβαιότητα για τη συνέχιση της λειτουργίας του Γηροκομείου Βόλου, καθώς και άλλων 50 Γηροκομείων πανελλαδικά, λόγω έλλειψης πόρων, χρεών προς το ΙΚΑ και καθυστερήσεων του ΕΟΠΠΥ να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς τα εν λόγω ιδρύματα. Τόνισε την ανάγκη να βρεθεί αμέσως λύση για τη συνέχιση κάλυψης των νοσηλίων των περιθαλπόμενων.
Από τη μεριά του ο Αλ. Μεϊκόπουλος δήλωσε ότι «οι μνημονιακές κυβερνήσεις προτίμησαν να στερήσουν το κοινωνικό αγαθό της δημόσιας υγείας και της πρόνοιας από χιλιάδες συμπολίτες μας, ώστε αφ’ ενός να εξυπηρετήσουν ένα μη βιώσιμο και παράνομο χρέος, αφ ετέρου να κατασκευάσουν ένα πλασματικό πρωτογενές πλεόνασμα και να αποδείξουν ότι το υποτιθέμενο success story μπήκε σε λειτουργία». Κατήγγειλε τις κυβερνητικές επιλογές αναφέροντας ότι «αντί να προνοήσει η πολιτεία για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τις στέλνει στο περιθώριο, επειδή τις θεωρεί βάρος στους οικονομικούς σχεδιασμούς για την υποτιθέμενη ανάπτυξη». Στη συνέχεια, αιτιολόγησε τα παραπάνω τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση Σαμαρά δεν υλοποίησε τη δέσμευσή της να εξαιρέσει τα άτομα με αναπηρία από τις περικοπές μισθών, συντάξεων και δώρων, μείωσε δραματικά τις δαπάνες για την κοινωνική πρόνοια, αποψίλωσε τις δομές υγείας, υποβάθμισε σε τραγικό βαθμό τα ΚΕΠΑ, ενώ προσπάθησε να σπιλώσει κοινωνικά τις ευπαθείς αυτές κοινωνικές ομάδες».
Τέλος, ο Π. Κουρουμπλής κάνοντας ειδική αναφορά στο κρίσιμο ζήτημα του φαρμάκου, δήλωσε: «Ο Υπουργός αύξησε την τιμή 265 πρωτοτύπων φαρμάκων επιβαρύνοντας τον προϋπολογισμό κατά 150 εκ. ευρώ προς όφελος των πολυεθνικών του φαρμάκου, χωρίς προηγουμένως να φέρει το θέμα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Τους καλώ έστω και τώρα να φέρουν πρόταση για μείωση των τιμών στα φάρμακα υψηλού κόστους ή να αυξήσουν το ποσοστό έκπτωσης στα φάρμακα υψηλού κόστους προς τον ΕΟΠΥΥ. Θέλουν να πλημμυρίσουν την Ελλάδα με γενόσημα αμφιβόλου ποιότητας που δεν είναι εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ».
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger