Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Λαϊκή Συσπείρωση Κ. Μακεδονίας: Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στο θέμα του «ΓΣ Ηρακλής»

Στις εξελίξεις σχετικά με το θέμα του ΓΣ "Ο Ηρακλής", αναφέρεται με ανακοίνωσή της η Λαϊκής Συσπείρωσης Κεντρικής Μακεδονίας, με αφορμή και τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Η απόφαση της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου για τον Γ.Σ. "Ο ΗΡΑΚΛΗΣ" Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν
Είναι γνωστό πως με την απόφαση της η Οικονομική Επιτροπή της ΠΚΜ, στην συνεδρίαση της στις 18.11.2013, έδινε στο αρμόδιο Δικαστήριο την εντολή λύσης του Γ.Σ. "Ο Ηρακλής", εκφράζοντας ξεκάθαρα την πολιτική βούληση του περιφερειάρχη κ. Απ. Τζιτζικώστα και της Διοίκησης της ΠΚΜ.
Η αποκάλυψη όμως του ζητήματος της διάλυσης του Γ.Σ. "Ο ΗΡΑΚΛΗΣ", από την "Λαϊκή Συσπείρωση" στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και αυτό που ουσιαστικά αυτή έκρυβε από πίσω, δηλαδή το πλιατσικολόγημα της ακίνητης περιουσίας του σωματείου, υποχρέωσε την Διοίκηση της ΠΚΜ σε ελιγμό.
Έτσι επανασυνεδρίασε, στις 25.11.2013, η Οικονομική Επιτροπή της ΠΚΜ, με νέα πλέον γνωμάτευση από την νομική υπηρεσία της ΠΚΜ, ανακαλώντας την προηγούμενη της απόφαση για διάλυση του Γ.Σ. "Ο ΗΡΑΚΛΗΣ" και παραπέμποντας το όλο θέμα για συζήτηση στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως άλλωστε είχε απαιτήσει και "Λαϊκή Συσπείρωση" στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 18.11.2013.
Στην συνεδρίαση, που ακολούθησε, το Περιφερειακό Συμβούλιο, με βάση και την νομική γνωμάτευση, είχε να τοποθετηθεί ξεκάθαρα στο ζήτημα που αναφέρονταν σε αυτήν: "Υφίσταται δηλαδή σήμερα βεβαιωμένος κερδοσκοπικός σκοπός με την έννοια που προαναφέρθηκε και άρα έχει εγκαταλειφθεί πλήρως και μονίμως ο αθλητικός σκοπός, με άλλα λόγια αν το σωματείο ΓΣ "Ο ΗΡΑΚΛΗΣ" δεν εκπληρώνει σήμερα κανένα αθλητικό σκοπό, όπως προβλέπεται από το καταστατικό του αλλά αντίθετα αποτελεί κερδοσκοπικό οργανισμό" ή το αντίθετο.
Στο δια ταύτα ο περιφερειάρχης κ. Απ. Τζιτζικώστας εισηγήθηκε, αντί για το προφανές και αυταπόδεικτο, ότι δηλαδή ο ΓΣ "Ο ΗΡΑΚΛΗΣ" συνεχίζει να εκπληρώνει τον αθλητικό σκοπό, όπως προβλέπεται από το καταστατικό του, την σύσταση Επιτροπής που θα διερευνήσει…, πετώντας την μπάλα στην εξέδρα και αποφεύγοντας την πίεση που ασκούσανε οι φίλοι του ΓΣ "Ο ΗΡΑΚΛΗΣ" και του ερασιτεχνικού αθλητισμού.
Πρόταση με την οποία συμφώνησαν και οι παρατάξεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο που στήριξαν το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ και ο ΛΑΟΣ.
Η "Λαϊκή Συσπείρωση" στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας στάθηκε με συνέπεια στην ουσιαστική υπεράσπιση του ΓΣ "Ο ΗΡΑΚΛΗΣ" θέτοντας ως πρόταση τα εξής:
Το Περιφερειακό Συμβούλιο να τοποθετηθεί και να αποφασίσει με βάση την γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας της ΠΚΜ και του υπομνήματος του ΓΣ "Ο ΗΡΑΚΛΗΣ", ότι δηλαδή το σωματείο συνεχίζει να εκπληρώνει τον αθλητικό σκοπό, όπως προβλέπεται από το καταστατικό του και δεν αποτελεί κερδοσκοπικό οργανισμό.
Να αποδοθούν ευθύνες στους υπεύθυνους για τις ατασθαλίες στα οικονομικά του σωματείου;
Να μην απολεσθεί σε καμιά περίπτωση το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εγκαταστά­σεων και υποδομών του Γ.Σ. "Ο ΗΡΑΚΛΗΣ".
Η θετική στήριξη της πρότασης της "Λαϊκής Συσπείρωσης" θα έδινε οριστική απάντηση από την Περιφέρεια Κεντρ. Μακεδονίας, ως εποπτεύουσας αρχής των σωματείων», στα ποικιλώνυμα συμφέροντα, που μέσω της διαδικασίας της λύσης του ΓΣ "Ο ΗΡΑΚΛΗΣ" εποφθαλμιούν τα "φιλέτα" της ακίνητης περιουσίας του σωματείου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger