Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ 6ης ΝΟΕΜΒΡΗ!

Εργαζόμενοι, -ες,
• Όταν η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δηλώνει ότι «οι απολύσεις είναι σαν εφαρμογή στρατιωτικού νόμου»,
• Όταν ένα νέο αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που βάζει κι άλλο μαχαίρι στις συντάξεις και στα εφάπαξ και αυξάνει τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, παίρνει τον δρόμο για την Βουλή,
• Όταν, καινούργια βαριά φορολογικά χαράτσια είναι έτοιμα για να επιβληθούν στον ελληνικό λαό,
• Όταν η κατάργηση και της Κυριακάτικης αργίας ξεκίνησε,
• Όταν το δημόσιο σύστημα υγείας και παιδείας διαλύεται και χιλιάδες απολύσεις-διαθεσιμότητες βρίσκονται σε εξέλιξη…
• Τότε είναι ολοφάνερο πως το κυβερνητικό τροπάριο πως «έρχεται ανάπτυξη» και «δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα» αποτελεί μια τερατώδη απάτη. Κυβέρνηση και τρόικα, κλιμακώνουν την σαρωτική επίθεση τους στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

Και μαζί μ’ αυτήν και τα αντιδημοκρατικά μέτρα για την κατάπνιξη των εργατικών και λαϊκών αντιστάσεων. Η πολιτική του εκφασισμού και της φασιστικοποίησης, προωθείται ταχύτατα με την θεωρία των «δύο άκρων» να χρησιμοποιείται για να χτυπηθούν οι λαϊκοί αγώνες και αριστερές δυνάμεις, ενώ ενέργειες σαν τις δολοφονίες στο Ν. Ηράκλειο, που λειτουργούν εκ των πραγμάτων προβοκατόρικα και υπονομευτικά για το κίνημα και τη δράση του, έρχονται να ρίξουν νερό στο μύλο αυτής της αντιδραστικής πολιτικής και του φασισμού.
Μπροστά στην επίθεση κυβέρνησης-τρόικας που κλιμακώνεται με σκληρά αντιλαϊκά μέτρα, που με την επιβολή των μνημονίων, στέριωσε και επέκτεινε τα δεσμά της ξένης εξάρτησης της χώρας μας, που υποθηκεύει το μέλλον του λαού και τον πλούτο της χώρας στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα της ΕΕ, των ΗΠΑ και του ΔΝΤ, χρειάζεται η εργατική τάξη και ο ελληνικός λαός να οργανώσει μαζικούς αγώνες αντίστασης.
Αυτό ούτε το κάνει, ούτε το θέλει η πολιτική των ηγεσιών της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ που άφησαν ξανά χωρίς στήριξη και ουσιαστική συμπαράσταση τους αγώνες των εργατικών κλάδων των τελευταίων μηνών και μετά από μια μεγάλη περίοδο αδράνειας και σιωπής, εξάγγειλαν σαν τουφεκιά μια απεργία. Το υπονομεύει ακόμα η πολιτική των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, που σπέρνει στους εργαζόμενους τις αυταπάτες ότι με τις βουλευτικές εκλογές θα λυθούν τα προβλήματα και αποδυναμώνει την συμμετοχή τους στους μαζικούς αγώνες. Το εμποδίζει η πολιτική του ΠΑΜΕ που διχοτομεί τις διαδηλώσεις των εργαζομένων και φρενάρει, παρά τις αγωνιστικές κορώνες, την διεξαγωγή αποφασιστικών αγώνων.
Οι μαζικοί, οργανωμένοι αγώνες των εργαζομένων, ωστόσο, μπορούν να ανοίξουν τον δρόμο που έχει ανάγκη η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα. Τον δρόμο της πλατιάς αγωνιστικής αντίστασης που μπορεί να υψωθεί σαν φράχτης στην λαίλαπα των μνημονιακών μέτρων.
Προς αυτήν την κατεύθυνση χρειάζεται να γίνει ένα βήμα η 6η Νοέμβρη, με την μαζική αγωνιστική συμμετοχή των εργαζομένων στην πανεργατική απεργία και τα συλλαλητήρια.
Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ- ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με όλες της τις δυνάμεις θέλει να συμβάλει στην υπόθεση της συγκρότησης ενός μαζικού μετώπου λαϊκής αντίστασης, που θα συνδέεται με τον γενικότερο αγώνα της εργατικής τάξης και του λαού μας για Ψωμί - Δουλειά - Ειρήνη - Δημοκρατία - Εθνική Ανεξαρτησία.

http://la-aas.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger