Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Ανακοίνωση Τμ. Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας για τους 3 αγωνιστές της ΜΕΤΚΑ



 Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας χαιρετίζει την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Λάρισας, το οποίο δικαιώνει τελεσίδικα, τους τρεις συνδικαλιστές- αγωνιστές εργαζόμενους της ΜΕΤΚΑ, Β. Καλατζή, Κ. Βογιατζή, Αλ. Παυλίδη, έναντι της Διοικήσεώς τους, αποδεικνύοντας ότι όταν οι εργατικοί αγώνες έχουν καλό σχεδιασμό, περισσεύει η αυταπάρνηση των εργατών που συμμετέχουν, και κυρίως όταν η αλληλεγγύη, έρχεται να συναντήσει τη μαζικότητα, δεν αποτυχαίνουν ποτέ.

Το Τριμελές Εφετείο Λάρισας αποφάσισε πως οι απολύσεις των τριών  συνδικαλιστών ήταν παράνομες, εκδικητικές και καταχρηστικές για τη νόμιμη συνδικαλιστική τους δράση.


Συνεπώς,  καλούμε τη Διοίκηση της Εταιρείας να ακολουθήσει τη δικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Λάρισας και επίσης καλούμε το Δ.Σ. του σωματείου της ΜΕΤΚΑ να επανεγγράψει στα Μητρώα των μελών τους τρεις αγωνιστές- εργαζόμενους. Είναι τιμή του εν λόγω σωματείου να έχει στις τάξεις του τέτοιους αγωνιστές, τη στιγμή που το σύνολο της κοινωνίας και της εργατικής τάξης είναι στο πλευρό τους.

 Οι τρεις αγωνιστές αποτελούν λαμπρό παράδειγμα συνδικαλιστικής και εργατικής αντίστασης απέναντι σε κάθε καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων, κάτι που
έχει γίνει πλέον καθημερινό φαινόμενο στη μνημονιακή Ελλάδα. ταυτόχρονα αποτελούν και ελπίδα - έναυσμα για κάθε εργαζόμενο που αντιστέκεται.

Το Τμήμα Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας βρίσκεται στο πλευρό όλου του εργασιακού τομέα της περιοχής.

Όλοι μαζί για την ανατροπή.
Για την επαναφορά της κοινωνικής δικαιοσύνης στον τόπο μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger