Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Ονόματα και φωτογραφίες από το Google+ θα προβάλλονται σύντομα στις διαφημίσεις της Google


Η σχετική αλλαγή στους όρους χρήσης θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Νοεμβρίου.

Toυ Κώστα Δεληγιάννη


Από την περασμένη Παρασκευή, η Google έχει αρχίσει να ενημερώνει τους χρήστες της για την επικείμενη αλλαγή των όρων χρήσης των υπηρεσιών της, σύμφωνα με την οποία στοιχεία από τα προφίλ των μελών του Google+ θα ξεκινήσουν να εμφανίζονται στις διαφημίσεις που «σερβίρει».Η λειτουργία αυτή υπάγεται στις «Κοινόχρηστες Εγκρίσεις» και θα ενεργοποιηθεί από την 1η Νοεμβρίου. Από τότε, το όνομα, η φωτογραφία και τα σχόλια οποιουδήποτε διαθέτει προφίλ στο Google+ θα μπορεί να προβληθεί σε διαφημίσεις στη μηχανή αναζήτησης, καθώς και στις υπόλοιπες υπηρεσίες της Google.
Έτσι, «για παράδειγμα, εάν κάνετε αναζήτηση για «ιταλικά εστιατόρια» ενδέχεται να δείτε μια διαφήμιση για ένα κοντινό εστιατόριο μαζί με τη θετική κριτική ενός φίλου σας. Στο Google Play, επίσης, ενδέχεται να διαπιστώσετε ότι ένας άλλος φίλος σας έχει επισημάνει με +1 ένα νέο τραγούδι ή άλμπουμ», αναφέρει στη σχετική ανάρτηση ο ιντερνετικός κολοσσός.
Παρόλο που κάτι ανάλογο ίσχυε ήδη για υπηρεσίες όπως το Google Maps, από την 1η Νοεμβρίου η συγκεκριμένη λειτουργία θα επεκταθεί ουσιαστικά σε ολόκληρη την πλατφόρμα της Google, αλλά και στο διαφημιστικό της δίκτυο. Κάτι που, σύμφωνα με το CNN, σημαίνει πως το όνομα και η φωτογραφία ενός χρήστη από το Google+ μπορεί να εμφανισθεί σε κάποια από τα 2 εκατομμύρια σάιτ που συμμετέχουν σε αυτό το δίκτυο.
Το CNN επισημαίνει επίσης πως είναι δύσκολο να αποφύγει κανείς το Google+, το οποίο γίνεται ολοένα και περισσότερο ο συνδετικός κρίκος όλων των υπηρεσιών της Google. Κάτι που σημαίνει πως, ακόμη κι αν νομίζει κανείς πως δεν έχει προφίλ στο Google+, είναι πολύ πιθανό να είναι μέλος του κοινωνικού δικτύου, αν έχει λογαριασμό σε κάποια άλλη υπηρεσία.
Η Google πάντως δίνει τη δυνατότητα σε όποιον χρήστη το επιθυμεί να εξαιρέσει την ανάρτηση στοιχείων του προφίλ του σε διαφημίσεις, κάνοντας την αντίστοιχη επιλογή στη σελίδα ρυθμίσεων των κοινόχρηστων εγκρίσεων.
Επιπλέον, αναφέρει πως, για τους χρήστες κάτω των 18 ετών, οι ενέργειές τους δεν θα εμφανίζονται στις κοινόχρηστες εγκρίσεις σε διαφημίσεις και σε ορισμένες άλλες περιπτώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger