Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Καταγγέλλει την ΕΣΚΑΘ ο ΓΣ Σκιάθου για μεθοδεύσεις αλλαγής της έδρας της

Ανακοίνωση-διαμαρτυρία εξέδωσε ο ΓΣ Σκιάθου με αφορμή το γεγονός ότι ομάδες της κατηγορίας της (Α2 ΕΣΚΑΘ) δεν επιθυμούν να μεταβούν στη Σκόπελο όπου οι Σκιαθίτες θα δηλώσουν έδρα τη φετινή σεζόν (το δικό τους νησί δεν διαθέτει κλειστό γυμναστήριο όπως προβλέπεται στην προκήρυξη του πρωταθλήματος).


Αναλυτικά η ανακοίνωση: "Τραγελαφικές συζητήσεις έλαβαν χώρα στην κλήρωση των πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑΘ την Κυριακή, αναφορικά με τη συμμετοχή της ομάδας μας στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας. Καταρχήν παρουσιάστηκε ένα χαρτί με υπογραφές κάποιων ομάδων που δεν θέλουν ο Γ.Σ.Σκιάθου να έχει έδρα ούτε στη Σκιάθο αλλά ούτε και στη Σκόπελο.


Οι ομάδες αυτές θέλουν να έχουμε έδρα όπου θέλουν αυτές αν και ο κανονισμός της Ε.Ο.Κ. στο άρθρο 28 αναφέρει ότι ο γηπεδούχος είναι αυτός που επιλέγει την έδρα του αρκεί αυτή να τηρεί τις προδιαγραφές της ομοσπονδίας.


Η ΕΣΚΑΘ όχι μόνο δεν μας ενημέρωσε από πριν για το χαρτί αυτό, ως όφειλε μιας και μας αφορούσε άμεσα, όχι μόνο δεν τους το επέστρεψε πίσω ως απαράδεκτο μια και δεν συνάδει με την ισονομία όλων των ομάδων, αλλά μας είπε ότι μιας και το ζητούν όλες οι ομάδες -κάτι αναληθές γιατί αν και δεν το έχουμε στα χέρια μας ακόμη, γνωρίζουμε ότι δεν είναι όλες, κάποιες αρνήθηκαν- και παρερμηνεύοντας τους κανονισμούς που ισχύουν σε όλο τον κόσμο και σε όλα τα σπορ ότι ο γηπεδούχος διαλέγει την έδρα του, ότι έτσι πρέπει να γίνει.


Ύστερα από τις έντονες διαμαρτυρίες μας προς όλο το συμβούλιο της ΕΣΚΑΘ, κατέληξαν ότι πρέπει να περιμένουμε γιατί θα ψάξουν και μέσω της ΕΟΚ να βρουν τον τρόπο με τον οποίο την απόφαση αυτή θα την κάνουν νόμιμη, μιας και αρκετά μας ανέχτηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια στα πρωταθλήματά τους. Δεν έχουν προσέξει φαίνεται στο χάρτη της χώρας μας ότι η Σκιάθος ανήκει ακόμη στην Ελλάδα, στη Θεσσαλία, στη Μαγνησία και στις Β. Σποράδες και προσφέρει τα μέγιστα στην προβληματική οικονομία της χώρας μας.

Άρα δεν συμμετέχει στα πρωταθλήματα τιμής ένεκεν όπως προ 2 ετών μας ανέφερε μέλος της ΕΣΚΑΘ, αλλά νόμιμα και υποχρεωτικά είτε το θέλουν είτε όχι. Όσο κι αν δεν τους αρέσει, όσο κι αν θέλουν να εξυπηρετούν τα μίζερα ομολογουμένως συμφέροντα κάποιων ελαχίστων συλλόγων, αυτό ας μην το ξεχνούν.


Μετά τιμής για τον Γ.Σ.Σκιάθου, ο πρόεδρος, Μίχας Δημήτριος".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

brilliant post I'm a big sport supporter from Holland

Feel free to visit my web-site: kev anders

Powered By Blogger