Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Φόβοι για επικείμενο μεγάλο σεισμό

Εφιάλτης με ρίχτερ στο Ισραήλ καθώς οι επιστήμονες προειδοποιούν πως η χώρα μπορεί να βιώσει ένα μεγάλο σεισμό. Την ανησυχία έχουν προκαλέσει μέχρι στιγμής σειρά σεισμικών δονήσεων της τάξης των 3,5 Ρίχττερ ενώ σήμερα μόνο σημειώθηκαν δύο τέτοιες σεισμικές δονήσεις.

Συνολικά έχουν σημειωθεί τέσσερις σεισμικές δονήσεις μια την Πέμπτη το βράδυ, μια το Σάββατο αι δύο την Κυριακή.
Πιο συγκεκριμένα ο πρώτος σεισμός σήμερα σημειώθηκε στις 11:50 το πρώι είχε μέγεθος 3,6 Ρίχτερ και το επίκεντρο βρισκόταν στην περιοχή του βόρειου Kinneret. Η δεύτερη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 3:54 το απόγευμα ήταν και αυτή μεγέθους 3,6 Ρίχτερ και το επίκεντρο πολύ κοντά σε αυτό του πρώτου σεισμού. Από τις σεισμικές δονήσεις δεν υπήρξαν τραυματίες  ή ζημιές αλλά και οι δύο έγιναν αισθητοί σε όλη την ευρύτερη περιοχή.
Το Σάββατο ένα άλλος σεισμός με μέγεθος 3,5 Ρίχτερ με επίκεντρο πάλι στο Kinneret ο οποίος είχε ακολουθήσει ένα άλλο σεισμό την Πέμπτη το βραδύ μεγέθους πάλι 3,5 Ρίχτερ και ο οποίος είχε γίνει αισθητός σε όλο το βόρειο Ισραήλ.
Μάλιστα τα ισραηλινά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι συγκεκριμένες δονήσεις έγινες πέντε ημέρες μετά από το σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε δυτικά της Κρήτης ο οποίος έγινε αισθητός και στο Ισραήλ και πιο ειδικά στο κεντρικό και νότιο τμήμα της χώρας, κυριότερα σε ενοίκους διαμερισμάτων υψηλών κτιρίων.
¨Όπως αναφέρεται οι Ισραηλινοί επιστήμονες ερευνούν τη σεισμική ακολουθία ώστε να ανακαλύψουν κάποια στοιχεία που τους αποκάλυπταν την επικείμενη έλευση ενός πολύ μεγαλύτερου σεισμικού γεγονότος. Το επίκεντρο των σεισμικών δονήσεων που βρίσκεται στο Kinneret είναι στο μέσο περίπου του ρήγματος το οποίο καλείται ρήγμα Συρίας-Αφρικής και το 1927  έχει δώσει σεισμό της τάξης 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με αποτέλεσμα να χάσουν τότε τη ζωή τους 300 άτομα.
Πηγή israelnationalnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger